reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Esiek gratulacje 100% skuteczności :-) Trzymam kciuki za udany transfer!

GizaS bardzo mi przykro... Jeśli dobrze liczę, to @ pojawiła się w 13 dniu po punkcji, prawda? Jaką miewałaś zwykle fazę lutealną? Kurcze, strasznie szybko to poszło...

Infinity, Olusia, a to nie jest tak, że również standardowa długość cykli ma znaczenie przy ustalania od kiedy brać Estrofem? W sensie, żeby zdążyć zacząć go brać zanim zaczną rosnąć ewentualne pęcherzyki? No bo Estrofem zahamuje ewentualny wzrost pęcherzyków, dobrze myślę?

Jeśli chodzi o mnie, to w pt. po południu (12dpt) powtórzyłam betę, żeby wynik odebrać w sob. i od razu w sob. dzwonić o zgodę na odstawienie luteiny. Oczywiście bez zmian <1,2 mIU/ml, prof. miał wyłączony tel, więc zadzwoniłam do kliniki. Pielęgniarka powiedziała, że w pon. prof. wraca z urlopu i to z nim muszę ustalić szczegóły crio, ale teoretycznie jeśli hormonalnie i w jajnikach będzie wszystko ok, to nie powinno być przeciwwskazań do podejścia w najbliższym cyklu. Lutkę odstawiłam wczoraj, ale @ na razie nie widać ani nie czuć... Będę namawiać prof. na crio na cyklu bezowu, bo różnie to u mnie bywało i nie spodziewam się, by coś tam samo chciało urosnąć i to jeszcze w miarę w sensownym dc... Zobaczymy, jaką on będzie miał wizję. Martwi mnie tylko ponowny problem z dniami wolnymi, bo zakaz urlopu w pracy nadal obowiązuje, a mam jeszcze tylko 2 dni urlopu na żądanie. Jak to dokładnie wygląda z crio na cyklu bezowu? Ile jest wizyt po drodze?

reklama
Cały czas Was podczytuje, mając nadzieję że będzie nas coraz więcej w ciązy...
GizaS bardzo mi przykro kochana;(
Esiek no trzymam mocno kciuki za owocny transfer, będę tutaj lukać żeby Ci pogratulować;-):tak:

Gizas nawet nie wiem co Ci napisać. Cały czas sprawdzałam czy są od Ciebie jakieś informacje.Przykro mi bardzo, mam nadzieję że po chwilach smutku, łez i zadumy wstaniesz silniejsza i gotowa do dalszej walki o maleństwo które sprawi iż uśmiech zagości na Waszych twarzach już na zawsze :*:*:*:*

Keki ja mam takiw cykle ze nie raz mam ok 40 dni wiec podejrzewam ze u mnie nie bedzie nic widac na USG... tzn pecherzykow i gdybym nie brala tego leku to tez pewnie nie byloby jeszcze nic widac.... wiesz zaufalam lekarzowi, chyba wie co robi hmmm...

keki przykro mi ze i tobie sie nie udalo... :-(

Gizas,Keki :-( nie pocieszam bo wątpię aby cokolwiek było w stanie pomóc - jestem z Wami i wierzę że każdej z nas się uda ...

Keki mi lekarz powiedział że przy cyklu bez owu zaczyna się pomiędzy 1 a 3 dc bez względu na długość cyklu. Przed rozpoczęciem musi być kontrola (pod koniec poprzedniego cyklu lub zaraz po rozpoczęciu @).
Spotkałam się z późniejszym włączaniem Estrofemu ale dotyczyło to wyłącznie cykli gdzie była stymulowana owulacja (czyli na początku cyklu np. CLO później Estrofem) - takich schematów jednak z tego co mi wiadomo nie stosuje się zazwyczaj przy transferach (najlepiej wykonać na naturalnej owu jeżeli występuje lub na cyklu bez owu z Estrofemem). Wczesne podanie tego leku blokuje owu (hamuje wzrost pęcherzyków) - u mnie właśnie takie ma zadanie.
Jeżeli chodzi o wizyty - ja byłam na kontroli niedawno - pod koniec poprzedzającego cyklu i od 2dc zaczynam brać Estrofem (teraz biorę Duphaston aby mieć pewność że pęcherzyki nie urosną i nie będzie np. torbieli). Kolejną wizytę mam 12dc więc liczę że jak przyjdzie @ to dam radę się umówić na wieczorne godziny - też mam tylko 2 dni urlopu
:-( Generalnie jeżeli w 12dc będzie endo prawidłowe to kolejna wizyta to już transfer (po 5 dniach jeżeli transfer jest 5-dniowych blastusi) . Później liczę na zwolnienie aż do testowania ale nie pytałam o to jeszcze :blink:

Esiek kciukasy oczywiście cały czas trzymam:tak:

Ostatnia edycja:
Infinity czyli jak mam blastusia 5 dniowego to kiedy mniej wiecej powinien byc wykonany transfer? tak w przyblizeniu? :-)

reklama
Do góry