reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
A przepraszam Kasik pewnie przeoczyłam :-) Tak, planujemy drugie, bardzo chciałabym żeby Nataszka miała rodzeństwo bo ja jestem jedynaczką, no ale zobaczymy co życie przyniesie. Już działamy naturalnie, bo wiadomo że znowu może to potrwać kilka lat :baffled: może sierpień-wrzesień zdecydujemy się na IUI, do ivf raczej nie podejdziemy, więc liczę że uda się tymi prostszymi sposobami :tak:
Fajny pomysł z tymi plasterkami, pamiętam że Lilonka też miała przyklejone i teraz jej brzdące już zaczynają chodzić :-D

Dziewczyny mam wyniki, niestety moja pesymistyczna dusza nie chce inaczej, więc nie daję sobie zbyt wielkiej nadziei.
Beta <1,2
Estradiol 2935 pmol/l
Progesteron 28.05 nmol/l

Pomożecie z interpretacją??

Dani co do estradiolu to mój był duzo niższy wydaje mi sie ze Twój ok, progesteron w 7dpt miałam 19,03 czyli niższy niz Twój a betą sie nie sugeruj bo ona dzis wyjśc nie może.

AniaM i Madzia plasterki nakleja się po transferze, ja zrobiłam to trochę później bo nie było szans na leżenie na fotelu, profesor w expresowym tempie kazał wstawać a później akupunktura podczas której pani anesteszjolog wbijała igły też w brzuch. Nie chciałam, żeby widzieli więc zrobiłam to dzisiaj rano po prysznicu. Ciekawe jak będą się trzymały podczas mycia, mam nadzieję, że chociaż do drugiej weryfikacji wytrzymają ;-) Czytałam kiedyś o tym na forum, dawno temu i spodobał mi się ten sposób, zabobon, jak zwał tak zwał, ważne, że ja chcę w to wierzyć i daje mi to więcej nadziei. Jak wiadomo nasza psychika jest bardzo ważna więc łapię się każdego sposobu w celu osiągnięcia sukcesu :zawstydzona/y:

Pełna a Nataszka jest z naturalsa czy IUI bo już nie pamiętam?

Danii betą w ogóle się nie sugeruj bo to wynik Ovitrelle czy Choragonu, który brałaś 5 dni temu, dopiero przy kolejnej weryfikacji będzie miarodajna, co nie oznacza, że już coś pokaże bo implantacja często jest później. W sumie nie wiem po co mamy ją robić w 3dc, progesteron i estradiol rozumiem ale beta to szkoda kasy. Moim zdaniem proegesteron jest ok, dziewczyny pisały, że najlepiej jak jest około 30. Estradiol też ładniutki. Zapiszę sobie Twoje wyniki, będę mogła porównać z moimi w sobotę. A o której mają do Ciebie dzwonić? Koniecznie daj znać co powiedział lekarz, czy zwiększył dawkę leków itp.

Ja na szczęście zapłaciłam tylko 45 zł za wszystko. Dzwonić maja dopiero koło 20.45.
Zwariuje do tej godziny, przepraszam, że dzisiaj jestem skupiona tak tylko na sobie, ale trochę odchodzę od zmysłów.
I pomyślęć, że teraz do poniedziałku mam znowu czekać.

Za wszytskie i tak trzymam kciuki, aż mnie już bolą ;-)

reklama
Pełna a no tak przecież miałaś w sygnaturce: "ivf odwołane, naturalny cud, Bocian", dobrze pamiętam? W takim razie życzę kolejnego naturalsa :-):tak::-)

Danii dopiero zauważyłam, że masz progesteron w innych jednostach niż w Invikcie więc trzeba to podzielić przez 3,18. Napisałaś w sms'ie jednostki? Mi mówiła pani z pokoju nr 13, że trzeba napisać imię, nazwisko i wyniki z jednostkami. Jak będzie dzwonił lekarz koniecznie o tym powiedz bo wg ich jednostek to masz 8,82. Nic się nie martw, wystarczy zwiększyć dawkę luteiny, to nic złego. Jednak dobrze, że wzięłyśmy weryfikację, tak by człowiek nie wiedział, że jest za niski progesteron. Jednostkę estradiolu też masz inną ale to się przelicza 1:1 więc na to samo wychodzi. W moim labo też są takie jednostki jak u Ciebie więc też muszę o tym pamiętać podczas pisania sms'a.

Ostatnia edycja:
Do góry