Magdalenka
Fan(ka)
Jsorbku - tak z właśnego doświadczenia, to lepiej jeszcze troszkę odczekać, bo rzeczywiscie jest ciężko z dwójką malszków. U mnie różnica jest prawie 4 lata - ale chłopcy wolniej dorastają ;D Chociaż moja koleżanka ma trzech chłopców co 1,5 roku i pracuje z przerwa tylko na poród i troszkę po!! : ??? ??? Wydaje sie być szczęśliwa i pełna entuzjaz,u i energii życiowej, ale ja bym tak nie mogła...jsorbek pisze:No bo ja sama do końca nie wiem i dlatego ten watek stworzyłam a miałam nadzieję sama siebie przekonać że jedno tylko i konieć ale jak bedzie nam lepiej finansowo to chyba się zdecyduję na drugie : ;D ;D ;D
Ale to wszytko od kasy zależy bo za dwa lata zostanę bez pracy ( tzn dodatku do wychowawczego) i wtedy to wole nawet nie mysleć. A jak sie poprawi to najwczesniej za 5 lat się zdecyduję ( bo musze odpoczać troszkę a poza tym chciałabym zeby Maja była już samodszielna bardziej) Myslę że 5 lat to ok róznica.
Masz jeszcze malutkie dziecko i myślę, że skup sie na nim i sobie - w końcu teraz uczysz się jak być matką, żoną i sobą jednocześnie, a to wcale nie jest takie proste, oj nie : >
A tak na prawdę to jestem zdania, że wszystkiego nie da sie zaplanować w zyciu i trzeba być choć trochę otwartym na nieprzewidziane zdarzenia, które z początku mogą sie wydawać nie korzystne dla nas. Oj zycie to trudna lekcja pokory!
Trzymajcie sie dziewczyny!