reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik36
Lekarz nie powiedział jakiej klasy bo to taki lekarz, zapytał czy mam jakieś pytania, a ja z nerwów nie spytałam :-(
Dostanę za kilka dni list z informacja co z pozostałą trójka to może będzie napisane.
A jak będę na kompie to wstawię wam zdjęcie bo dostałam od dr-a

reklama
Basia - piękny wynik! Superowo :)

Heiza - fajnie, że znasz przyczynę swoich niepowodzeń. Mam nadzieję, że teraz pójdzie jak z górki i nast podejście się uda :)

Anuszko - naprawdę lecimy łeb w łeb:) Rano dzwonił embriolog, że jednak transfer odbędzie się dzisiaj o 12. Tak mnie zaskoczył tym telefonem. Nie mogłam znaleźć niańki dla syna, więc zostawiłam go u tatusia w pracy i z wypiekami na twarzy wpadłam do szpitala za 5 min. 12. Pewnie więc leżałyśmy na kozetkach w tej samej chwili :) U mnie też było wesoło. Mój gin ma ogromne poczucie humoru, panie pielęgniarki były cudowne, embriolog przesympatyczny!!! U nas z kolei ruch ogromny przy sobocie - byłam 8 kobietką na transferze. Wracając do domu tak sobie myślałam, że za 2 tygodnie aż 8 par może być mega szczęsliwych z in vitro w Artemidzie. A ciekawa jestem ile tych par by było w skali kraju???
Dodam jeszcze , że podano mi zarodek 4a. Ten drugi nie dzielił się tak dobrze( bodajże 2a) i został na dalsze obserwacje. Jeśli dotrwa do wtorku to go zamrożą - jeśli dobrze zrozumiałam

Gratulacje Wanesska teraz trzymam kciuki również za Twoje maleństwo żeby dobrze się " wgryzło " :tak:
Znowu zrobiło się gorąco na forum :-) super

montana

to bardzo ciekawe co piszesz bo moja znajoma juz w dzień punkcji miala odwolany tfanser ze wzgledu na wys progesteron. pobrali jej kom zaplodnili . w 3 dobie 3 byly ok to jej nie zamrozili tylko czekali do 5 doby. w piątej przestaly się rozwijać i czekali do 7 doby ze może rusza dalej. w rezultacie cala stymulacja pieniądze i zdrowie poszly na marne bo żaden nie przetrwal. wiec myślę ze jak by zamrozili w 3 czy nawet 4 dobie to by mieli z czego crio zrobić a teraz doopa ... ja na jej miejscu tak bym tego nie zostawila ale pewnie nic się nie da zrobić.
Kochana mialam podobna sytuacje do Twojej znajomej, z tym że 1 zarodek przetrwal i go podali, a reszta w 5 dobie slabiutko zaczely sie rozwijac i tez czekali do 7 doby :baffled:. I tak samo mialam do 4 doby pięknie rozwijające sie 3 zarodki,a piątej oslably. Tez mam zal, bo na wizycie pytalam lekarza czy na nastepny raz zamrozi mi w 3 dobie powiedzial ze absolutnie bo mroza w 5. ALe na kolejnej wizycie powiem mu że sie myli i że wcale MZ nie wymaga mrożenia w 5 dobie. Pokaże mu nawet to pismo z MZ. Też już bym podchodzila do crio, a tak musze odczekac 3 mce i wszystko od nowa i stymulacja i wizyty ehhh, mam nadzieje że to pismo przekona mojego lekarza :sorry2:.
Kasik a FSH i LH nie musialaś powtarzac?

Ostatnia edycja:
zzoska

A co lekarz mowi na Twoja bete? Mi się wydaje ze przyrost troszkę Maly ale trzymam kciuki i goraco wierze ze się ruszy :)
pozdrawiam Lilka

lilka-1986 dopiero we wtorek jedziemy do Gdyni i będę rozmawiać, obecnie pani doktor kazała mi zwiększyć dawkę euthoryxu bo mam TSH 3,02 (z betą robiłam tak w razie co). Drugie wyniki wysłałam już po mojej rozmowie z panią doktor, zastanawiam się czy może zrobić w poniedziałek ponownie betę i z wszystkimi trzema wynikami stawić się u pani doktor ?. Mam nadzieje że ruszy ta moją beta bo mój wiek to już naprawdę ostatni dzwonek no i z rządówki ostatnia szansa by została gdyby coś nie tak poszło :-(.

reklama
zosia - gratuluję!!! Spokojnych 9 m-cy życzę
Wanesska
nie dziękuje żeby nie zapeszyć :-) - czas pokaże czy się uda na pewno, będę dawała znać.
Teraz się odezwałam żeby innym dać nadzieję że jednak się udaje zabieg in vitro a uwierz mi byłam OGROMNYM niedowiarkiem-wynik zaskoczył mnie jak nic w życiu bo obstawiałam zero.

Do góry