reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Enni u każdej z nas jest chyba inaczej, ja mam zacząć stymulację między 3 a 10 dc, doktorek powiedział, żebym umówiła się na wizytę tak jak będzie mi pasowało (on sugeruje poniedziałek lub piątek bo dobrze wypada punkcja i transfer), 3 dni przed wizytą mam odstawić Estrofem. Też jest to dla mnie dziwne, że taka duża rozbieżność między terminem :baffled: Przed IUI zaczynałam stymulację zazwyczaj 1-3 dc ale doktorek mówi, żeby się nie martwić bo on wie co robi. Nie pozostaje mi nic innego jak mu ufać. @ powinna przyjść jutro więc 28-go (wizyta i początek stymulacji) byłby 7 dc. Gdybym zaczęła tego dnia stymulację to wizyta kontrolna po 7 dniach stymulacji wypadnie w 14 dc a to strasznie późno, ja miałam owulkę przy stymulacji do IUI między 11-13 dc, raz nawet 8 dc:szok: No ale podobno podają coś, żeby pęcherzyki nie pękły więc może będzie dobrze. Zaczynam już świrować od tego liczenia, wiem, że powinnam wyluzować ale nie potrafię :sorry:

A dziewczynki powiedzcie mi jeżeli mam przestać brać Estrofem 3 dni przed wizytą a mam ją 28-go to kiedy powinnam wziąć ostatnią tabletkę? 25-go wieczorem? Czy to ma być 3 dni przerwy i wizyta? Wówczas już 25-go nie powinnam brać? :zawstydzona/y:

Keki spore te Twoje pęcherzyki jak na 4 dc. Na pewno szybciej powinny rosnąć na cyklu stymulowanym niż na naturalnym i na pewno powinno być ich więcej. Zakłada się wzrost o 2 mm na dobę więc za parę dni będziesz miała olbrzymie. Patrzę na swoją historię stymulacji i swój największy pęchol miałam w 11 dc 26 mm :szok: Ale wówczas był tylko jeden, a zazwyczaj w 8 dc przed IUI na stymulacji clo a później małą dawką Menopuru miałam po 16 mm 2-3 szt.

Ostatnia edycja:
Keki spore te Twoje pęcherzyki jak na 4 dc. Na pewno szybciej powinny rosnąć na cyklu stymulowanym niż na naturalnym i na pewno powinno być ich więcej. Zakłada się wzrost o 2 mm na dobę więc za parę dni będziesz miała olbrzymie. Patrzę na swoją historię stymulacji i swój największy pęchol miałam w 11 dc 26 mm :szok: Ale wówczas był tylko jeden, a zazwyczaj w 8 dc przed IUI na stymulacji clo a później małą dawką Menopuru miałam po 16 mm 2-3 szt.

kasik, dziś mam 4 dzień stymulacji, a dzień cyklu 8 :-) Mimo to dziwię się, że już takie duże. Jak tak dalej pójdzie, to stymulację skończę w tym tygodniu...

kek8 ja w tych sprawach jestem zielona:) wydaje mi się że oki i kurcze szybko rosna....powiedz mi jak tam dzisiaj na polnej, znowu takie kolejki na usg?:) czy w miarę szybko szło?

enni, dziś było mnóstwo ludzi, prof. J. pojawił się dopiero po 11:00, a ja jak stamtąd wyszłam była 12:00 :/

Właśnie kasik36 - każdy ma inaczej. Ty masz zacząć stymulkę pomiędzy 3-10dc a u mnie 8dc już może być punkcja tak mi powiedział gin...

Keki pomyliłam skrót;-) jeżeli to 8 dzień cyklu to chyba ok. To też zależy jak długie masz cykle. Ja mam krótkie i dlatego w 8 dc moje miały zazwyczaj około 16 mm :-)
Esiek w 8 dc punkcja? Strasznie szybko :szok: Może doktorek się przejęzyczył i miało być w 8 dniu stymulacji? A jak długie masz cykle?

Ostatnia edycja:
Keki pomyliłam skrót;-) jeżeli to 8 dzień cyklu to chyba ok. To też zależy jak długie masz cykle. Ja mam krótkie i dlatego w 8 dc moje miały zazwyczaj około 16 mm :-)

W moich cyklach z Clo owu była między 20 a 25 dc, a bez Clo w ogóle, cykle dochodziły do 80 dni :/ Dlatego dziwię się, że reakcja organizmu tak prędka. Oby tylko nie było z tego hiperki...

Kochane.

Moje komóreczki obudziły się ze snu i zaczęły się dzielić. Dziś jest 3 doba po punkcji i o 20 mam transfer. Cieszę się ale zarazem boję się że jak dojadę do kliniki to mi powiedzą że jednak przestały się dzielić i nie będzie zabiegu. Mam mieszane uczucia. Trzymajcie za mnie kciuki.

reklama
Do góry