reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Basia, kumulusy to sa pobrane pęcherzyki, czy dojrzałe to dopiero będzie wiadomo za pare godzin. Mi pobrali 9 a dojrzałych było tylko 5
czyli ja mialam iles kumulusow - bo w echerzyku moze byc wiecej nie?, a 18 czego? bo 17 bylo dojrzalych komorek a 1 nie:D
a dziewczyny ten menopur to analog tak?
ja w odgole nie miaalm badanego progesteronu wczesniej. sam estradiol. kuzwa glupia sie robie :D

reklama
Dzwonili z labo no i teraz się dopiero zmartwiłam, są 4 zarodki, 3 są 4 komórkowe i jeden 3 komórkowy, wydawałoby się pięknie, ale niestety wszystkie są klasy C :shocked2: jutro będą dzwonić, ale niestety już na nic się nie nastawiam, wątpie czy dojdzie do transferu

kochana nic sie nie martw moze nadgonia? i zrobia sie A :*

Dzwonili z labo no i teraz się dopiero zmartwiłam, są 4 zarodki, 3 są 4 komórkowe i jeden 3 komórkowy, wydawałoby się pięknie, ale niestety wszystkie są klasy C :shocked2: jutro będą dzwonić, ale niestety już na nic się nie nastawiam, wątpie czy dojdzie do transferu

Nie nastawiaj się pesymistycznie, moze jeszcze do jutra coś się zmieni:) Jeszcze jest szansa, że transfer się odbędzie, może akurat klasa się podwyższy. A może transfer przełożą Ci na jutro?

Kasik pamiętaj jakość a nie ilość jest najważniejsza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

danii musisz wierzyć w swoje maluszki !!!!!!!!!!!!!! daj im jeszcze czas !!!!

eh, nastawiam się na kolejna porażkę, poprzednie dwa razy tez tak było, że 2-3 doba i te klasy C nie przetrwały, a klase A i B mi podali tez nic z tego nie było.
A czy którejś z was poprawiła się klasa zarodków? Pani z labo powiedziała, ze niby to możliwe, ale mi się nigdy to nie zdarzyło.

dziewczyny, czy któraś z Was - z Invicty podchodziła może kiedyś do IVF ICSI z CRIO? W moim przypadku to prawdopodobnie dużo tańsza opcja niż teraz i tak się zastanawiamy, czy jeśli 2 raz by nam się nie udało po stymulacji, to czy nie podejść do tego. Ale nie wiem do końca jaki byłby tego koszt. Wiem na pewno, że 2700zł i do tego wizyty u lekarza, ale nie wiem w jakiej kwocie to mogłoby się zamknąć.

Anulla, z tego co się orientuje to mrozaczki z programu rządowego są za darmo. Nie jest to zaliczane do cylku, czyli po podaniu śnieżynek wciąż masz prawo do kolejnego cyklu z programu. Ale nie wiem czy o to Ci chodziło :sorry2:

reklama
Dani, tak, tak wiem:) Ale mi chodzi już o prywatne. Teraz podejdziemy do naszych mrozaczków z rządowego. Ale musimy rozważyć inną opcję w razie czego. Bo ja na leki bardzo dużo wydaję i trochę te rządowe mnie też kosztuje. A liczę na to, że po kolejnej stymulacji będę miała równie dużo komórek, które zamrożę i wtedy wykorzystam do ICSI i wyniesie mnie to taniej

Do góry