reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zalany test ciążowy?

reklama
Miałam bardzo skąpą miesiączkę i się przestraszyłam... Nie miałam stosunku, jedynie petting..nasienie wytarłam w chusteczkę, potem myłam dłonie wodą z mydłem i po pewnym czasie poszłam wziąć prysznic i dotykałam pochwy.. boję się że mogłam coś przenieść... Mam zaburzenia lękowe stąd te moje obawy i upierdliwość...
Radzę Ci naprawdę wybrać się do ginekologa i zacząć się zabezpieczać skoro tak panicznie boisz się ciąży a masz partnera. Chociaż powtórzę jeszcze raz - nie ma ŻADNEJ możliwości zajścia w ciążę przez petting.

Radzę Ci naprawdę wybrać się do ginekologa i zacząć się zabezpieczać skoro tak panicznie boisz się ciąży a masz partnera. Chociaż powtórzę jeszcze raz - nie ma ŻADNEJ możliwości zajścia w ciążę przez petting.
Więc po wytarciu palca w chusteczkę a potem po umyciu rąk wodą z mydłem a później prysznic i mycie miejsc intymnych- nie przeniosłam sobie żadnych plemników?

Ginekologa mam dopiero w sierpniu, biorę tabletki od psychiatry na zaburzenia lękowe..po prostu chciałabym jeszcze raz zrobić badanie z krwi i to mnie uspokoi dlatego pytam czy ponad miesiąc od zbliżenia będzie wiarygodny wynik?

To w takim razie poczekaj do wizyty, bo to że będziesz codziennie o to pytała na forum nic nie zmieni.

Ja rozumiem zaburzenia lękowe, ale Twoje pytania wynikają z braku elementarnej wiedzy na temat zapłodnienia. Dlatego zamiast tracić czas na forum, proponuję wykorzystać go efektywnie i poczytać kiedy dochodzi do zapłodnienia, jakie
muszą być spełnione. Bo Twoje pytania nie wynikają z zaburzeń lękowych tylko z braku wiedzy. A czekając na wizytę możesz codziennie sprawdzać betę żebyś była spokojna. Nic więcej poradzić nie mogę.

To w takim razie poczekaj do wizyty, bo to że będziesz codziennie o to pytała na forum nic nie zmieni.

Ja rozumiem zaburzenia lękowe, ale Twoje pytania wynikają z braku elementarnej wiedzy na temat zapłodnienia. Dlatego zamiast tracić czas na forum, proponuję wykorzystać go efektywnie i poczytać kiedy dochodzi do zapłodnienia, jakie
muszą być spełnione. Bo Twoje pytania nie wynikają z zaburzeń lękowych tylko z braku wiedzy. A czekając na wizytę możesz codziennie sprawdzać betę żebyś była spokojna. Nic więcej poradzić nie mogę.
Brak mi wiedzy bo nikt ze mną w domu ani w szkole na ten temat nie rozmawiał i wyrosłam na wariatkę z zaburzeniami lękowymi... muszę się dowiedzieć tego wszystkiego od ginekologa i z książek bo w internecie nie zamierzam czytać..

Brak mi wiedzy bo nikt ze mną w domu ani w szkole na ten temat nie rozmawiał i wyrosłam na wariatkę z zaburzeniami lękowymi... muszę się dowiedzieć tego wszystkiego od ginekologa i z książek bo w internecie nie zamierzam czytać..
Skoro znalazłas forum to chyba umiesz wygooglac, ile zyje plemnik w niesprzyjających warunkach

Skoro znalazłas forum to chyba umiesz wygooglac, ile zyje plemnik w niesprzyjających warunkach
Wiesz.. różne rzeczy czytałam, że na powietrzu plemniki żyją od 15 do 30 minut, jak wysycha nasienie w którym się znajdują to umierają od razu. Czytałam też, że mydło z wodą zabija plemniki wszystkie a gdzie indziej wyczytałam, że niekoniecznie wszystkie... dlatego tak świruje... wolałam zapytać tutaj na forum doświadczonych osób niżeli czytać bzdety w necie...

reklama
W szkole to jest podstawa programowa, więc powinnaś to wiedzieć. A dwa jeśli bym czegoś nie wiedziała, to sama dążyłabym do tego by się dowiedzieć. Zwłaszcza że odpowiedzi które uzyskałaś Cię nie przekonują🤷 nie ma fizycznej możliwość byś była w ciąży, chyba że byłoby to niepokalane poczęcie.

Do góry