reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hess- kochaniurka ja nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać mam teraz jakiś zastrzyk na D dostać w 15 dc potem czekać na okres i 2dc wstawić się na wizycie i gonal ma być.. Albo zle cis zrozumiałam:))

reklama
Kaiiina - acha, to jakoś troszkę inaczej niż ja, ale ten pierwszy zastrzyk to może coś jak antykoncepcja :? Potem Gonal, ja miałam Gonapeptyl. Ale co klinika to inne zwyczaje, generalnie są to podobne schematy :)
Tak czy siak, dobrze będzie :)!

Dziewczyny,
tak sobie dumamy z mężem, że czujemy się nieco naciągnięci przez klinikę. Oczywiście nie dawali nam 100% powodzenia, ale lekarka wiedziała, że problem jest z komórkami i że w tamtej klinice proponowali nam po 3 nieudanych próbach KD. A tu lekarka wyśmiała ten pomysł. A wyszło tak samo i rozłożyli ręce i mówią to samo co już było wiadomo.
Jeśli w sobotę okaże się, że nie ma zarodków, to mąż chce zrezygnować już z tych mrożonych komórek, tzn nie zapładniać ich, tylko sięgnąć po KD. I chce z nimi pogadać o zniżce ewentualnie, bo zrobili nas w bambuko.
Owszem, leków było mniej, hiperka delikatna, ilość komórek ta sama, ale efekt końcowy też ten sam.
Co o tym myślicie? Czepiamy się czy mamy rację?

Hess ja mocno trzymam kciuki za was słabsze nie musi oznaczać najgorszego mam nadzieję że i wam się w końcu powiedzie
moja wizyta ok w miarę jest z tym cukrem niestety muszę brać tą insulinę kontrolować co jem i notować ale już bliżej jak dalej jakoś dam radę

KasiaMakaronik - no to dobrze, że jakoś ten cukier opanowany, jeszcze trochę i nie będziesz musiała się tym przejmować :)

Kurde, dopiero mi się forum nowe zrobiło........troszkę nie idzie się połapać :D. Zawsze jest tak, że jak człowiek się do czegoś przyzwyczai to nagle zmieniają to :/.

Kaiina, witaj! nie miałam okazji się przywitać! Życzę Ci szybkiej i owocnej stymulacji, a potem pięknych zarodków i nudnej ciąży. co do wklejonych przez Ciebie badań dodam tylko, że u mnie w klinice wymagali jeszcze CMV igg, mycoplasmy nie musiałam badać, z tym , że u mnie to było dopełnienie badan po zmianach, które weszły po 1 listopada. W programie jestem od czerwca.

Hess, poczekaj do soboty i wtedy będzie czarno na białym, czy działąnia ośrodka dały efekty, czy jednak nie. chyba KAte już kiedyś pisała, że mrożone komórki mają niski odestek zapłodnień, więc pewnie na Waszym miejscu zrobiłabym podobnie. jeśli chodzi o ewentualną zmianę kliniki, to jestem za, skoro w tej czujecie się w jakimś stpniu niekomfortowo. ale nie ma co gdybyc. czekamy do soboty, kciuków nie puszczam!

Niebajko, Kasia, nie dajcie się tej cukrzycowej zmorze!

u mnie dziś 27dc, wczoraj odstawiłam du.pka. @ przybywaj!

Kaiina, olej lniany to kwasy omega, które bardzo dobrze wpływają na komórki :) pij dziennie dwie łyżki, do tego witamina D. polecam od siebie femibion, u mnie dodatkowo pozytywnie wpływa na tsh, bo zawiera jod :)

reklama
Kaiiina - na Twoje pytanie odpowiedziała już anika11 :).
Ja juz skończyłam stymulację, szłam krótkim protokołem, poprzednimi razy szłam 2 razy długim i raz krótkim.

anika11 - Ty już nie długo crio :)

Do góry