reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

anika11 - u mnie w klinice jak nie było kasy, to czekały tylko te pary, które akurat nie były w trakcie niczego, tak jak ja. Ale te co były w trakcie stymulacji, przygotowania do transferu to normalnie miały wizyty.
Dobrze, to od jutra Kalendarz jest Twój aż do 7.10.

Na pierwszy rzut jest Szwecja, potem Finlandia i Norwegia i powrót do Szwecji na prom :)

reklama
Madziula, to obiw w sobote usłyszymy budujące wiesci :) nie ma innej opcji :p

Hess, odnosnie tych srodków, to zmartwiłam się tym, że moze się tak zwyczajnie po ludzku nie udac z tymi zarodkami,a wtedy na pewno nie załapiemy się na kolejną procedurę... mam jednak nadzieję,ze nie bedzie nam to potrzebne!!!

Odpoczywamy aż do czwartku :)

Kalendarz

WRZESIEŃ

17 - KasiaMakaronik - spotkanie z maluszkiem
19 - anika11 - wizyta przed crio
19 - Madziula_87 - wizyta w trakcie stymulacji

anika11 - criotransfer

PAŹDZIERNIK

14 - Hess - konsultacja w innej klinice
- KasiaMakaronik - połówkowe

Hej,
dzwonilam dzisiaj do Gamety sytuacja jest kiepska:-( rzeczywiście na ten rok już nie mają funduszy, a ja ze swoją jedną zamknietą procedurą nie mam szansy, żeby cokolwiek robić w tym roku - nawet badań na wirusy mi nie zrobią bo na to też nie byłoby dla nas kasy:baffled: no chyba że chemy za nie zapłacić, ale już raz to zrobilam i nie zamierzać robić kolejny raz:baffled: kazali dzwonić listopad, grudzień to wtedy będzie coś wiadomo:szok: szczerze, nie widzę tego dobrze i chyba zacznę liczyć na naturę bo NFZ ma mnie w d...e:crazy: właśnie skończylam dlugi urlop, powinnam być wypoczęta a ta jedna informacja jakoś wypruła mnie z resztek energii:eek: co tu gadać, zobaczymy jak będzie dalej, ale jakoś nie licze że naciągne państwo na 3 procedury bo nie wiem czy chociaż na 2 się załapie:wściekła/y: Dziewczyny - Ciężarówki i Staraczki życzę szczęścia, spokoju i upragnionego CUDU:-p będę Was śledzić i zaglądać:-) buziaki:-D

Kurcze, Kate :/ miałam nadzieję, że coś tam jednak Ci zzaproponuja, a widze, że jednak plotki potwierdzone :/ nie wiem, co zrobiłabym na Twoim miejscu. Rozumiem, że komercyjne póki co nie wchodzi w rachubę? jakies inne pomysły macie?

Kurcze, Kate :/ miałam nadzieję, że coś tam jednak Ci zzaproponuja, a widze, że jednak plotki potwierdzone :/ nie wiem, co zrobiłabym na Twoim miejscu. Rozumiem, że komercyjne póki co nie wchodzi w rachubę? jakies inne pomysły macie?

podejście komercyjne nie wchodzi i nie wchodziło w rachubę - to był warunek M:-( Dla niego to i tak wielka ekstrawagancja całe to nasze rządowe ivf:-( twierdzi, że jak szczęsliwie mamy jedno to po co na siłę robić drugie:baffled: na to ivf się zgodził bo wiedział, że będą mniejsze koszty a dawali nam spore szanse:baffled: teraz no cóż, cierpliwie poczekam - tyle czasu czekam, więc co mnie zbawi, może jednak jeszcze jedno podejście zaliczę:eek: tylko teraz tak mi dziwnie, muszę sobie obrać jakiś cel bo od kilku lat wszystko się kręci wokół jednego:-p

reklama
Kate, no to chyba rzeczywiacie pozostaje Ci czekac na dofinansowanie albo zajscie naturalne, czego Ci mocno zycze;) pierwsza ciąża była naturalną?
Cel, cel, cel.... też zawsze jakiś sobie wyznaczam! Łatwiej zyc;)

Do góry