reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hej dziewczyny, Właśnie odebrałam wyniki I weryfikacji czyli 3dpt 5-dniowego zarodka (Invicta). I wyniki takie:
estradiol aż 10800
progesteron 88
b-hcg 3,5

O ile Beta to wiem, że za szybko to boje się, że ten estradiol taki mega wysoki, progesteron chyba ok. Co sądzicie?
Zaraz piszę do lekarza i będę czekać na telefon co dalej z lekami.

Według mnie są to bardzo dobrze rokujące wyniki, tylko ten estradiol nieco wysoki, może świadczyć o hiperce, ale nic się nie martw czytałam, że wówczas jest większa szansa na uzyskanie ciąży, trzymam kciuki i daj znać co na to lekarz

reklama
Uff lekarz uspokoił, że wyniki ok, zmniejszył tylko estrofen z 3 na 2 razy dziennie po jednej. Pytanie mam tylko, czy jak wykupiłam juz masę luteiny podjęzykowej to mogę ją dopochwowo stosować? bo teraz kazali mi i tak i tak a ja mam raczeej daleko do kliniki...

witam wszystkich...
zakwalifikowałam się do IVF w Gamecie Gdynia, przewidziany termin to albo jeszcze grudzień (jeśli uda się wskoczyć) albo styczeń 2014...
starałam ię przejrzeć Wasze wpisy, ale strasznie dużo ich jest...
ogólnie im więcej się wczytuję tym bardziej jestem przerażona...
trzymam kciuki za Was wszystkie i mam nadzieję że się jeszcze dużo dowiem...no może lepiej w sensie uspokajającym tym razem:)

Ostatnia edycja:
z okolic świecia...
zgłaszałam się 27 września, dzisiaj byłam dowieźć dalsze wyniki, jestem 212...
mam się konatktować z dr około 25 października to będzie wiedział czy zaczniemy w tym roku

Ema no to super wieści jak w tym roku jeszcze moze sie uda:) a u kogo jesteś? Ja właśnie zmieniam realizatora po niudanej pierwszej procedurze, ale tylko ze wgledu ze moj lekarz sie zwolnil i nie ma tam juz kompetentnego lekazra i mam nadzieje ze Gameta okaże sie szczęśliwa:) wizytę mam 30 października, mam nadzieje ze do tego czasu ministerstwo da nam juz odpowiedz:)

ja jestem u dr Czecha, ogólnie jezdziliśmy do niego z mężem już od kwietnia i jestem zadowolona:)
mam wielką nadzieję że się uda na grudzień, dr także, receptę na anty mam już w domu więc jeśli się dowiem że się łapiemy to z następnym cyklem już start będzie:)

Hej Ema51 ;) ja tez chodzę do dr Czeacha i jestem 188 na liście;) Lekarz mowił ze wypada to na koniec grudnia, poczatek stycznia. Ale nie dostałam antyków;/ Teraz masz juz je brać? Moza wiedzieć jaki masz amh?

a kiedy miałaś wizytę??
bo mówił dziś że się przesówa kolejka trochę - już jakieś pary odpadły po drodze...
AMH mam hmmm... chwilowo nie mogę znaleźć dla potwierdzenia ale bodajże 7,1
a antyki jeśli potwierdzi się że na grudzień to od następnego cyklu - jakoś kolo 30 pażdziernika zaczynam
pewnie się z tobą skontaktują że kolejka się ruszyła:)

reklama
Hejka
Goniab a doktorek nie powiedział Ci jakim będziesz szła protokołem? ja mam długi i wyraźnie miałam określone od kiedy łykać antyki. Dr Czech jest bardzo fajny, zawsze mogłam do niego zadzwonić, w razie co oddzwaniał, a gdy skierował mnie do szpitala to nawet dzwonił do mnie by się upewnić czy na pewno jestem w szpitalu :tak:

Agnela czy Ty korzystałaś z wizyty u psychologa?

Lawendowy, na Klinicznej jest dwóch dr M. Miałam okazję poznać dr Milczka gdyż bardzo doglądał na oddziale swoją pacjentkę, nawet przy operacji uczestniczył i pilnował by szwy były drobniutkie :-D Jest on jednak małomówny, jednak mojej koleżance z oddziału to nie przeszkadzało :)

Ostatnia edycja:
Do góry