reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

już wiem po co to ten pełen pęcherz wklejam poniżej
W przypadku fizjologicznego ułożenia macicy (przodozgięcie) lekko wypełniony pęcherz, odsuwając nieco macicę do tyłu, prostuje kanał i ułatwia wejście cewnika z zarodkami do macicy w trakcie embriotransferu; dodatkowo wypełnienie pęcherza ułatwia uwidocznienie macicy i cewnika z zarodkami, jeśli transfer zarodków jest monitorowany za pomocą aparatu USG. Wypełnienie pęcherza przy tyłozgięciu macicy nie ułatwia co prawda wejścia cewnika z zarodkami, ale może czasem być wskazane, jeśli transfer ma być przeprowadzony pod kontrolą USG. Dlatego zawsze należy stosować się do wskazówek lekarza prowadzącego, który powinien poinformować Panią czy powinna mieć Pani pełny pęcherz przed transferem.

reklama
Lawendowy gratulacje, jekie to musi być piękne zobaczyć na monitorku swoje szczęście :-):tak:

Pamiętam, że przy IUI też musiałam mieć pełen pęcherz a w sumie nie wiem czy mam przodozgięcie czy tyłozgięcie bo co lekarz to mówi inaczej :-D

Genna to świetna wiadomość, to odpoczywaj teraz i się relaxuj.
Lawendowy to musiało być mega uczucie, kiedy następna wizyta może już będzie z serduszkiem?
Dziewczyny mam pytanie od wczoraj boli mnie strasznie głowa, czy można podczas stymulacji przyjmować leki przeciwbólowe? Mi się wydaje, że to skutek uboczny gonapeptylu, bo od kiedy go biorę to ta głowa mi dokucza, ale od wczoraj trochę mocniej mnie boli.

Darka, na serduszko umówiona jestem za 2 tygodnie, czyli 23 września. Ale po drodze mam króciutką wizytę 16 września, żeby sprawdzić, czy wszystko ok.

Tabletka przeciwbólowa jeszcze nikomu nie zaszkodziła. A po co masz się męczyć i cierpieć.

Uśmiecham się do Was i życzę miłego dnia

9920736-za--ote-za--ba-w-emotikon.jpg

Lawendowy gratuluję zobaczenia kropeczki:tak:
Genna super że masz dwa maleństwa pod serduchem:tak: nie rozumiem dlaczego jednak zniszczyłaś oocyty:zawstydzona/y:nie można było oddać je do adopcji:zawstydzona/y:wiem że to nie moja sprawa, ale wierz mi że zrobiło mi się przykro:zawstydzona/y: akceptuje decyzję każdego nawet jesli mam zgoła odmienne zdanie. Dbaj o siebie i wysokiej bety życzę:tak:

Lawendowy gratuluję zobaczenia kropeczki:tak:
Genna super że masz dwa maleństwa pod serduchem:tak: nie rozumiem dlaczego jednak zniszczyłaś oocyty:zawstydzona/y:nie można było oddać je do adopcji:zawstydzona/y:wiem że to nie moja sprawa, ale wierz mi że zrobiło mi się przykro:zawstydzona/y: akceptuje decyzję każdego nawet jesli mam zgoła odmienne zdanie. Dbaj o siebie i wysokiej bety życzę:tak:
Gizas chciałam oddać do adopcji, ale niestety takiej opcji nie było, nie wiem dlaczego:/ mogłam je zabrać albo zniszczyć, czyli właściwie to samo:/

reklama
Do góry