reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witaj Carrie, ja też mam wysokie AMH 8,83. Jak odebrałam wynik i zaczęłam czytać na necie to się przeraziłam (choć wiedziałam, że nie mam PCO). Ale na wizycie doktor mnie uspokoił, powiedział, że mam się tym nie przejmować i że jest ok, martwić miałabym się gdyby było poniżej normy. Dodał tylko, że będziemy musieli uważać podczas stymulacji, żeby mnie nie przestymulować i chyba własnie dlatego mam przyjmować gonapeptyl co drugi dzień (a nie codziennie). Nie martw się na zapas :-)

reklama
Dziewczyny, czy podczas stymulacji przyjmujecie/przyjmowałyście jakieś witaminki w tabl. Jeśli tak to jakie? I czy można brać na własną rękę czy może lepiej podpytać lekarza czy coś zażywać?

Cześć :D
gratuluje tym co się udało i trzymam aby reszta się zarażała :tak:
Podejrzałam na str. lado, bo mam podgląd i jest już wynik AMH i doznałam szoku :szok: bo jest 11.26 ng/ml[> 1,4 -]; a rok temu miałam 2,4ng/ml :roll: (badane w tym samym labo)

Cześć :D
gratuluje tym co się udało i trzymam aby reszta się zarażała :tak:
Podejrzałam na str. lado, bo mam podgląd i jest już wynik AMH i doznałam szoku :szok: bo jest 11.26 ng/ml[> 1,4 -]; a rok temu miałam 2,4ng/ml :roll: (badane w tym samym labo)

Aniu kochana a kiedy masz wizytę bo wysokie to twoje AMH nie masz PCO?Labo nie popełnił błędu?Podpytaj lekarza na wizycie :tak:

Genna do wyboru kciuki,tańce, zaklęcia, pozytwyna energia lub wszystko za piękne komórki, sex na szkiełku i zdrowe zarodki:tak:
Agusia czuję się znośnie, to już nie pierwsza porażka:zawstydzona/y: a ze względu na sytuację w domu musiałam od samego pon włożyć maskę na twarz dla pozorów. :zawstydzona/y:Wczoraj dzwoniłam do kliniki po 14 ale dr miała pacjentke i miał oddzwonić... miał ale nie zrobił. Nie zalezy mi na rozmowie z nim ale ta paniusa z rejestracji wyskoczyła z morda na mnie że odstawiłam leki.
@ się rozkręca pomału, na razie plamnienie ale już czerwona krew.
Przy kolejnym podejściu na pewno zrobię scratching( ktoś pisal że przereklamowany i nie boli-nie wiem bo ja 2-3 minuty rysania w środku mialam łzy w oczach i wyszłam z gabinetu w pół zgięta, z krwawieniem:baffled:) pogadam o IMSI czy warto, ale embryogle tez napewno wezmę. AH czyli nacięcie jest tylko w przypadku blastuli a u mnie tak długo hodowla nie będzie trwala:confused: Ciekawa jestem czy w tym roku dam radę jeszcze podejść:sorry2:

reklama
Genna do wyboru kciuki,tańce, zaklęcia, pozytwyna energia lub wszystko za piękne komórki, sex na szkiełku i zdrowe zarodki:tak:
Agusia czuję się znośnie, to już nie pierwsza porażka:zawstydzona/y: a ze względu na sytuację w domu musiałam od samego pon włożyć maskę na twarz dla pozorów. :zawstydzona/y:Wczoraj dzwoniłam do kliniki po 14 ale dr miała pacjentke i miał oddzwonić... miał ale nie zrobił. Nie zalezy mi na rozmowie z nim ale ta paniusa z rejestracji wyskoczyła z morda na mnie że odstawiłam leki.
@ się rozkręca pomału, na razie plamnienie ale już czerwona krew.
Przy kolejnym podejściu na pewno zrobię scratching( ktoś pisal że przereklamowany i nie boli-nie wiem bo ja 2-3 minuty rysania w środku mialam łzy w oczach i wyszłam z gabinetu w pół zgięta, z krwawieniem:baffled:) pogadam o IMSI czy warto, ale embryogle tez napewno wezmę. AH czyli nacięcie jest tylko w przypadku blastuli a u mnie tak długo hodowla nie będzie trwala:confused: Ciekawa jestem czy w tym roku dam radę jeszcze podejść:sorry2:

Tak kochana nacięcie osłonki jest tylko w przypadku blastuli.U mnie przy transferze zastosowano embryoglue mam to wypisane na karcie a nawet o tym nie wiedziałam lecz niestety nie pomogło :sorry2:Ach cóż zrobimy musimy mieć nadzieję,że i my już niedługo będziemy się cieszyć z dzieciaczka.Ja transfer będę miała w październiku(przed albo po moich urodzinach wszystko zależy kiedy @ przylezie)Wczesnego blastusia mam 1( B,B).Dziwi mnie też to,że na karcie z labo mam całkiem inne zalecenie na branie leków a inne na karcie po punkcji.

Do góry