reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Madziula i jak badania?

Bernadetta?

Kaiina, jak się czujesz?

Kwiatuszki, kciuki zapewnione! :)

Hess, wybaczamy, ale skrobnij, co u Ciebie :)

Właśnie dziewczyny jak tam:)) no i co tu tak cicho:))???
kwiatek &&&&
Anika czuje się bardzo pozytywnie a zwłaszcza po kręceniu w głowie bardzo lekkich mdlosciach i tekstcie lekarza rodzinnego " ja tu u pani żadnej choroby nie widzę, organizm jest lekko osłabiony.. No to może być objaw ciąży" :) to mnie pocieszył:) dal receptę zwolnienie i życzył ciąży:)) jejjj jeszcze 4dni i będę wszystkowiedziec:)

Ostatnia edycja:
Właśnie dziewczyny jak tam:)) no i co tu tak cicho:))???
kwiatek to ty podchodzisz do stymulacji czy jednak nie?? Bo się już pogubilam...
Anika czuje się bardzo pozytywnie a zwłaszcza po kręceniu w głowie bardzo lekkich mdlosciach i tekstcie lekarza rodzinnego " ja tu u pani żadnej choroby nie widzę, organizm jest lekko osłabiony.. No to może być objaw ciąży" :) to mnie pocieszył:) dal receptę zwolnienie i życzył ciąży:)) jejjj jeszcze 4dni i będę wszystkowiedziec:)
Masz rację bardzo tu dziś cicho ;)) ja też po wizycie 15 transfer a ja jak zwykle przed transferem chora; (( w nocy obudził mnie bol migdałów myślałam że się udusze no i wzięłam antybiotyk ale nie ma przeszkód.

Magda, przegapilam Twoja wizyte!!! Endo ma jeszxze tydzien, więc na pewno podrośnie, nie ms innej opcji! I do transferu na pewno po przeziebieniu sladu nie będzie. Kciuki!!!

Magda to trzymamy kciuki:*!!do 15 jeszcze tydzień to wykuruj się :) Endo na pewno pięknie urośnie:)

Ja też mam tylko jedną Kruszynie zamrożona to wiem jakie to uczucie... U mnie w klinice nie ma kasy na dalsza stymulacje:( wiec jak teraz albo kolejny transfer się nie powiedzie to że tak brzydko powiem jesteśmy w " czarnej du**e" nie wiem co wtedy będzie 20tys. Nie mamy ceny wydać ma kolejna procedurę:(( chyba ze jakieś inne kliniki przyjmują ale wątpię;(..

Cześć Dziewczyny,
jakoś mnie totalnie ścięło od komputera, podczytywałam Was, ale chyba bez zrozumienia większego. Musiałam sobie jeszcze raz przelecieć posty.
Weekend miałam zajęty, bo w sobotę pół dnia u teściów z okazji urodzin teściowej i robienia faworków (mój mąż i teściowa robili, ja posypywałam cukrem pudrem, hehe). Niestety po jakimś czasie zaczął mi przeszkadzać zapach smalcu i miałam odruchy wymiotne, więc zostałam zwolniona z roboty, hihi.
W niedzielę byłam na 3h spacerze nad Wisłą z tatą, mężem i psem :). Fajnie było, ale czułam pod koniec zmęczenie.
Generalnie u mnie jest ok. Ćmienie w podbrzuszu przeszło, odruch wymiotny zdarza się sporadycznie. Jedyne co to mam zaparcia, sutki bolą, szczególnie jak mi zimno (a ostatnio ciągle mi zimno, a zawsze było mi ciepło). Do słodyczy nie mam ciągoty, okazało się, że słonina przy pasztecie przyprawia mnie o odruchy wymiotne i ogólnie takie tłuszcze, nawet przy wędlinie.....

anika11 - jak się czujesz? Mam nadzieję, że plamień nie ma ani bóli. Kiedy masz kontrolę u lekarza? Czy może przegapiłam?? Kropeczek zuch , to z pewnością trzyma się mocno mamusi, a krwiak z każdym dniem maleje :)

kwiatuszeqk20 - trzymam mocno kciuki, by jajeczka ładnie rosły i wyniki hormonów były jak należy. Jak się czujesz w ogóle?

kaiiina - no, już nie mogę się doczekać Twojej bety, mam nadzieję, że fala ciąż zaleje ten wątek ;)

24magda09 - przez tydzień endo jeszcze ładnie podrośnie. I choróbsko też przejdzie. Choć powiadają, że lekkie przeziębienie nie jest złe, bo wtedy organizm skupia się na nim, a nie na zarodku i maleje ryzyko odrzucenia go :)

Madziula - jak wizyta, jak badania??

niebajka - wpisałam Twoje terminy porodu do kalendarza, teraz chyba trzeba zacząć robić zakłady, który się spełni czy może jeszcze inna data :). Tak czy siak trzymam kciuki, by dziecko siedziało tak długo jak trzeba :)

Jutro trzymamy kciuki za Kwiatuszeqk20 i jej kurniczek :)

LUTY

09 - Kwiatuszekq20 - wizyta w trakcie stymulacji

11 - kaiiina - I pozytywna beta!!!
12 - Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
12 - KATE23 - anestezjolog
13 - Kwiatuszekq20 - punkcja
13 - Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
13 - anika11 - wizyta lekarska
15 - KATE23 - histeroskopia
15 - 24magda09 - udany criotransfer !!
18/19 - KasiaMakaronik - wyprawa do szpitala w Olsztyni
18 - niebajka - wizyta u gina prowadzącego ciążę
23 - Hess - usg prenatalne w lux med
26 - Hess - usg prenatalne + Pappa (prywatnie)
28 - niebajka - rodzi wg. USG

MARZEC

02/04 - niebajka - rodzi wg. kliniki
07 - niebajka - rodzi wg. OM

Ostatnia edycja:
reklama
Magda to trzymamy kciuki:*!!do 15 jeszcze tydzień to wykuruj się :) Endo na pewno pięknie urośnie:)

Ja też mam tylko jedną Kruszynie zamrożona to wiem jakie to uczucie... U mnie w klinice nie ma kasy na dalsza stymulacje:( wiec jak teraz albo kolejny transfer się nie powiedzie to że tak brzydko powiem jesteśmy w " czarnej du**e" nie wiem co wtedy będzie 20tys. Nie mamy ceny wydać ma kolejna procedurę:(( chyba ze jakieś inne kliniki przyjmują ale wątpię;(..
Dziękuję kobitki za wsparcie. Kaiiina ja dzis rozmawiałam że swoją gin.że jeśli teraz die nie uda podchodzę do stymulacji aby zdążyć do czerwca. Powiem szczerze że dziś dzwoniła do mojej gin.jakaś pacjenta no usłyszałam kilka slow,zrezygnowała z Białegostoku no i pojutrze ma przejsc do Invimedu,najwidoczniej mają chyba jeszcze środki. Obyśmy nie musiały się martwić o stymulacje,niech te nasze zarodeczki zostaną z nami; ))

Do góry