reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Oby szybciutko poskutkowało i abym długo nie musiała czekać na rezultaty :-) :)
A tak z innej beczki bo tak czytam i czytam ten program i regulamin ( chciałam się dowiedzieć ile trzeba odczekać między jedną a drugą stymulacja) gdzieś kiedyś wyczytałam że pół roku ale nie mogę znaleźć ale wyczytałam że jeśli chodzi o crio transfer można podać tylko jednego mrozaczka czy któraś z was orientuje się jak to właściwie wygląda ? Czy nie można podać dwóch ?:frown:
Bernadetta to wszystko zależy od kliniki. Jeśli chodzi o stymulacje to nie wiem ile trzeba zrobić przerwy,ja przy crio (3razy podchodzilam)miałam co miesiąc a jeśli chodzi o zarodki,ja miałam 3 zarodki jeden był oddzielnie zamrożony a dwa były razem. Mi je rozdzielili i podawali pojedynczo ale ja osobiście tak wolałam.

reklama
Kaiiina tak po 30 czerwca płacimy z własnej kieszeni za mrozaczki.
Kurcze piszesz że niby nie mają już kasy na stumulacje a ostatnio jak byłam to parze która też o to pytała powiedzieli że wpierw dopuszczają tych którym zostało jedno dwa podejścia bo oni maja już wszystko typu badania itp a dopiero potem nowe pary które kompletuja dopiero wszystko więc sama już nie wiem spytam jakby coś lekarza on powinien wiedzieć a jak nie on to położna na pewno. Dobrej nocki :cool2:

Kaiiina tak po 30 czerwca płacimy z własnej kieszeni za mrozaczki.
Kurcze piszesz że niby nie mają już kasy na stumulacje a ostatnio jak byłam to parze która też o to pytała powiedzieli że wpierw dopuszczają tych którym zostało jedno dwa podejścia bo oni maja już wszystko typu badania itp a dopiero potem nowe pary które kompletuja dopiero wszystko więc sama już nie wiem spytam jakby coś lekarza on powinien wiedzieć a jak nie on to położna na pewno. Dobrej nocki :cool2:
U mnie w Invimedzie tak właśnie było jest. Ja miałam pierwszeństwo bez problemu nas przyjęli,a w razie niepowodzenia gin.kazała od razu zrobić kilka badań i podchodzimy do nowej stymulacji,ale myślę że już to nie będzie potrzebne ;)) najwidoczniej co klinika to inaczej.

Kochane dziś trzymamy kciuki za niebajka i jej badania :biggrin2:

25 - niebajka - ktg, przepływy, usg

LUTY

26 - Hess - usg genetyczne + Pappa (prywatnie)
28 - niebajka - rodzi wg. USG
28 - anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę

MARZEC
01 - Bernadetta - wizyta w klinice
02 - Kaiina - wizyta w Lux Med
02/04 - niebajka - rodzi wg. kliniki
07 - niebajka - rodzi wg. OM
07 - kaiiina - usg serduszkowe
10 - anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
11 - Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
12 - Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
13- Anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę

Ostatnia edycja:
No tak Berdnadet ja sie pytałam położnej jak miałam robione HCG że jak nie wyjjdzie to co dalej....i powiedziała mi to co napisałam wcześniej,jeszcze innym razem jak siedziałam w klinice i dzwoniła nawet para jakaś pytając o kwalifikacje to położna powiedziała że nie kwalifikują bo nie mają już pieniędzy z ministerstwa .... Parents mało kasy dostał w porównaniu np. do kliniki w Warszawie itd... ale Tobie kolejna stymulacja nie będzie potrzebna;)

Niebajka kciuki;))&&&&&

Kochane dziś trzymamy kciuki za Hess jej piękne widoki i prawidłowe wyniki :-) :)

LUTY

26 - Hess usg genetyczne + pappa (prywatne)

28- niebajka - rodzi wg. usg
28 - Anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę

MARZEC

01- Bernadetta - wizyta w klinice
02- Kaiiina - wizyta w Lux Med
02/04 - niebajka rodzi wg. kliniki
07- niebajka rodzi wg. OM
07- Kaiiina usg serduszkowe
10- Anika11 -wizyta u gina prowadzącego ciążę
11- Hess -wizyta u gina prowadzącego ciążę
12- Madziula_87 -wizyta u gina prowadzącego ciążę

reklama