reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Magda , Anula
Wiem że trzeba coś pokazać ja miałam wyniki z października i września musiałam powtórzyć.AMH zrobiłam kilka dni wcześniej i przyszłam przygotowana wynik 7.8 to chyba dobrze.
Mam pytanie jak długo czekałyście od kwalifikacji do stymulacji?
czy jeśli ten sam doktor będzie robił mi HSG i in vitro to rozumiem że przerwy półrocznej raczej nie będzie ?

reklama
Tajger witaj :-) Nie bardzo kumam Twojego lekarza. Nie ma prawa do kwalifikacji żądać niczego więcej jak AMH, FSH i badanie nasienia. Tylko nie pamiętam czy ważność 3 czy 6 miesięcy. Wszystkie inne badania po kwalifikacji są za free. A skoro kazał Wam zrobić inne tzn, że Was po prostu naciąga. Wątpliwość moją wzbudza też fakt konieczności zrobienia HSG. Rozumiem, że przy naturalnych starankach i IUI jest ważne ale przy ivf drożność nie ma znaczenia :confused:

ilka beta bardzo ładna jak na 2-dniowy zarodek :tak::-)

Tajger, ja byłam na wizycie kwalifikacyjnej i od razu zaczęłam stymulację. W tym samym dniu dostałam leki. Z tym, że ja byłam u lekarza wcześniej prywatnie z wynikami badań - amh ważne jest 3 miesiące, tak jak wszystkie inne badania - tak mi powiedział. I ja w tym czasie miałam jeszcze inną operację, bo inaczej nie mogłabym zakwalifikować się do rządowego programu. Ale od samej kwalifikacji, to nic nie czekałam.
Nie mam pojęcia o co chodzi z Twoją histroskopią, może też masz coś co uniemożliwia Wam dostanie się do programu. I trudno powiedzieć jak będzie z Twoim czekaniem, bo to też zależy od kolejek w klinice.

Witam,
życzę miłego dnia kobitki ;)

MARZEC:

15.03.2014 basia-krk punkcja 8:30
15.03.2014 anuszka transfer 12:15
17.03.2014 ???Anulla wizyta???
17.03.2014 godz. 19:00 Mada wizyta kwalifikacyjna
17.03.2014 KasiaMakaronik wizyta
18.03.2014 godz. 11:00 Agaawa wizyta kwalifikacyjna Opole
18.03.2014 kasik36 wizyty kontrolne i ustalenie dalszego planu działania (genetyk i gin)
18.03.2014 ilka_a wizyta przed crio
19.03.2014 godz. 14:00 _Infinity_wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
29.03.2014 AniaM wizyta serduszkowa
31.03.2014 danii wizyta omówienie dalszego planu działania

hahaha ale się uśmiałam... Przed chwilą zadzwoniła Pani z kliniki z informacją że zostaliśmy zakwalifikowani do programu i że mamy umawiać się na kwiecień na wizytę. Trochę się zdziwiła jak jej powiedziałam, że WIEM a na wizycie byliśmy 5 lutego i teraz mamy się zgłosić 1-2 dc. No i już mam pewność że w marcu nie zaczniemy bo doktorek idzie na urlop... Wizyta zaklepana na 18.04.2014, 18:20 mam nadzieję że @ przyjdzie planowo :)
Tak nawiasem mówiąc to jak bym wtedy nie była "nachalna" żeby dowiedzieć się czy się zakwalifikowaliśmy to dowiedziałabym się dopiero teraz...

MARZEC:

15.03.2014 basia-krk punkcja 8:30
15.03.2014 anuszka transfer 12:15
17.03.2014 ???Anulla wizyta???
17.03.2014 godz. 19:00 Mada wizyta kwalifikacyjna
17.03.2014 KasiaMakaronik wizyta
18.03.2014 godz. 11:00 Agaawa wizyta kwalifikacyjna Opole
18.03.2014 kasik36 wizyty kontrolne i ustalenie dalszego planu działania (genetyk i gin)
18.03.2014 ilka_a wizyta przed crio
19.03.2014 godz. 14:00 _Infinity_wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
29.03.2014 AniaM wizyta serduszkowa
31.03.2014 danii wizyta omówienie dalszego planu działania

KWIECIEŃ:

14.04.2014 smerfeta wizyta przed crio
18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy

Ostatnia edycja:
Magda to trochę burdello mają w klinice :-/ A ja mam wizytę 14 kwietnia u mojego dr by obeznać się czy wszystko u mnie ok i czy możemy przystąpić do crio. Też chciałam na 18tego to byśmy się spotkały ale mój dr tego dnia przyjmuje tylko rano

Heiza to fakt, miałam na myśli jajnika za macicą, wczoraj byłam w biegu i miałam za chwilę wyjść i same głupoty wypisywałam :-/

Tajger a jakie masz wskazanie do histero? Bo tak na prawdę lekarz nie może nic takiego nakazać

Tajger
Mi też lekarz kazał różne badania robić przed kwalifikacją, część miałam zrobione na NFZ i ja się nie dałam, dzwoniłam pytałam i większość zrobiłam po kwalifikacji więc dowiedz się dokładnie. Mi nawet na recepcji mówili że te lub tamte są bezpłatne zupełnie inaczej niż lekarz. Potem zmieniłam lekarza! Walcz o swoje.

Babeczki
Jakieś rady przed transferem?

A odnośnie burdello w klinikach!
Mój mąż w dniu punkcji miał robione badania na hiv,chlamydie i inne takie bo wcześniej nie zrobili tego a ja tak naprawdę nie wiedziałam o tym! A dzwonili do mnie kiedyś że czegoś tam nie ma i że muszę przyjść oddać krew i coś tam uzupełnić a o nim zapomnieli.
Na moje pytanie co teraz pielęgniarka powiedziała że nic nie szkodzi ale muszą to mieć w razie czego dla Ministerstwa phi

Ostatnia edycja:
Anuszka - spokój, spokój i jeszcze raz spokój :-)

Magda taki właśnie bałagan panuje w klinikach ;-)

Tajger
lekarz nie może żądać histero przed kwalifikacją. No chyba, że dzięki temu macie zostać zakwalifikowani bo chodzi o czynnik jajowodowy :confused: Ile masz lat udokumentowanego leczenia i jaką przyczynę?

reklama
Do góry