reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik - wynik przepiękny!

Kotuśka - tak jak radzą Dziewczyny - wiej od niej!

Mam pytanko - oprócz bety będę jutro robić progesteron - to mogę przed badaniem przyjąć Luteinę i Duphaston (biorę 3x dziennie) czy wziąć dopiero po później??

reklama
Kotuska wg. mnie nadmiar wizyt i zdań różnych lekarzy w tej sytuacji nic nie da. Co więcej uważam że nikt nic mądrego Ci na tym etapie niestety nie powie. Dla mnie osobiście wyznacznikiem byłaby teraz wizyta serduszkowa - wymiary pęcherzyka i maleństwa + ew. powtórka bety.
Kasik piękna beta :tak:
Chloe Duphaston nie wpływa na wynik a Luteinę brałam zawsze po badaniu.

Chloe ja zawsze biorę normalnie lutkę przed badaniem, wychodzi mi około 2 godzin przed. Chyba ważne jest, żeby badanie zawsze robić tak samo, czyli po lekach lub przed a nie czy z nimi czy bez. Ja biorę co 8 godzin lutkę i tego się trzymam, żeby zrobić wynik przed musiałabym jechać przed godziną 7 rano 30 km a nie bardzo mi się chce więc robię jak wyżej.

Kotuska odpuść sobie wizytę w sobotę. Idź we wtorek do prof tak jak jesteś umówiona. A może jutro uda Ci się przepisać do innego lekarza niż do niej? Ona jakaś dziwna jest.
Kasik ,super wynik:) Chyba jednak będą upragnione bliźniaki :tak:

Dziewczyny nie straszcie mnie, ja bym bardzo chciała bliźniaki, bo na drugie dziecko raczej szans już nie mam ale to podwyższyłoby ryzyko zagrożenia ciąży i tego boję się najbardziej. Niech będzie jedno ale silne i zdrowe :tak: :-)Na dodatek ten drugi zarodek był dziwnej klasy bo P8B w 5-tej dobie, nigdy w życiu o takim nie słyszałam, to chyba baaaardzo słaby :baffled:

reklama
Do góry