reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Anuszka wystarczy, że ktoś wpisze w google nazwę kliniki i może łatwo się domyśleć. Zastanawiałam się żeby porozmawiać z lekarzem rodzinnym czy nie mógłby wystawić zwolnienia...?

reklama
Co do L4, to pamiętam że jak maiałam z Invimedu, to nie było jasne na pieczątce co to za klinika.
A nawet gdyby, L4 powinno sie dostarczyc kadrowej a ją obowiązuję pełna dyskrecja, ja przynajmniej tak zrobiłam i był spokój w firmie.

ja bym poszla do rodzinnego. bo jednak wystarczy wpisac w internecie i wszystko jasne. a pozniej gadanie, gadanie. a rodzinny powinien dac bez problemu

Hejka!

Dziewczyny z Gamety Gdynia niestety nie pamiętam jaka pieczątka była na L4, ja miałam na to wylane bo mój malutki dział w wielkiej korporacji i tak wszystko wie a innych których nie znam to mam w nosie ;-)
Co do przeprowadzki to szef się nie spieszy bo świeże farby nie będą dobrze wpływać na zarodeczki. Musi się tam wszystko dobrze przewietrzyć. Za to w starej poczekalni są wygodne krzesła i 'stare' bardzo fajne położne :-) Tak o położnych wspominam bo dziś kolejna była dla mnie super miła... No z resztą jak zawsze :-)

Kasik 8 dni stymulacji już za mną. Czekam teraz na wizytę, jak zwykle przy kawie i ciastku :-D Daj znać jak Twoje Kruszynki się mają

Karusia mam nadzieję że szybko pochwalisz się wysoką betą

Danii jak tam transfer i jak akupunktura?

Miłego dnia Kobity!

Ps. Tak dla ścisłości, mój dział wie że się leczę ale nie wie jak, więc o iui czy ivf to nie wiedzą :-)

Ostatnia edycja:
Smerfeto, powodzenia dzisiaj na podgldanku, ja transfer mam dopiero o 15, więc nei bardzo wiem co mam ze sobą zrobic bo nie poszłam do pracy.

Kasik, daj znać czy już dzwonili

Karusia, a Ty wyniki masz o której?

Danii mają dzwonić po 12:10 czyli jeszcze cała wieczność ;-) Kciukasy za transfer i koniecznie opisz nam później wrażenia po akupunkturze.

Smerfeta czekamy na dobre wieści po podglądanku :-)

Ja pracuję w małej prywatnej firmie i i tak wiedzą, że mamy "jakieś" problemy.
Ogólnie w biurze jest nas razem 5 osób - obecnie 4 (z szefem i szefową) bo moja koleżanka przed świętami przyszła z płaczem i zwolnieniem lekarskim "jetem w ciąży".
Nie chcę się z nimi dzielić szczegółami bo mój szef nie umie trzymać języka za zębami - o czym już się przekonałam :wściekła/y: (sam nie ma dzieci), a szefowa ... ehhh ... szkoda gadać ;) Oni chyba zaczęli myśleć, że ja poświęciłam się bezwzględnie firmie i nie mam zamiaru walczyć o rodzinę - i tu się zdziwią :szok:
No to się wyżaliłam :biggrin2:

Jeszcze raz kciuki za podglądanko, transfer i betę :-)

Dziewczynki oba moje zarodki ładnie się rozwijają i dzielą i mają klasę 8A co na 3 dobę bardzo dobrze rokuje, przynajmniej tak twierdzi pani embriolog a ja jej oczywiście wierzę. Boże jak się cieszę :-) Poprosiłam, żeby jutro też do mnie zadzwonili. Akurat jutro w naszym miasteczku będzie odprawiał biskup mszę za dar macierzyństwa i ojcostwa więc skorzystam z okazji i jeszcze się pomodlę przed transferem :tak::tak::tak:

Kotuska obiecałam podać ceny leków w Invikcie Gdańsk:
- Menopur 75 j - 100 zł.
- Menopur 600 j - 760 zł.
- Menopur 1200 j 1520 zł.
- Gonapeptyl 0,1 - 40 zł.
- Choragon 5000 - 35 zł.
- Ovitrelle 65 zł.

reklama
Kasik pomodl sie tez za nas wszystkie :)

8a faktycznie jest dobrze rokujacym. ja mialam podanego 8A i gin mowil ze jest swietny :) no i faktycznie sie przyjal (a moze to ten 2??) no! trzeba byc dobrej mysli :*

Do góry