kasik36
Fanka BB :)
Enni to spokojnie zdąży, wcześniej niż 13 dc pewnie nie będziesz miała punkcji :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale miło tutaj u Was! Jeszcze raz dziekuje za przyjęcie.
Kasik, domyślam sie ze AMH, FSH i nasienie bedziemy musieli robic jeszcze raz. Ale po co przed wizyta kwalifikacyjną? Skoro InVitro bedzie za rok? To zrobię pózniej jak przyjdzie czas. Czy sie mylę w moim rozumowaniu? Zobaczymy co doktorek powie.
Mada mogę Cie zapytać czemu nie leczysz sie we Wrocławiu? Moze ja tez będę dojeżdżać, gdyby było szybciej. Daj znać prosze. Mnie na czasie zalezy. Chciałam sie do rządowki zapisać, żeby kolejka juz leciała, a w miedzy czasie i tak zrobię jedno podejście prywatnie. Ale jakby sie nie udało, to chciałabym mieć możliwość skorzystać z programu rządowego, bo jednak koszty troche mnie przerażają.
Enni nie ma reguły więc trudno zaplanować. Stymulacja trwa od 7 do 10 dni zazwyczaj, później 2 dni przerwy i punkcja. Za pierwszym razem miałam 7 dni stymulacji i 9 dnia punkcja a za drugim - 9 dni stymulacji i 11 dnia punkcja.
Kotuska szłam krótkim protokołem i Gonapeptyl miałam dołączony do Menopuru od 3 dnia stymulacji. Cały okres stymulacji brałam Menopur po 300 j bo ja się słabo stymuluję. Zaczynałam Menopurem wieczorem, a konczyłam Gonapeptylem rano 10 dnia stymulacji, tego samego dnia wieczorem Choragon (już bez Menopuru) i po 36 godzinach punkcja.