reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Esiek - to trzymam kciuki, żeby ładnie się zapłodniły komóreczki.

Olusia widzę, że lada chwila i będziesz miała malucha ze sobą :biggrin2:

Gizas - powiem Ci, że czasami boli mnie brzuch na dole jakby zbliżała mi się @ ale nie jest to cały. Przeważnie takie bóle miałam w tym samym dniu co @ przychodziła. Piersi mnie bolały, ale przestały i trochę się tym zmartwiłam no ale kto wie. Jak na razie plamień nie mam, a zawsze mam przed @. Dzisiaj mam generalnie 29dc. Ostatnio cykl mi się przedłużył i mam 32dc. Wiem po sobie, że jak mam na wkładce takie plamienia to dobrze do nie wróży, na razie ich nie mam i tego się trzymam.No ale różnie bywa, bo czasami kobiety mówią , że miały miesiączkę a były w ciąży także jak nasze organizmy zareagują na kruszynkę tego nie wiemy.
Generalnie jestem pozytywnie nastawiona.

Miłego dnia dziewczyny :-)

reklama
Esiek kciukasy za sex na szkiełki i żeby wszystkie komóreczki się zapłodniły i było w czym wybierać a Ty teraz odpoczywaj :tak::-):tak:

Gizas kochana mam nadzieję, że plamienie nie oznacza nic złego, trzeba mieć nadzieję :tak::tak::tak:

Smerfeta dostałam odpowiedź na bocianie, cytuję: "niestety przy małej liczbie komórek tak może być jeśli mamy 10 komórek i 3 się nie zapłodnią to zostaje 7 a w tej sytuacji zostaje 0 zawsze część komórek jest gorszej jakości w szczególności w sytuacji niskiej rezerwy jajnikowej". Czyli potwierdzenie tego co pisałam wcześniej.

Hej!

Widzisz Kasik byłam tak zmęczona że w końcu nie napisałam na bocianie. Sama nie wiem czy w takim razie jest jeszcze sens bym ja dodatkowo zadawała to samo pytanie :-/ Nie sądziłam swoją drogą że tak szybko ktoś odpowie ;-) Dzięki Ci za podzielenie się wiedzą :-) A balujesz dziś? ;-) ja dziś miałam małą imprezkę rodzinną bo brat w PL :-) A mój mąż stwierdził że zgoli brodę dopiero gdy zajde w ciążę :-D

Smerfeta ja dzisiaj wyjątkowo grzecznie, sobotni wieczór z M przed telewizorkiem. Co prawda trochę % było bo degustowaliśmy naleweczki teściowej ;-) Jutro idziemy na Paranienormalnych i kolację do chińskiej knajpki :-) Jak będziesz miała czas i ochotę to może napisz na bocianie, Ty masz AMH ok więc jestem ciekawa co Tobie odpiszą. A co do brody Twojego M to do stycznia niezły Mikołaj się z niego zrobi ;-):-D

Olusia z tego co rozumiem wizytę miałaś w 5dc więc lekarz nie miał 'szansy; dać Ci wcześniej, poza tym w sytuacji gdy zaczynamy go brać po transferze trudno czasami ustalić 1dc (jeżeli są plamienia).
Nie martwiłabym się tym przesunięciem - najwyżej endometrium będzie gotowe kilka dni później i tym samym transfer będzie nieco później. Zresztą u każdej z nas endo inaczej reaguje na leki i może wcale żadnego przesunięcia nie będzie - nie martwiłabym się tym zupełnie :tak:

Esiek kciukasy za Twoje komóreczki
:tak:

Dziewczyny - trzymam kciuki za wszystkie testujące jutro!!! :-)

Witam w niedziele!! Wszystkie trzy komorki sie pieknie zaplodnily !!!!♥
Jutro dostane info kiedy transfer-jutro lub we wtorek. A pozostale musza wytrzymac do czwartku by ne zamrozili!

Nie wiem jak to możliwe po tak dużej dawce progesteronu ale dostałam @:no: Wczoraj nawet zwiększyłam kolejny raz i dodałam luteinę podjęzykową czyli biorę już 5*3 podjęzykowej i 3*2 duphaston. Myślałam że plamienie się wczoraj wieczorem skończyło, bo bielizna wieczorem i przez noc czysta ale przy porannej toalecie aż kapało do wc:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:i już jest czerwone. Tym razem to już przegięcie, dostawałam @ w dniu zalecanego badania bety przez klinikę ale nigdy aż tak wcześnie:eek: Przecież betę powinnam zbadać w środę. Dziś mój 11 dpt dwudniowego malucha. Nie mam już żadnych złudzeń. O 14 zrobię betę, jadę z koleżanką do Galerii to przy okazji podrzuci mnie do Diagnostyki ( powiedziałam wszystkim że betę robię w środę) dziś też nie powiem że jadę na betę tylko na kontrolę progesteronu, później zakupy, kabarety, kolacja i dopiero w domowym zaciszu sprawdzę wynik, bo nie wiem jak zareaguję na wynik(choć wiem jaki będzie to jednak co innego go zobaczyć na włsne oczy)

Esiek super wiadomość, jedną już masz za sobą:sorry2:trzymam za kolejne

reklama
Do góry