reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Nati, ja jestem z Olsztyna.

a jeśli chodzi o tą dokumentację, to zależy jak lekarz wpisze? Bo ja drożność miałam robioną dopiero w czerwcu tego roku, ale wcześniej miałam 2 operacje, mam wypisy i tam stwierdzoną endometriozę itd. Kurcze, to nie wiem teraz czy my się kwalifikujemy

Anulla ja jestem spod Iławy:)

A co do Twojego przypaku, o ile dobrze pamiętam, musisz mieć 12m-cy udokumentowanego leczenia i aktualne FSH, LH, AMH i badanie nasienia i możesz startować. Jeżeli się mylę to napewno dziewczyny mnie poprawią:)

no właśnie nie wiem co mi wpisze lekarz, bo do niego chodzę ok 1,5 roku, ale kazał mi się starać naturalnie, robić jakieś wyniki badań itd. HSG miała niedawno, ale znowu chorobę mam stwierdzoną już długo. Jak z nim rozmawiałam, to powiedział, że z takimi badaniami itd to się kwalifikuję do programu. Sama juz nie wiem.
Czekam tylko na AMH, bo resztę badań to zrobię w ciągu 1 dnia. No i badanie męża jeszcze ważne.

Do zabiegu będziemy chcieli podejść w Szpitalu w Poznaniu na Polnej, a do lekarza prywatnie, który tam też pracuje. Zobaczymy co nam wogole powie.

Muszę uciekać, bo za chwilkę jadę właśnie do P-nia na pobranie krwi (AMH). Odezwę się wieczorem.
Miłego dzionka dziewczęta:)

krew na bete oddana , nawet mam juz wynik.....niestety jest niejednoznaczny:/ 0,4 , ........brak ciazy mniej niż 0,1 a ciąża od 6 , zawsze miałam poniżej 0,1 a teraz jakis dziwny:/ różowy sluz miałam wczoraj i przedwczoraj, dzisiaj spokój, więc moze dopiero sie zagniezdzilo i takie dziwne rzeczy wyszły, albo to koniec, ehhhh poczekam do soboty ale chyba nie mam sie co nastawiac...dziękuje dIewczynki za kciuki ! Teraz jeszcze czekam na wynik progesteronu
Edit: mam progesteron 22,04 czyli wzrósł :) chociaz cos

reklama
Do góry