reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ostatnio tylko was podczytywalam nie mialam czasu pisać ale myślami jestem z wami.
U mnie klaczki jednego dnia są jednego nie. Schudłam trochę bo nie mam apetytu. Dlaczego mówi się o porannych mdłościach skoro sa cały dzień :/
Zrobilam dziś badania, mocz, glukoza hbs( co to?)toxo, tsh,hiv i jakiś WR (wiecie co to) wszystkie wyniki dziś. Najbardziej boje się toxy.
Za wszystkie kciuki i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Kotuska nie wiem jakiej był wielkości bo nie zapytalam a dr sam nie powiedział. Podejrzewam ze mialam wysoką bete bo w 10 dpt mialam ponad 300 a nie powtarzalam już wtedy do wizyty.

Mam wrzucę jeszcze raz dla ciebie

Załączniki

• 1407747039802.jpg
    1407747039802.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 45
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty :tak:
Kasik36 już Ci dziewczyny napisały ale ja też powtórzę - masz dbać o swój cud i nie szarżować! :tak: pamiętaj że nawet jak dobrze się czujemy to nie jest powód do nadmiernej aktywności czy wysiłku. Wiem że ciążą to nie choroba ale jednak my jesteśmy bardziej narażone na różne niespodzianki więc musimy również podwójnie uważać :tak: Z kropkiem na pewno wszytko w porządku ale zwolnij trochę :-)
Chloe gratuluję, piękna beta jak na ten dpt :-)
Kotuska jak na 17dpt to duży ten Twój pęcherzyk, ja w 22dpt miałam 11mm (beta 8500), ale to chyba powinien być dobry znak :confused:
Pamiętam że w 29dpt jak byłam na serduszkowej (beta 22 000) lekarz się przyczepił że za mało mi pęcherzyk urósł przez tydzień bo miał niecałe 15mm a powinien rosnąć ~1mm dziennie - od tego czasu się nauczyłam że ciążą to nie matematyka i nie wszytko jest książkowo tak jak chcieli by lekarze :tak: U mnie cały czas coś jest nie tak jak być powinno tzn. niestandardowo (a to wyniki badań krwi a to jakieś wymiary małej na usg) - i na razie (odpukać) nic nie okazało się złym sygnałem - człowiek to nie maszyna a maluchy nie znają statystyk i czasami robią to co chcą :-);-)

Madziulka i wiem nie wiem czy to długi czy krótki, bo i owszem przed brałam tabletki anty, ale tylko jeden cykl do tego nic więcej dwa tygodnie jestem już na Genapeptyd 0,1: 1 amp/s.c/dz. a 4 d.s na Gonalu.Acard 1x1 i Ecorton 1x2 i Omegamed 1x2 oczywiście Olej Lniany Łykam też grzecznie ( fuj)
Przedtem brałam witamine Omegamed Acard 1x1 i Ecorton 1x1
W Czwartek mam podglądanko i już się stresuje:szok:

Kotuska , milena ale ale ładne te wasze kropki :)
A co do "porannych mdłości" to nazwę chyba wymyślił facet :p rano najlepiej sie czuje :) a wieczorem to dopiero :)
Chloe są Kreski to jet dobrze :) chloe pęcherzyk widać 15-19 dpt a serduszko juz ok 22-26 wszystko zalezy od kropka, bezpłatna wizyta w klinice po udanym transferze jest jedna, za resztę płacisz , dlatego lekarze każą przyjść na serduszko, dlatego znajdź lekarza stacjonarnego gdzie bedziesz prowadzić ciąże, Moj dr tak kazał , jednak 200km do kliniki miałam wiec strata czasu i pieniędzy , zatem byłam i stacjonarnego po receptę , potem pęcherzyk a następnie serduszko a do kliniki rjalam tylko na serduszko i to wszystko :) ale moze jak Magdzie uda ci sie tylko receptę załatwić u Pań z recepcji , jeżeli nie chcesz prowadzić ciazy w klinice to znajdź lekarza prowadzącego ciąże u siebie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Mimozama - tak wygląda długi protokół - najpierw antyki, potem Gonapeptyl a potem leki do stymulacji - w Twoim wypadku Gonal. Teraz będziesz miała kilka spotkań z podglądaniem pęcherzyków, potem punkcja i transfer. Szybko zleci ;-)

Do góry