reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witam Was wszystkie po długiej nieobecności :-) tzn. czytam codziennie ale nie mam casu żeby się udzielać :-) dzwoniłam dziś do kliniki, wizyta przed drugim podejściem na 13 czerwca, ale pani powiedziała, ze jest to wizyta płatna. Pytam dlaczego, przecież jestem już w programie, tylko teraz ustalimy kiedy start. Pani na to, że jak lekarz stwierdzi, że zaczynamy, to wtedy nie będą już płatne. Czy to prawda ?

reklama
Kasik też się uśmiałam z Gennowej "dupę" :-D:szok:;-) Magda, ja tam uważam że wiadomość jest SUPER a nie "dupę" ;-) Gratulacje :tak:
Hania ja nie płacę za żadną wizytę, która dotyczy ivf. Nawet po nieudanym ivf miałam już w sumie 3 wizyty niepłatne

Hania niestety taka jest prawda, teraz kliniki się zabepieczają, żeby tych wizyt nie było za dużo między podejściami i tylko 1 jest niepłatna. W Invikcie teraz stosują zasadę, że jak wizyty przypada między 18 a 26 dc (czy jakoś tak) to jest bezpłatna bo najprawdopodobniej jest wizytą rozpoczynającą kolejne podejście. Ja jak ostatnio byłam też chcieli ode mnie pieniądze ale akurat lekarz był w pobliżu więc zapytałam czy powinnam zapłacić a on podał pani recepcjonistce jakiś kod już nie pamiętam jaki i powiedział, że bezpłatnie. Mimo, że to nie była wizyta przed kolejnym podejściem a raczej omówienie dalszej drogi po nieudanym podejściu. Smerfeta ma specjalne względy u swojego doktorka więc nią się nie sugeruj ;-)

Yyyy no przepraszam SUPER :) oj tam oj tam :) a zatem juz jestem zmartwiona bo PR 1,45 ;/ a przed rozpoczęciem byl 1,1 , największy pęcherzyk 14 mm. Dzisiaj 7ds na lewym jajniku 3 pęcherzyki ale 2 brane pod uwagę , P jajnik więcej och tam było ale nie naliczyłem a doktora zapomniałam zapytać :: ale 8 na pewneo , estradiol 1290 , mija stymulka zapewne o 2 dni sie wydłuży i nie wiadomo co z transferem :/ dzisiaj jeszcze 150 j gonalu a od jutra 150 gonalu i 75 menopuru
Aaaa endometrium ma 7,4

Ostatnia edycja:
Genna mi też progesteron wzrósł na 2 dni przed transferem, miałam coś około 2 i doktorek mi tłumaczył, że to normalne, że rośnie w okresie przedowulacyjnym. Trochę to dziwne bo dziewczyny tutaj na forum zawsze mówią, żeby progesteron był w okolicach 1 ale ja już sama nie wiem. A co Ci powiedział lekarz? Transfer z tego powodu może być przesunięty na kolejny cykl i mrożenie zarodków?

Dzięki za odp. Szczerze to zdziwiłam się, tym bardziej, że nie byłam na żadnej wizycie w klinice po transferze. Skoro beta spadła, poszłam do lekarza u siebie. Wiadomo, stać nas jeszcze :-D na tę wizytę, ale skoro można byłoby nie płacić, to czemu nie podyskutować :) Zobaczę już na miejscu. Tym czasem trzymam za Was wszystkie kciuki, kasik jesteś "kopalnią" wiedzy :) Twoje statystyki są bezcenne. Trzymajcie się dziewczynki, będę Was czytać i w miarę możliwości odzywać się. póki co biorę witaminki i spokojnie czekam na wizytę :)

Domyśliłam się o co chodzi z "dupę" wiadomością ;) mój słownik czasami takie słowa wstawia też że płakać się chce :p

MAJ:

02.05.2014 Genna wizyta podglądanko
03.05.2014 Magda_7891 transfer
05.05.2014 GizaS wizyta
05.05.2014 Infinity wizyta -spotkanie z Panią Kropek ;)
05.05.2014 - Genna podglądanko
05.05.2014 Bernadka wizyta
05.05.2014 Agaawa podglądanko
12.05.2014 Kasik wizyta u immunologa
15.05.2014 ema wizyta w klinice i USG
19.05.2014 Heiza wizyta u immunologa
29.05.2014 Smerfeta wizyta u prof. Malinowskiego

CZERWIEC :

13.06.2014 Hania wizyta

[QUOTE=Agaawa;10685572

bernadka, a o której masz wizyte w poniedziałek? Moze sie spotkamy? Ja ide na 15.45.

Agaawa ja ide na monitoring więc nie mam lkonkretnej wizyty, ale chcę przyjechać wcześniej między 15-16 bo on niby od 16 przyjmuje ale czasem jest wczesniej. Fajnie by było się spotkać.

reklama
Genna, ja w 2 dc miałam takie wyniki:
E2 104.5 pmol/l
28.529 pg/ml

PRG 2.78 nmol/l
0.873 ng/ml

Z podglądanka niestety nie wiem bo mieli awarię systemu i dr miał dane tylko w komputerze (wydruku nie dostałam)
A w 9 ds - ostatnim:
E2 8396 pmol/l
2292 pg/ml

PRG 5 nmol/l
1,57 ng/ml

Ostatnia edycja:
Do góry