reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Smerfeta - i jakimś cudem pacjentka zaszła w ciążę - niepokalane poczęcie?
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

reklama
Zrobilam dziś badania, mocz, glukoza hbs( co to?)toxo, tsh,hiv i jakiś WR (wiecie co to) wszystkie wyniki dziś. Najbardziej boje się toxy.
WR (odczyn Wassermanna)
Badanie służy wykrywaniu kiły, choroby zakaźnej przenoszonej drogą płciową. Wykonuje się je dwukrotnie - na początku i pod koniec ciąży - co pozwala zapobiec kile wrodzonej, która wywołuje u dziecka nieuleczalne zmiany
(kiła nabyta matki jest chorobą uleczalną i można ją leczyć nawet w czasie ciąży).
Antygen HBs
W pierwszych i ostatnich tygodniach ciąży przeprowadza się badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B. Jeśli okaże się, że matka jest nosicielką wirusa, dziecku trzeba zaraz po urodzeniu podać immunoglobulinę, by nie doszło do uszkodzenia wątroby. Personel szpitala musi natomiast zachować szczególną ostrożność podczas zabiegów, którym poddaje matkę, by uniknąć zakażenia.

Smerfeta, dlatego obawiam się robić histero w Invikcie. Bo jak ta dr będzie robić, to może u mnie to samo stwierdzi:-( No i słyszałam, że jest bardzo niedelikatna. Rozmawiałam z dziewczyną z Invikty jak czekałam na wizytę i bardzo odradzał mi kontakt z tą dr, więc chyba coś w tym musi być.
Magda, o matko, nieźle:) podziwiam Cię, że jednak wieczorem chce Ci się analizować cały dzień:)

Smerfeta, dlatego obawiam się robić histero w Invikcie. Bo jak ta dr będzie robić, to może u mnie to samo stwierdzi:-( No i słyszałam, że jest bardzo niedelikatna. Rozmawiałam z dziewczyną z Invikty jak czekałam na wizytę i bardzo odradzał mi kontakt z tą dr, więc chyba coś w tym musi być.
Magda, o matko, nieźle:) podziwiam Cię, że jednak wieczorem chce Ci się analizować cały dzień:)

Anulla czy niedelikatna to nie wiem bo tak mnie ogłupili niebieską tabletką (tzw głupi jaś), że nie wiem jak dostałam się na sale zabiegową. Po zabiegu długo nie mogłam dojść do normalnego rozumowania

Magda to prawda, szacun wielkie :tak:
k020.gif

Smerfeta, to może ona się myli co do mojej ciąży ? Bo wiesz ona pierwsze co powiedziała po usg "proszę się nie cieszyć" a jeszcze podczas USG jak mąż zapytał czy pęcherzyk we właściwym miejscu to powiedziała " jeszcze tak". Dlatego się zastanawiam czy nie iść do profesora. Z tym że jutro może być za wcześnie żeby zobaczyć serduszko bo to dopiero 21 dpt. Na sobotę znowu mam byc u Szczyptańskiej. I ja już sama nie wiem co robić.Ewentualnie zrobie jutro bete i jak bedzie w miae ok to podaruję sobie moze sobotną wizytę i tylko z atydzien we wtorek do profesora. Wtedy to już bedzie odpowiedni czas i lekarz też chyba bardziej odpowiedni. Jak myślisz ?

Enni ja miałam antyki, potem Gonapeptyl a potem Gonapeptyl + Puregon. Teraz też dostałam tylko duphaston 3x1 i też myślę, że to mało. W ogóle dziś czuję się jak w matrixie co najmniej jak po 2 tabl relanium. Kręci mi się w głowie, nie wiem czy po punkcji nie przyplącze się jakiś stan zapalny bo trochę coś odczuwam. W pracy siedziałam z ledwością. Koszmar. Pozdrawiam Was serdecznie.

reklama
Kotuska ciężko mi doradzić, ale na pewno musisz brać poprawkę na to co mówi dr Sz. Chyba lepiej słuchać profesora. Przydałaby się diagnoza jeszcze innego lekarza i tu przychodzi mi na myśl dr prowadząca Infinity. Jest z Gdyni więc będziesz miała blisko.

Kasik wynik super
a015.gif

Do góry