reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kaiiina skusilam się bo nie mam nic do stracenia a co do jutra to sama jeszcze nie wiem czy to będzie jutro możliwe że dopiero piątek :-( więc sama rozumiesz mój wybór.
A teraz inka i serniczek :-) palce lizać możemy się wymienić Kaiiina ;-)

reklama
Bernadetta - ach, Ty niecierpliwku :D. Koleżanka też miała crio i miała jutro testować, oczywiście poszła dziś na betę (5dpt) i zrobiła sikacza, który wyszedł negatywnie. Wyniki bety będzie miała po południu. Na prawdę, jakby pierwszy raz podchodziła, taka niecierpliwa, a ma 6 miesięcznego synka z in vitro.
Niby wiem, jak to jest czekać do betowania, ale ja jakoś dałam radę do tego 8 dpt dotrwać :D, bez sikaczy :D
Tak czy siak, zaciskam wciąż za Ciebie kciuki :)

kaiiina - to chyba masz dobrego lekarza, że tak dał skierowanie.

Słoneczko się u mnie rozkręca, choć większość nieba jest szara. Przychodzą do nas 2 wiewiórki i opitalają szyszki z sosen :D. Fajnie się na nie patrzy :)

Bernadetta, klapsa powinnaś dostać za ten test! ;)
Tylko beta!:) a na nią masz czas, więc głową do góry!:)

Hess, koleżanka wyjątkowo niecierpliwa! Przecież na pewno wie, jak proces implantacji wygląda..

Kaina, to skierowanie to chyba dobra wolę lekarza, a nie fakt że ciąża po ivf. Druga sprawa, że kobiety po 35. Roku życia mają to za darmo, ale to chyba Ciebie nie dotyczy ;)

Hess kochana daj znać jak wyszła beta koleżance :-)
Tak tak Anika11 jestem niecierpliwa ale jak sobie pomyślę że jutro może mi się nie udać pojechać to czekanie do piątku by mnie zabiło a tak już mam zarys albo nie jestem albo beta niska za za niska na test.

Hess widocznie tak ... chodzę do tego samego lekarza co nasza Madziula :)))

Anika no tak w czerwcu 27 bedzie ;))to nie wliczam się do tej grupy...

Bernadet z chęcią się podmienie kawałek:D serniczka też uwielbiam:)
czyli beta jednak w piątek???

Hess a czemu koleżanka tak szybko robiła piszesz że miała robić jutro a skoro dziś 5 dzień to jutro 6 a mi w klinice kazali zawsze na 9-10 dzień czyli w dzień spodziewanej @
Czy ona będzie jeszcze powtarzać betę ? Bo mi się wydaje że zrobiła ją za szybko na 5-6 dzień dopiero zaczyna być wytwarzane hcg z tego co kojarzę.

Bernadetta - pisałam wcześniej, że miała robić jutro, ale nie wytrzymała i zrobiła dziś. Tylko tak się zastanawiam, że beta chyba może później przyrosnac, bo np implantacja była później. Generalnie brak cierpliwości :)
Ja robiłam w 8 dpt betę. Przy 5-dniowym zarodku można już w 8 dpt zrobić, czasem 7 dpt. Ale jak widać, ciężko jej było wytrzymać. Chyba ma jeszcze powtórzyć betę.

reklama
Jeżeli tansferowana jest 5 dniowa blastocysta :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiać się w ściany endometrium
3dpt.. Proces implantacji się rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywać” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuowany, zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest już zaimplantowany
6dpt…Zaczyna być produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle dużo, że można spokojnie zrobić sikacza.

Do góry