reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Gizas i genna ja też się strasznie boję tej 5-ej doby ale dostałam rozpiskę już na środę więc w Invikcie to chyba rytuał i nic z tym nie mogę zrobić :-(

Kotuska brałam przez 2 miesiące 2 x 25 mg DHEA a później w trzecim miesiącu zwiększyłam sobie sama do 3 x 25 mg.

Genna
Ty chyba pisałaś co kiedy odstawić bo zapomniałam zapytać doktorka. Jak na razie odstawiłam DHEA bo to chyba tylko do punkcji miałam brać a co z femifertilem, L-argininą, wit D3, Q10 i omega 3, 6, 9?

Danii a Ty się zapisałaś na ile konsultacji embriologicznych? Bo mnie zapisali tylko na sobotę i poniedziałek a później już nie informują? Kciukasy za transfer. Zapytaj się swoich zarodeczków jak już je będziesz miała pod serduchem czy poznały moje;-)

AniaM kciukasy za owocną punckję :tak:
Kasik lekarz kazał mi koenzym q10 brać do punkcji a dhea do transferu, reszty nie wiem.

reklama
Genna dzięki za przypomnienie ale tak na chłopski rozum to DHEA powinno się chyba brać do punkcji a nie do transferu, przecież on miał być na jakość komórek a są już na szkiełku :confused: Od piątku przestałam brać, może jednak łyknę teraz chociaż jedną.

Kotuska co do cen w Invikcie to jutro sprawdzę dokładnie i napiszę ale na pewno Gonapeptyl 0,1 40 zł. za ampułkostrzykawkę a Menopur 75 j 100 zł. Im większe opakowanie Menopuru tym taniej. Ja kupowałam 1200 j i 600 j. Porównywałam wcześniej leki i w Invikcie wychodziło jak w najtańszych aptekach. Co do L4 w Invikcie to nie pomogę bo nie brałam ale myślę, że bez problemu wypisują, dziewczyny wspominały na innym wątku, że brały.

Smerfeta dla powodzenia procedury jestem w stanie zrobić wiele więc jak dojdzie do transferu to wezmę akupunkturę. Pytałaś też na innym wątku o słodycze to przyznam się szczerze, że niestety jadłam i to chyba więcej niż normalnie, czyli warstwa ptasiego mleczka na wieczór do filmu albo cała czekolada i masę Michałków w ciągu dnia ;-) A później dodatkowe kilogramy zwala się na stymulację ;-):-D

Smerfeta dla powodzenia procedury jestem w stanie zrobić wiele więc jak dojdzie do transferu to wezmę akupunkturę. Pytałaś też na innym wątku o słodycze to przyznam się szczerze, że niestety jadłam i to chyba więcej niż normalnie, czyli warstwa ptasiego mleczka na wieczór do filmu albo cała czekolada i masę Michałków w ciągu dnia ;-) A później dodatkowe kilogramy zwala się na stymulację ;-):-D

ufff bo już chciałam sobie włosy z głowy rwać za te słodycze ;-)
Spadam do wyra bo jutro chce iść na 7 do pracy, po godzinie zrywam się i jadą do kliniki na wgląd i badania estradiolu i progesteronu
Dobrej nocy!!!

Kasik tez tak pomyślałam, ale moze ma jeszcze jakies zastosowania, co do vit d3 to gdzies czytałam ze powinno sie przestać ja brać przed transferem, a gdzieś indziej, ze nie trzeba przerywać, więc juz sama nie wiem

Smerfetko kciukaski za produkcje pecholi

edit
Dziewczynki z gamety Gdynia , jak bralyscie L4 to co było na pieczątkę napisane? Centrum zdrowia gameta, czy klinika leczenia niepłodnosci?

Ostatnia edycja:
Genna dzięki, w takim razie łyknęłam sobie chociaż jedno DHEA dzisiaj :-)

Smerfeta to będzie już 8 dzień stymulacji? Może zapadnie decyzja kiedy punkcja? Kciukasy, żeby pęcherzyków było jak najwięcej a przede wszystkim, żeby były z nich śliczne, dojrzałe komóreczki :tak::tak::tak:

Dołączam do zapytania genny o L4 z Gamety Gdynia. Też jestem ciekawa co mają na pieczątce bo nie chce żeby w pracy cokolwiek wiedzieli...

ja tez mam obawy żeby przedstawić w pracy L4 z pieczątką kliniki
na recepcie miałam pieczątkę INVIMED Europejskie Centrum Macierzyństwa więc na L4 pewnie taka sama bedzie
jak myślicie mogą się domyśleć w robocie?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja nie pamiętam jaka była pieczątka na zwolnieniu lekarskim ale jak tylko dostarczylam je do pracy...to już wszyscy plotkowali na mój temat, jakieś podejrzenia rzucali. Zero dyskrecji:-( !!!
A swoją drogą, gameta jeszcze w starym miejscu? :-)
Trzymam kciuki za betę i transfer! !!

reklama
Do góry