reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik ją już się kluje gonapeptylem dziś będzie 7zastrzyk. I od 4dnia cyklu mam zacząć gonal więc dlatego czekam na @. Angell a ty dostałas @ po gonapeptylu? Ją go biorę od 21 dnia cyklu jeden dziennie.

Kwiatuszek, ja też (tak jak darka) dostałam normalnie @ po gonapeptylu. Ale ja kończyłam antyki i w międzyczasie zaczęłam kłucie gonapeptylem więc przez kilka dni zażywałam antyki i gonapeptyl jednocześnie. Tyle, że cykl mi się skrócił, bo normalnie mam długie cykle ok. 30 dni a ten wyszedł mi wyjątkowo krótki bo 23 dniowy. A gonapeptyl zaczęłam brać od 17 dnia cyklu, 1 ampułka co drugi dzień.

Darka, mnie też jajniki nie bolą, nic nie czuję. I też się zastanawiałam czy to właściwie dobrze, czy źle, sama nie wiem :-(

reklama
ja biore sam bez antykow od 21dc mam nadzieje ze do jutra dojdzie bo juz plamie
a mialyscie wizyte zeby spr czy jestescie wyciszone nim wziełyscie cos na stymulacje? bo mnie kolezanka nastraszyla

WRZESIEŃ

wrzesień - Genna piękna betka
wrzesnień - Kwiatek oczekiwanie
na @ przed stymulacją
16 wrzesień - darka85 podglądanko jajeczek
13 wrzesień -@mika biopsja-pobranie jajeczek
18 września -@mika in vitro
18 września - Gizas wizyta kontrolna
20 września - darka85 - udane jajkobranie

PAŹDZIERNIK

2pazdziernik- @ mika wysoka beta:)
9 październik - Kasik36 udana wizyta kwalifikacyjna (Invicta Gdańsk

laski dopisujcie sie same wystarczy tylko skopiowac to co jest dopisac i odpowiedziec

ja biore sam bez antykow od 21dc mam nadzieje ze do jutra dojdzie bo juz plamie
a mialyscie wizyte zeby spr czy jestescie wyciszone nim wziełyscie cos na stymulacje? bo mnie kolezanka nastraszyla

Kwiatuszku, ja miałam wizytę w 17 d.c. (pod koniec zażywania antyków), na której miałam również badanie usg, ale czy to było sprawdzenie czy jestem wyciszona czy zwykła kontrola, nie wiem. No a u Ciebie jak było, nie miałaś badania przed przepisaniem leku?

kwiatuszek ja też rano zaczęłam plamić ale już mi się skończyło. Nie musisz się martwić, że doktor nie umówił nas na usg przed zaczęciem gonalu ponieważ my miałyśmy usg w 18 dniu cyklu i widział, że nie mamy, żadnych torbieli ani nie pękniętych pęcherzyków

Tak Kwiatuszek, Kachna ma rację. Skoro miałyście badanie w 18 d.c. to doktor widział, że wszystko ok, inaczej by Wam leku nie przepisał. :-) Nie ma co się za dużo martwić na zapas jak widać

Smerfeta a badania toxo, różyczka itp nie są refundowane po kwalifikacji?
Kasik doktor twierdzi, że te badania są za free już po zaciążeniu. Mam psa, w dzieciństwie często bawiłam się z kotami, więc wolałam zrobić. Oddałam dziś 4 fiolki krwi, to się wampir spije :-D;-)

Genna, Lawendowy co u Was? jak się czujecie?

Dokładnie Kasia ma rację miałyśmy w 18dc. Jeszcze mi zostało 7ampulek gonapeptylu mam nadzieję że okres jutro przyjdzie. Kasia mnie też zaczęły boleć zęby i dziasła k to że mam aparat pewnie daje mi bardziej odczuć.

reklama
I się i ja doczekałam. Od dziś zaczynam kłucie gonapeptyl+menopur przez 7 dni. 20tego wizyta kontrola jajek i anestezjolog. Krótkim protokołem, dziś 2 dc. Gonię was dziewczyny:)
I od razu pytanie, czy te dwa leki trzeba brać o stałych godzinach czy np. 3 godziny różnicy dziś a jutro nie zrobią różnicy?

Do góry