reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Odpoczywamy do jutra :)

GRUDZIEŃ

21 - 24magda09 - I pozytywna beta!!
28 - kaiiina - wizyta startowa z długim protokołem
31 - niebajka - wizyta kontrolna u gina prowadzącego ciążę

STYCZEŃ

08 - KasiaMakaronik - wizyta u gina prowadzącego ciążę
16 - Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
anika11 - crio !!

Dziewczyny, czy kogoś nie pominęłam ??

Ostatnia edycja:
Kochane przepraszam, że tak późno, ale nie miałam neta, a pisze z telefonu:errr: ...po wizycie z Niunią wszystko ok (leżała z rękami założonymi pod główką:laugh2:), wzrost 7,5 cm:blink:, ryzyko chorób genetycznych u Dzidzi bardzo malutkie, NT 1,5, serduszko bije z mocą 175 uderzeń na min., łożysko ok na tylnej ścianie - wysoko, szyjka trzyma :blink:...Dr stwierdził, że chyba będzieDziewucha, ale to wiadomo - jeszcze wcześnie, może za miesiąc się dowiemy dokładniej;-) ;)... kolejna wizyta 16.01 :-) :)
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki:yes:.

Ostatnia edycja:
Jejku cudne wieści Madziu:***
Hess na pewno będzie dobrze:)
Kochane pocieszcie mnie i powiedzcie ze przed stymulacja nie ma konieczności brania antyków:(( ja nam dziś 6dc i nic nie biorę bo nic nie dostałam.. nikt mi nic nie mówił.. Nie wpadłam nawet na to ze powinnam je brać bo po co:((.. Bo jak kolejny miesiąc się to wszystko przeciągnie to juz się załamie:(

Madziu, piękne wieści!!

Kaiina, nie zawsze stosuje się antki. Częściej ma to miejsce w przypadku długiego protokołu. Przy krótkim nie. Głową do góry ;)

Kaiiina - tak jak anika11 napisała, nie zawsze trzeba je stosować przed stymulacją. To zależy od kliniki i od pacjentki. Czasem są takie, które potrzebują wyciszenia organizmu, a inne nie.
Nie martw się, będzie dobrze :)

No stwierdzono u nas czynnik jajnikowy .... I długi protokół będzie no w razie "W" z baraszek nici będą jak mam pcos to bez ClO owulacja w 20.. 22 dc mi wypada...
No musi być dobrze.. Po co wogole te antyki się bierze??

reklama
Kaiiina - żeby wyciszyć organizm, aby w nowym cyklu podczas stymulacji organizm za bardzo nie szalał z produkcją jajeczek. Choć przed tą właściwą stymulacją bierze się zastrzyki też takie hamujące np Gonapeptyl, Gonal, które mają za zadanie blokowanie przysadki mózgowej. Ale wiesz, co klinika to nieco inne zwyczaje.
Aaa, i antyki mają też zapobiec ew. torbielom na jajnikach.

Ostatnia edycja:
Do góry