reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Montana tak mi przykro :-( wiem jak się czujesz, przechodziłam przez ten ból 3razy i nikomu tego nie życzę! :-( teraz też się boję ale trzeba być dobrej myśli. Ale mimo wszystko, powtórz betę. A masz mrozaczki?

reklama
DW87 leczę sie w Szczecinie w Vitrolive właśnie oddałam krew i poczekam ale teraz juz nie denerwuje sie tak jak wcześniej liczę na to ze to formalność i beta bedzie przeogromniasta, we wtorek mam wizyte nie wiem czy to nie za wcześnie ale co mi tam, a Ty widziałam ze w piatek no to trzymam kciuki i powiedz co tam doktorek zobaczył:-D.

Montana powtarzaj nadzieja zawsze umiera ostatnia, ja też juz trzy razy przeżyłam to rozczarowanie ale na każdą z nas przyjdzie pora.

Karusia kciuki żeby maleństwo zostało z Wami :)
DW jeszcze raz gratulacje.
montana "nadzieja umiera ostatnia" obyś jednak w sobotę miło się zdziwiła.

Byłam wczoraj na wizycie. Będę miała krótki protokół, ale musimy poczekać na wyniki badań genetycznych. Jak w laboratorium się streszczą ;) to w marcu zaczynamy :D
Dziewczyny jakie badania refundowane wykonywałyście po zakwalifikowaniu?

DW beta pięknie rośnie ,gratuluje kochana ...:)
Montana nie trać nadziei ,moze to jeszcze faktycznie za wcześnie ,wiec trzymam nadal kciuki :*

Ja właśnie ruszam do Gdyni ,jestem wściekła bo myślałam ze dzisiaj juz bedzie @ ,bo od wtorku plamienia są ,no ale nie tracę nadzieji bo brzuch boli ,wiec moze łaskawie sie pojawi...

08.01.2014 pierwsza wizyta w Invimedzie w Gdyni
29.01.2014 kwalifikacja do refundacji pomyślna :)
7 .02.2014 rozpoczęcie stymulacji ..

Dziekuje dziewczynki za wsparcie i kciuki. moze zadzwonie dzis do dr zapytam czy mam sie ludzic i robic bete w sobote czy juz lepiej odstawic leki.
DW87 niestety nie mam mrozaczkow, mialam 5 zarodeczkow z ktorych przetrwal jeden blastus i byl ladnej klasy 4AB, reszta niestety przestala sie rozwijac :(.

Montanan lekarz na pewno jeszcze nie kaze ci odstawić leków dopiero po drugiej becie, najlepiej po 2 dniach od pierwszej, Mam nadzieje że twoja kropeczka późno się zaimplantowała!!!!!!!!!! nadzieja umiera ostatnia pamiętaj!!!
Magda , ale szybko ci pójdzie:) no i krótki protokół, a dlaczego genetyczne badania musieliście zrobić?
Lika czekamy na relacje z wizyty, a co do szanownej @ to wszystkie tutaj się przekonałyśmy ze przychodzi kiedy chce jak czekamy na nią :)

genna badania genetyczne męża musimy mieć ze względu na bardzo obniżone parametry nasienia. A że czekamy na pobranie krwi dr zdecydował że lepiej będzie poczekać na wyniki.

Zadzwonilam dziewczynki do lekarza i mowie ze wczoraj w 7 dniu zrobilam badanie, ale wczoraj mialam plamienie i bol brzucha jak na miesiaczke, dzis olamienia nie mam, bol brzucha jest. Dr powiedzial zebym nie sugerowala sie wczorajszym wynikiem tylko koniecznie powtorzyc wynik w sobote lub poniedzialek. Mowi by nie odstawiac lekow ze jest szansa. Zobaczymy....

genna badania genetyczne męża musimy mieć ze względu na bardzo obniżone parametry nasienia. A że czekamy na pobranie krwi dr zdecydował że lepiej będzie poczekać na wyniki.

czyli co ZTF, CFTR i Kariotypy? chyba 3-6 tygodni się czeka w zależności na co

Zadzwonilam dziewczynki do lekarza i mowie ze wczoraj w 7 dniu zrobilam badanie, ale wczoraj mialam plamienie i bol brzucha jak na miesiaczke, dzis olamienia nie mam, bol brzucha jest. Dr powiedzial zebym nie sugerowala sie wczorajszym wynikiem tylko koniecznie powtorzyc wynik w sobote lub poniedzialek. Mowi by nie odstawiac lekow ze jest szansa. Zobaczymy....
montana no i dobrze lekarz ci powiedział, więc spokojnie, bo ja w tabelce z rozpędu wkleiłam ci pozytywną buźkę i nie zamierzam tego zmieniać więc wiesz :)

reklama
genna dokładnie ZTF, CFTR i Kariotyp. W przychodni mówili, że 2-3 tygodnie się czeka na wynik - zobaczymy :) . Lekarz trochę mnie nastraszył, że ze względu na wiek, budowę ciała i wyniki mam spore szanse na hiperstymulacje.

Do góry