reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

OlaSzy wiedziałam !!! [emoji3][emoji3][emoji3]super, gratuluje ! Niech beta pięknie przyrasta [emoji3]

Juz po wizycie ,bede miała długi protokół tym razem ,bo podobno w tej klinice tak jest ,teraz czekamy na @ i zacznę karmić sie anty i innymi suplementami [emoji6] cześć juz wcinam , jeszcze troche i bede sie najadać tymi tabletkami[emoji6] przeraża mnie tylko dojeżdżanie ,tym razem wypadło tak ,ze musimy wracać do DK i bedziemy musieli jakos kombinować [emoji34]

reklama
Ale dzisiaj dobry dzien na forum:)
Ja juz po pracy, wiec moglam bardziej w skupieniu przeczytać posty:)

OlaSzy Ty mialas 5dniowa blastke podana? Bo ja 3dniowa i zastanawiam sie czy jest sens wczesniej jak w 14dpt robić bete:) a jaka jest norma progesteronu po tygodniu od transferu? Jeju ale sie ciesze, ze u Ciebie wszystko ok! Kiedy kolejna?

Hess oby tak dalej, wspaniale ze infekcja ustepuje:) kuruj sie dziewczyno, bo Twoj kropek na Ciebie czeka!:)

Enni kciuki za pecholki:) oby ladnie rosly! Bardzo bym nie chciala zawiesc Twoich przeczuc:)
aczkolwiek dzisiaj w pracy sie trochę zestresowalam.. szefowa zaczela jakies gadki o ciazach pracownic i oszukiwaniu/ukrywaniu, ze sie w nich nie jest.. a na koniec wpadlo mi cos do oka i 2 godziny juz sie mecze:/ plukanie, ogladanie, wywijanie powieki itd.. ehh trzeba bylo zostac w domu:p

Ilka ciesze sie ze plan dzialania jest! Czy podczas brania antykow jakieś jeszcze leki wyciszajace do tego Ci dolacza? Czy po prostu odstawiasz antyki i zaczynasz wlasciwa stymulacje?
Dojazdy na pewno Was przeczochraja troche:/ nic milego.. ja jestem cwaniara bo klinike mam w swoim miescie.. ale kazda dziewczyna, z ktora widzialam się w dniu punkcji, a pozniej transferu byla dojezdzajaca.. dodatkowy stres, zamieszanie.. :( ale czego nie zrobimy dla naszych kropkow!

Aniko kochana jak sie masz? Czy slusznie martwie sie o Ciebie? Kiedy @ przychodzi? To już niedlugo prawda?:) juz nuedlugo puregon w dlon i walka! :*

Ostatnia edycja:
OlaSzy, gratuluję!!! :) :) :) cieszę się bardzo!!!! niech Kropek już więcej swojej mamy nie stresuje, a beta neich pieknie przyrasta!

Enni, czekam na wieści od Ciebie:) dobre przeczucia mam co do Ciebie i w ogóle do Gametówek :D

Ilka, długi nie oznacza nieskończoności, ani się obejrzysz, a juz punkcja, transfer i dobre wieści :)

Niebajko,a Ty nie chciałas sobie trochę odpocząć po transferze? jak się dzisiaj czujesz? brzuch dolega?
nie martw się o mnie, ja po prostu bardzo empatyczna jestem i jak coś dotyczy moich bliskich, to bardzo to przeżywam, a jak ktos mnei odpowiedzialnością próbuje obarczyć, wywrzec presję, to już w ogóle. taka jestem :( i przez to ciagle obnizony nastroj mam. ech.

ja dzisiaj ostatnią tabletkę anty łykam i czekam na @. dziś też zbadałam prolaktynę. wyniki niebawem.

Kate, a co u Ciebie? gdzie się pochowalaś? ;)

cieszę się, że powiało optymizmem!!! wiosna! niech u każdego w serduchu się pojawi :)

Dziękuję dziewczyny - życzę każdej z Was, abyście doświadczyły tego uczucia! Co prawda przede mną i moim kropkiem jeszcze daleka droga, ale jestem już wymagającą mamą i kazałam mu pozostać w jednym miejscu przez kolejne miesiące;-)

niebajka - tak, podali mi 5dniowego. w 6dpt zobaczyłam już dwie kreski, a w 7 dpt sama wiesz :) więc może poczekaj do 9-10 dpt i spróbuj betę zrobić, powinno już coś widać!:-)

Aniko my chyba podobnie myslimy.. chciałabym aby w końcu bylo Ci troszkę lzej. Po mału, do przodu. Super, ze zaraz zaczynasz:) daj znac jak wyniki, a kiedy wizyta u dr?

Z tym moim odpoczywaniem to ciezka sprawa:D Wczoraj po powrocie do domu mialam probke "znęcania się" mojego N. nademna.
"Lez, nie ruszaj sie, co Ci przyniesc? Na co masz ochote? Cos Ci podac? Nie wstawaj, ja Ci przyniose!" No dla mnie osobista tragedia :p
Jak sobie pomysle ze mialabym siedzieć caly dzien sama w domu, a po poludniu miec zakaz ruszania sie, bo "kat" wrocilby z pracy.. ooooO nieee!
Dr powiedzial, ze moge isc do pracy, wiec poszlam:) To moje pierwsze podejście wiec jestem pelna optymizmu. Uwazam na siebie wg zalecen,ale tez nie rozczulam i nie pieszcze :) ufam doktorkowi. Najwazniejsze to"nie stresować sie!" a w domu przeciez tylko o kropku bym myslala...

Niebajko, Twój N katem hahah :) cieszę się, że masz w nim tak wielkie wsparcie :) niech dba o Was mocno:)

do dr mam się zgłosić w 2dc, wiec czekam na @. wyniki dzisiaj.

niebajko narazie tylko antyki a kolejna wizyta miedzy 8-18 dc no i oczywiście kwas foliowy ( ale biorę juz od jakiegos czasu ), tyle ,ze ten to 5mg. Dzisiaj zaczęłam brać jod no i dostinex juz drugi tydzień na prolaktyne , a czy jeszcze cos bedzie to nie mam pojęcia okaże sie przy następnej wizycie [emoji6]
A z tym znęcaniem sie twojego M to nawet fajnie [emoji106]wszystko dla dobra waszego kropka [emoji3]

Anika wiem ,ze czas szybko zleci tylko jak sobie pomyśle ,ze to dopiero w czerwcu dostane swojego kropka to wydaje sie tak dluuuugo [emoji15][emoji6]

Dziewczyny a czy któraś z was jest w invicta Gdansk ,bo mam pytanie ?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, napiszcie mi proszę Wasze wizyty, terminy testować itp., bo mogłam coś przeoczyć. Oczywiście oprócz tych, które są już w kalendarzu.

Ja chcę już MAAAAAAAJJJJ !!!!! :-D

reklama
Lilka zobaczysz jak to szybko minie :) ja też szłam długim,najpierw antyki w 19 dniu gonapeptyl przez jakieś 2 tyg,a teraz już leci 7 dzień na puregonie oczywiście nadal gonapeptyl :)
Hess mnie dopisz na 09 podgladanko :)
Anika ja walczyłem z prolaktyna, mialam ponad 50
U mnie kobietki szału nie ma,mam 7 pęcherzyków na jednym jajniku 2 na drugim 5,największy ma 13mm,najmniejszy 10,takze hiperka mi nie grozi:) zwiększyła mi dawkę puregonu z 250 na 325 masakra

Do góry