reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
DW87 śliczne wyniki - bardzo gratuluję :tak:

Mi się udało porozmawiać telefonicznie z moim z dr. - mogę podejść do crio w kolejnym cyklu. We wtorek wieczorem mam wpaść po recepty ale ja tą okazję wykorzystam do rozmowy nt. dotychczasowego leczenia i tego co chciałabym zmienić :sorry2:, także trzymajcie kciuki bo wydaje mi się że od tej rozmowy wiele zależy - czy będę brnąć schematem czy zadziałam tak aby kolejny raz mógł być ostatnim :tak:

Infinity niech to szlag! :-( przykro mi... A jeśli będziesz chciała zrobić dodatkowe badania i to zniweluje możliwość transferu w najbliższym cyklu to na co się zdecydujesz? Na te badania? Bo tak też może być...po prostu możesz nie zdążyć otrzymać wyników

DW no przyrost bety przepiękny! super że się udało! :tak:
Karusia kciuki za punkcję!!!! i niech będą piękne zarodeczki!

Kotuska83 nie byłam bo najbliższy termin był na 08.02 na godziny przedpołudniowe a ja 1) będę miała wtedy najprawdopodobniej @ 2) musiałabym brać wolne co po moim dziesięciodniowym obecnym L4 raczej jest niemożliwe 3) mój m nie mógłby w tych godzinach być ze mną. Plan mam więc taki że najpierw próba dogadania się z moim dr. a jak się nie da i kolejny transfer zakończy się tak samo - idę na konsultację. W międzyczasie zrobię kilka badań ale nie będę z nimi szaleć.

Smerfeta przemyślałam to i na razie stawiam na rozmowę z dr. - postaram się z nim dogadać i przekonać go do pewnych zmian bez wydawania kasy i czekania na wyniki z którymi częściowo pewnie tak jak piszesz bym nie zdążyła przed kolejnym crio. Po uspokojeniu nerwów dopuszczam myśl że jednak te 2 niepowodzenia mogą być 'pechem' a któryś z 2 pozostałych zarodków się przyjmie ...
Niektóre leki/zastrzyki można brać 'w ciemno' i tak robi wiele Klinik, bez badań bo a nóż pomogą a nie szkodzą. Kolejna kwestia to nie dam się zbyć z progesteronem - albo biorę więcej albo robię weryfikację 3dpt bo na forum kilka dziewczyn udowodniło mi na swoim przykładzie że moje dawki przy sztucznym cyklu bez owu wcale nie gwarantują właściwego poziomu PRG a ja miałam z nim wcześniej problemy (stwierdzona niedomoga ciałka żółtego - wiem że tu nie ma o tym mowy bo nie ma ciałka ale jestem na tym punkcie przewrażliwiona ;-)).
Kolejna kwestia to dawki leków które biorę na PCO i nie wiedziałam że powinnam zbadać czy są prawidłowe - od kilku lat biorę najniższe - to też może mieć jak się okazało wpływ na jakość komórek i proces implantacji.

Ehhh - po tym niepowodzeniu jak rozeznałam trochę temat (chociaż wiem że to kropla w morzu) wiem już mniej więcej jaką iść drogą - wątpliwości mam wiele, wymieniłam tylko kilka z nich.

Pewnie nie wszystko się wyjaśni przed najbliższym crio ale na pewno przynajmniej częściowo wdrożę mój plan a jeżeli znowu się nie uda - to idę że tak powiem co całkowitej weryfikacji i dopiero wtedy działam dalej ;-) - edit: tą kwestię zweryfikuje pewnie życie bo ja po porażce jakość nie mogę dać sobie na wstrzymanie i jedyne co doprowadza mnie do psychicznej równowagi to wizja kolejnego transferu - to chyba trochę niedobrze ale nie umiem inaczej :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
DW świetny przyrost gratuluję z całego serducha. W którym dniu robiłas pierwszą bete bo ja dziś w 8dpt mam 28,78 i widzę ze twój był bardzo podobny.

Madzia76, ja robiłam pierwszą betę w 10dpt i wynosiła 26,26 i dziś w 13dpt wynik 175:-) tak kazał zrobić lekarz. Tak się bałam, modlilam się aby urosła, a tu aż taka niespodzianka:) oby tak dalej, czego i Tobie życzę! :-) już według mnie masz dobry wynik jak na 8dpt. Ja mam jeszcze powtórzyć betę i progesteron w przyszłym tygodniu, przed wizytą u lekarza:)

reklama
DW87 dziękuję za informacje ja też powtarzam w poniedzialek to będzie 11dpt i dopiero wtedy ide do doktora. Również życze ci powodzenia i jak najszybszego serduszka.

Do góry