reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Ale miło tutaj u Was! Jeszcze raz dziekuje za przyjęcie.

Kasik, domyślam sie ze AMH, FSH i nasienie bedziemy musieli robic jeszcze raz. Ale po co przed wizyta kwalifikacyjną? Skoro InVitro bedzie za rok? To zrobię pózniej jak przyjdzie czas. Czy sie mylę w moim rozumowaniu? Zobaczymy co doktorek powie.

Mada mogę Cie zapytać czemu nie leczysz sie we Wrocławiu? Moze ja tez będę dojeżdżać, gdyby było szybciej. Daj znać prosze. Mnie na czasie zalezy. Chciałam sie do rządowki zapisać, żeby kolejka juz leciała, a w miedzy czasie i tak zrobię jedno podejście prywatnie. Ale jakby sie nie udało, to chciałabym mieć możliwość skorzystać z programu rządowego, bo jednak koszty troche mnie przerażają.

Ja jestem w invimedzie we Wro i to jest prawda, że trzeba czekac rok po kwalifikacji. Dlatego my też zdecydowaliśmy się zapłacić za pierwszą wizytę. Tyle, że lakarz nam powiedział, że nie można zapisać się na dofinansowanie i między czasie robić za pieniądze.
Trochę tez się zdenerwowałam, bo nam lekarz nie powiedział, że badania poza amh są bezpłatne po kwalifikacji i nie trzeba za nie płacić i wydaliśmy około 2000 zł na same badania, żeby nas zakwalifikował..., Powiedział wręcz, że bez nich nie może nas zapisac na rządowy program.

Cześć dziewczyny :-)
Witam wszystkie nowe koleżanki :tak:

KasiaMakaronik Twoja beta faktycznie bardzo dziwnie i 'nie-książkowo' przyrastała ale różnica pomiędzy dwoma ostatnimi jest wg. mojej wiedzy idealna więc trzymam kciuki - mam nadzieję że to faktycznie jak go wszyscy już nazywamy meeega leniuszek :-)

ewelina.br tak jak Kasik pisała - ja też jestem zdania że przy 5-dniowym zarodku w 7dpt zazwyczaj beta jest wyższa. Mi też zdarzało się robić w tym dniu i oczywiście zawsze i tak powtarzałam w 10dpt bo tylko to będzie na 100% pewny wynik i na podstawie zrobionego wcześniej nie można w żadnym wypadku podejmować decyzji - słyszałam na forum że zdarzały sie przypadki zerowej/bardzo niskiej bety w 7dpt i ciąża potwierdzona betą w 10dpt czego Tobie również życzę :tak:

Dopisuję się do tabelki - huraaaa :laugh2:

MARZEC:
07.03.2014 anuszka: drugie podglądanko
08.03.2014 ema51 criotransfer - będzie piękny prezencik na dzień kobiet
10.03.2014 genna: wizyta w klinice ,czy to już?
10.03.2014 AniaM81 wizyta usg
10.03.2014 KasiaMakaronik wizyta - USG leniuszka
17.03.2014 Anulla28 wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
17.03.2014 godz. 19:00 Mada wizyta kwalifikacyjna
18.03.2014 godz. 11:00 Agaawa wizyta kwalifikacyjna Opole
19.03.2014 godz. 14:00 _Infinity_wizyta kontrolna - przygotowanie do crio

Miniu skoro lekarz miłaj się z prawdą, żeby nie powiedzieć dosadniej, w sprawie badań do kwalifikacji to może też nie jest prawdą, że nie można podchodzić przed rozpoczęciem procedury prywatnie :baffled:

Infinity super, że już niedługo crio :-)

To i ja się dopiszę do listy:

MARZEC:
07.03.2014 anuszka: drugie podglądanko
08.03.2014 ema51 criotransfer - będzie piękny prezencik na dzień kobiet
10.03.2014 genna: wizyta w klinice ,czy to już?
10.03.2014 AniaM81 wizyta usg
10.03.2014 KasiaMakaronik wizyta - USG leniuszka
17.03.2014 Anulla28 wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
17.03.2014 godz. 19:00 Mada wizyta kwalifikacyjna
18.03.2014 godz. 11:00 Agaawa wizyta kwalifikacyjna Opole
18.03.2014. kasik36 wizyty kontrolne i ustalenie dalszego planu działania (genetyk i gin)
19.03.2014 godz. 14:00 _Infinity_wizyta kontrolna - przygotowanie do crio

Ostatnia edycja:
Kasik tak krótko mówiąc to chodzi o chorobę zakrzepową krwi . Nie pamiętam któraś z dziewczyn pisała kiedyś że są takie choroby że organizm wytwarza przeciwciała przeciw sobie i taką sytuację też chcą wykluczyć , czy mój organizm nie zwalcza rozwijania się zarodka, a komplet badań będę miała za około miesiąc .

Enni nie ma reguły więc trudno zaplanować. Stymulacja trwa od 7 do 10 dni zazwyczaj, później 2 dni przerwy i punkcja. Za pierwszym razem miałam 7 dni stymulacji i 9 dnia punkcja a za drugim - 9 dni stymulacji i 11 dnia punkcja.

Kasik Ty brałaś 9 dni menopu po 300 j ? mi prof powiedział ze do 9 dni prawdopodobnie stymulacja a punkcja w 12 dniu. To dziwne skoro Ty miałas w 11. a może coś pomyliłam ? Ty brałaś w 9 dniu stymulacji menopur i ovitriele jednocześnie? brałaś tez gonapeptyl czy szłaś krótkim protokołem ?

Ostatnia edycja:
Kotuska szłam krótkim protokołem i Gonapeptyl miałam dołączony do Menopuru od 3 dnia stymulacji. Cały okres stymulacji brałam Menopur po 300 j bo ja się słabo stymuluję. Zaczynałam Menopurem wieczorem, a konczyłam Gonapeptylem rano 10 dnia stymulacji, tego samego dnia wieczorem Choragon (już bez Menopuru) i po 36 godzinach punkcja. Czyli rzeczywiście wychodzi 12 dnia punkcja :tak:

Kotuska szłam krótkim protokołem i Gonapeptyl miałam dołączony do Menopuru od 3 dnia stymulacji. Cały okres stymulacji brałam Menopur po 300 j bo ja się słabo stymuluję. Zaczynałam Menopurem wieczorem, a konczyłam Gonapeptylem rano 10 dnia stymulacji, tego samego dnia wieczorem Choragon (już bez Menopuru) i po 36 godzinach punkcja.

Kasik czyli punkcja w 12 dniu ;-)

reklama
Kotuska teoretycznie tak ale licząc datami. Bo licząc godzinowo to wychodzi 11. Zaczynałam o godz 20 menopurem a skończyłam gonapeptylem o 8 rano, punkcja o 9 rano więc wychodzi 9 pełnych dni stymulacji i 48 godzin przerwy.

Do góry