reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Część babeczki
Ja wróciłam do pracy to i rzadziej tu zaglądam. Niecierpliwie czekam do pierwszej wizyty i usg żeby zobaczyć co tam się u mnie dzieje.
Postaram się was nadczytać

Enni
Dziś &&& za ciebie!

reklama
Dziewczyny, może kogoś zainteresuje ta wiadomość - Gameta Gdynia dostała dodatkowe pieniążki na refundację IVF :-) :

Mamy przyjemność poinformować, że Gameta w Gdyni uzyskała dodatkowe środki na dofinansowanie in vitro w ramach programu Ministra Zdrowia. W związku z tym placówka może realizować dodatkowe procedury medyczne w ramach Programu MZ. Wszelkich informacji na temat możliwości skorzystania z Programu Rządowego udziela rejestracja. Zapraszamy do Gamety w Gdyni.

Mi się wydaje że poprostu więcej par będzie mogło skorzystać z programu.

Anuszka w Gamecie były dziewczyny które były zakwalifikowane ale miały czekać po kilka miesięcy na rozpoczęcie procedury, w pewnym momencie dr. mi też mówił że w ogóle nie kwalifikowali dalszych par bo nie było kasy - pewnie właśnie takie osoby skorzystają :happy:

Agulla to życzę owocnej stymulki :) Ja zaczełam od 2 dc i we wt mam podglądanko. Oby do przodu :) Oby mnie nie przestymulował Dr... Bo AMH mam 7,5. Powiedział Dr "No to będziemy musieli uważać. Gonal biore po 150 a kiedyś brałam po 75 i miałam 10 pięknych sztuk na jajcokach a teraz aż się boję...

Anulla a kto przeprowadzał transfer, dr S?

tak:) byłam przeszczęśliwa, że nie było tej pani:) Doktor bardzo sympatyczny, po transferze powiedział, że wszystko jest w porządku, że zarodek jest umiejscony prawidłowo, no a problemy z dostaniem się do macicy, powinno się sprawdzić na histeriografii co się tam dzieje. Dlatego mnie bolało. Mam bardzo pozytywne wrażenia co do tego dr. Tylko nie wiem teraz na kiedy przełożyć wizytę:crazy:

Gratuluje ladnej bety!!!
Anulla Tobie zycze spokoju i aby maluszek zostal z mamusia.kto robi transfer? I jakie masz leki i czy z l4 nie bylo problemu? Tez planuje nie brac weryfikacji

mi akurat robił transfer dr. Stencel. Leki miałam wcześniej rozpisane przez innego lekarza, który umawiał transfer, więc mam luteinę, relanium, estrofem, no i ja metypred muszę brać. Ze zwolnieniem nie ma problemu. Dają mx na 2 tyg. Ja wzięłam na tydzień. Jeśli nie bierzesz weryfikacji, to musisz się zgłosić do kliniki na wizytę po 2 tyg po transferze z wynikami bety. Ale nie musisz u nich robić wyników - całe szczęście.

No w końcu przybywa dobrych wiadomości :-D
AniaM no aż się łza w oku kręci z takiego szczęścia
enni dziś ważny dzień, trzymam kciuki
Infinity , Kotuska będzie dobrze, tylko spokojnie, wiem, że łatwo się mówi :-)

i kciuki też za wszystkie nasze starające się, dziewczynki musimy brnąć do przodu, nie czekać. A niektórym to strasznie już latka lecą :-) (mam na myśli siebie) i każdy miesiąc się liczy.
Kasik no super, że będziesz się wygrzewać, odlotowego wyjazdu Ci życzę.

Ja dziś myję okna i tak sobie pomału (muszę czekać 3 cykle) układam plan działania. Oczywiście mniej więcej bo nie wiem jak te moje cykle teraz będą wyglądać.

ściskam Was wszystkie. Miłego dnia i głowa do góry!!!

reklama
Hejka!
AniaM super że dzieciaczki rosną, bardzo się cieszę, tym bardziej że Ty też jesteś z Gamety ;-) Dlaczego masz zrobić badania genetyczne? To standard przy ciąży?

Kasik już wszystko wiem co do wit D3. Niestety nie przełoży się to za bardzo na Twój wynik bo w napro wit D3 sprawdza się poprzez badanie 25 OH D3. W tym badaniu norma dla staraczek wynosi od 50 wzwyż a najlepiej ok 70

Miłego dnia dziewczyny!

Do góry