reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witam Was porannie ,
wczoraj byłam na wizycie , serduszko mocno bije , maluszek rośnie , a plamieniami mam się nie martwić , do póki nie będzie to żywa krew a i w tedy to nic nie znaczy . ogólnie mam się uspokoić , dużo odpoczywać ...
a wczoraj dowiedziałam się ,że koleżanka jest w 6 tygodniu :-) , oby tylko było dobrze z naszymi kropkami.....

Nie wiem dlaczego suwaczek nie chce mi działać :-(

reklama
Madziulka Rz - to super, że wszystko ok :) Co do suwaka to nie pomogę, bo mnie z ok tez nie chciał się dodać i w końcu jakiś niechcący mi wyszło ;)

Madziulka ciesze sie, ze sie troszke uspokoilas i ze z malenstwem ok:)

Aniko :( chcialabym moc Cie troszke odciazyc.. trzymaj sie kochana!

Dziewczyny jestem wykonczona:/ choroba nie odpuuszcza. Smarkam gory chusteczek, odpluwam, najgorzej ze wszystko na oskrzela schodzi. Zielone ochydztwo. Brzuch mnie boli od kaszlu, niedlugo bede miala z miesni kaloryfer, albo wykaszle mojego kropka. Wczoraj wieczorem bardzo bolalo mnie na okres, balam sie ze zaraz zaczne plamic, ale jest na szczescie czysto. Temperatura pojawia sie i spada, ale nigdy ponizej 37,3 wiec biore to za dobra wrozbe. Apapu nie biore, duzo spie. Zostalam sama do soboty, moj N. musial isc do szpitala.

Niebajka to co bierzesz na zbicie temperatury ? Dlaczego nie pojdziesz do lekarza ? Wszelakie infekcje sa niebezpieczne dla kropka tym bardziej ze temp podwyzszona.

Lilka internista mi nic nie pomoze. Byłam w poniedzialek,jak powiedzialam ze jestem po transferze to rozłożyl rece. Pic, lezec, i domowe sposoby.
napisalam do dra z kliniki, odpisal ze jak temp bedzie wysoka to apap, tak jak pisalyscie..
No i bralam ten apap, ale teraz temp potrafi sama spasc. Rano mialam 37,5, wiec apapu nie biore, bo zbije sobie za bardzo i tez niedobrze dla kropka:(
Antybiotyku nikt mi nie wypisze, wiec leze i zdycham.. czytalam ze od progesteronu temp moze wzrosnac od 0,2 do 0,5 stopnia, wiec tego sie trzymam..
Na zbicie mam tez herbate z lipy.

Niebajka ja jak bylam przeziebiona to lekarz kazal brac paracetamol 3 razy dziennie po 1 tabletce bo dziala tez przeciwzapalnie. Jak moze Ci zbic temperature jak nie ma tempetatury ??? Ja nigdy nie goraczkuje i kazali brac paracetamol. Jak glowa mnie boli to tez biore paracetamol i nie zaniza mi temperatury. Idz do apteki i kup sobie cos dla kobiet w ciazy bo nie mozesz sie tak meczyc.

Mi bardzo pomaga zawsze grypovita w saszetkach i ibuprom zatoki w spayu do tego inhalacje z amolu i syrop drosetux . Do tego herbata z sokiem malinowym i duza iloscia cytryny. Napar z majeranku tez jest swietny . Kiedy robisz bete ?

Lilka mam *spam* dla kobiet w ciazy. Zapas soku malinowego tez, pije caly czas do herbat z cytryna, miodem. Do tego czosnek, syrop z cebuli. To wszystko co moge to biore. To nie tak, ze nie biore i nie robie nic.
Widzisz o syrop na kaszel pytalam, to powiedzial, ze lepiej nie, a ibupromu nie wolno w ogole.
Na bete chyba zaraz pojade.

reklama
OlaSzy ależ piękny wynik bety [emoji108][emoji3] moze faktycznie zobaczysz dwa serduszka [emoji6]
niebajko życzę szybkiego powrotu do zdrówka [emoji4]

U nas troszkę sie pozmieniało i jednak zostajemy w Pl jeszcze juuupiiii!!! Nie bedziemy musieli dojeżdżać i teraz juz na spokojnie przygotowuje sie do kolejnego podejścia [emoji3] ,jeszcze tydzień ( jesli oczywiście łaskawa @przyjdzie na czas ) i zaczynam antyki . A jak to jest z długim protokołem kończę antyki dostaje @ i stymulacja ?

Do góry