reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Ja też bym chciała żeby mój M był ze mną na transferze.
DW87
Będzie dobrze.super wyniki! 3mam &&&
AniaM
Ale super wiesci
Smerfeta :-*
Ja mam nadzieję że za miesiąc tak będę :-D
Ilka_a
Jutro rano &&& for you!
Kasik36
Super wiesci! Ale piękna parka :-D oby tak do listopada!
Ciekawe czy ja dostanę zdjęcia!

Ja jutro idę do invimedu.
W sumie to dopiero 11dc z antykami ale pewnie czegoś więcej się już dowiem :-D

Dani, trzymam kciuki za dzisiejszą betę:)
Kasik - dopytaj się o weryfikację koniecznie. Ja relanium też miałam różnie rozpisane, ale brałam 4 dni, bo nawet w trakcie 1 weryfikacji mi lekarz powiedział, że relanium po 4 dniach skończyć, czyli w dniu 1 weryfikacji koniec.

Hejka!
Spieszę donieść, że z 3 komóreczek zapłodniły się aż 2 :-D:-D:-D oby tak jak u Kasik pięknie się rozwijały... teraz dopiero zacznie się stres:zawstydzona/y:

Kasik, bromka chyba należy brać do pozytywnej bety... ale nie jestem na 100% pewna.

Ostatnia edycja:
Smerfeta , gratulacje :) Maluszki niech zdrowo rosną :)

Danii kciuki za betę :)
Jeszcze pytanko mam: ile dni po odstawieniu luteiny dostawałyście @? W poniedziałek rano wzięłam ostatnie leki.
I jeszcze jedno :)
Badania genetyczne: pytałam u nas pani embriolog o to czy u nas wykonują takie badania. dowiedziałam się że nie , że wykonują je tylko nieliczne klinki w Polsce. Tłumaczyła mi coś o wykonywaniu badań na kumulusach :/
W jaki sposób robiłyście swoje badania genetyczne, jaki był koszt i gdzie je robiłyście.

Ostatnia edycja:
Smerfeta, świetna wiadomość, będą na pewno najwyższej klasy :) kiedy transfer?

Karusia, zdaję się, że Invicta jako jedyna w Polsce robi badania PGD, jest to badanie właśnie pobranej komórki pod względem chorób genetycznych i chromosomów, niestety nie jest to tania sprawa, bo kosztuje chyba około 7500zł, moższesz o tym poczytać na stronie Invicty. Jak jestes ze Szczecina, to chyba Gdańsk masz najbliżej.
http://www.invicta.pl/973/diagnostyka_preimplantacyjna_pgd.html

Wzięłam jeszcze dzisiaj relanium, a co tam, w głowie mi sie kręci, ale jeszcze jeden dzień wytrzymam. Teraz byle by do 12, i jadę na badania. Wam tez móili by badania zrobić 4 godziny po porannej dawce leków?

Właśnie, Smerfetko, kwalifikujesz się do podania dwóćh?

P.S. M mi wczoraj powiedział, że jakoś dziwnie wyglądam, że mam dziwne oczy :szok: ale zwalam to póki co na realnium

reklama
Dani, pewnie po relanium takie oczy
g020.gif
:-D U mnie transfer, o ile mam nadzieję........ i modlę się o to... ma być w sobotę na godz 13. Do podania dwóch zarodków nie kwalifikuje się (mam 32 wiosny na karku)

Karusia ja wyszukałam na stronie pomorskiego nfz gdzie dostępny jest genetyk na nfz. Okazało się, że w invicta i tam udało mi się wykonać wszystkie badania na nfz (kariotypy i mutacje). Mam jeszcze umówić się na jedną wizytę do genetyka by obejrzała wyniki mutacji, no ale mam dzwonić dopiero po 10 marca bo nie mają grafiku

Do góry