reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

cześć. kciuki za dzisiejsze bohaterki:tak:
Madziulka super wiadomość M się sprawił najlepiej jak mógł:-) mocno trzymam kciuki żeby się komóreczki ładnie dzieliły:tak:
Kasik plan jest już .myślimy o 2 stymulacji jutro mamy wizytę o 15 .40 u S zobaczymy co powie

reklama
Hania ja również trzymam kciuki, nie takie cuda się na forum zdarzały, nie trać wiary! :tak:
Madziula_87 super, gratuluję! trzymamy kciuki za jak największą ilość pięknych zarodków :-)

Ja również dziękuję za kciuki, z serduchem malutkiej wszytko w najlepszym porządku :-) z całą resztą również i waży już 750 gram :tak: a tydzień temu we wtorek było 580 :-) Nadal wymiary odstają od normy o ponad tydzień ale dr. który dzisiaj wykonywał badanie tak jak moja dr. prowadząca powiedział że nie ma się co przejmować :-) także ostatnie niestandardowe badanie za mną i mam nadzieję że teraz do końca będę miała spokój i nikt mnie już niczym nie będzie straszył :-p

Magda - to o czym piszesz to KTG a echo serca to zwykłe usg :-) Niczym się nie różni od zwykłego badania które miałyśmy do tej pory - jedyne co to nie ma z naszej perspektywy za bardzo na co popatrzeć :-D bo dr. ocenia tylko serducho, żyły i takie różne inne rzeczy i to w dużym powiększeniu więc i tak nie miałam pojęcia na co patrzę ;-) No ale ważny jest tylko wynik :tak:

Kobietki dziękuję WAM bardzo! wieczorkiem napiszę coś więcej - narazie emocje schodzą i jeszcze do końca nie wierzę, że to się dzieje naprawdę! Emek bardzo podbudowany i szczęśliwy, że jego armia dała rade :-)

Infinity, duża już ta twoja księżniczka ;) super że wszystko dobrze jest.
Aaaa to takie badanie. Szkoda że nie ma na co popatrzeć ale najważniejsze wyniki ;)

Magda duża, duża co zresztą czuje z każdym dniem coraz bardziej bo jej nóżki już nad pępek dosięgają z kopniakami :szok:
A z tym badaniem to może w Invicta trafisz na fajnego lekarza to coś więcej Ci pokaże - wiadomo że to kwestia chęci ;-) Mój skupił się tylko nad tym co miał zbadać i tyle. Ale nie narzekam bo miałam tydzień temu wizytę a kolejna za 2 tygodnie więc i tak często małą mogę podglądać :tak:

Anulla jak pisałaś o dużym bagażniku to myślałam że masz kombiaka :-D To w takim razie będziemy poruszać się podobnymi autami ;-)

Madziula wow! Super los się odmienił. Trzymam kciuki za ładny podział zarodeczków

Anuszka oby tak dalej :-) niech betka ładnie rośnie :-)

MadziulkaRz też nie wiem co o tym myśleć bo u mnie niby komórki były bardzo dobrej jakości tylko że żadna nie zaplodnila się. To co przychodzi mi do głowy to jakieś infekcje które może przeszłaś? Czy brałaś ibuprom, lub te mega szybkie leki na przeziębienie i grypę typu ferwex? No i czy miałaś badania na chlamydie, ureoplazme itp wirusowe? Jeśli coś z tego "nosisz w sobie" to komórki będą bardzo słabe.
Dodatkowo co przychodzi mi na myśl to wizyta u genetyka (postaraj się na NFZ) i wizyta u immunologa (na stronie lokalnego NFZ zobacz gdzie masz immunologa w swoim rejonie, spróbuj zorientować się jak z kolejkami bo jeśli mega duże to może warto udać się prywatnie). Generalnie jest sporo do zrobienia i ten czas szybko Ci zleci, a przy okazji sporo dowiesz się o sobie, co na pewno przyda się przy prowadzeniu późniejszej ciąży :-) W sumie to też zdaje sobie sprawę że po prostu mogłaś pechowo zareagować na menopur i te wszystkie badania nie będą miały sensu (pod warunkiem że masz prawidłowe wyniki wszystkich wirusowych)
Aaa i jeszcze ewentualnie możesz napisać zapytanie na forum bociana do lekarzy lub na novum :-)

Ostatnia edycja:
Infinity, rzeczywiście malutka rośnie:) Jeszcze na pewno nadrobi:)
Smerfeta, bo może pisałam chaotycznie, ale dla mnie ten bagażnik, to jak dla Ciebie w kombi :-D Nasz jest niebieski. Chciałam srebrny, ale jak byliśmy z nim u mechanika, to na dzień dzisiejszy koszt jego remontu to 3tys. do tego naprawa klimatyzacji, prawdopodobnie rozrząd i nie wiadomo czy silnik nie do remontu. Facet chciał za to coś 16tys :szok:. Także zostaliśmy przy niebieskim i myślę, że będzie ok. Tych aut sporo jeździ i teraz na ulicach zauważam same astry:) Jeszcze trzeba je opić, ale mam nadzieję, że ja nie będę mogła :zawstydzona/y:

Anuszka będzie dobrze, beta wzrosła sporo, więc pewnie leniuszek się trafił:) trzymam dalej kciuki za Was :)

Infinity, jeszcze troszkę a po żebrach będziesz dostawać ;)
Echo mam u innego dr niż pierwsze prenatalne i połówkowe. Mam nadzieję że będzie fajny. Na połówkowe niestety mąż nie może jechać ze mną bo zaczął nową pracę i nie chce się urywac tak od razu więc chce spytać czy można nagrać badanie no chyba sprzęt mają na tyle dobry że jest taka możliwość... oby ;)

reklama
Magda ja byłam w sumie u 3 lekarzy w Gamecie - inny w 12tc na prenatalnych, inny na połówkowym a jeszcze inny dzisiaj. ;-) Ale myślę że to dobrze że różni lekarze oglądają nasze maluchy bo jednak każdy ma swoją technikę i na co innego zwraca uwagę a wiadomo że rutyna też czasem potrafi zgubić więc to akurat traktuję na plus :tak:
Ja płytkę zawsze dostawałam poza dzisiejszym badaniem ale to chyba dlatego że i tak nie było co oglądać :-p
Sprzęt Invicta na pewno ma wystarczający - tylko znowu chęci lekarza potrzebne ...

Ostatnia edycja:
Do góry