reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dzięki Dziewczyny po cichu przyjmuje gratulacje ale kciuki proszę jeszcze zaciskajcie. I jakbyście mogły to przez kolejne 9 m-cy nie puszczajcie.

Kotuska - miałam pięciodniowy zarodek, czyli jak rozumiem blastkę klasy 3AA.

Agulla - doczytałam dzisiaj że Ci się nie udało ale uwierz mi, ivf to statystyka - następnym razem po prostu musi Ci się udać.

Genna - kurczę czyli jak robiłam 7 dpt, to powinnam jutro żeby sprawdzić przyrost a potem znowu 10dpt dla doktorka? dużo tego...

Magda - właśnie zobaczyłam Twój wpis - też robiłaś 7 i potem 10 i było ok? Doktor był zadowolony? Właściwie to muszę jutro zadzwonić do dr, przekazać mu wieści i umówić się na wizytę bo Luteina i Duphaston wystarczą mi tylko do niedzieli. Ty się też umawiałaś jakoś tak zaraz po wyniku bety??

2551.. myślisz że za mały pęcherzyk?
jest ok, to ja mam za małą bete w porównaniu do pęcherzyka i to jest dziwne.Powinnam mieć na taki pęcherzyk gdzieś 3-4 tys. Lekarka powiedziała że pęcherzyk jest odpowiedniej wielkości. USG pokazało 4t6 d a według @ jest 5t 1 d ale ja miałam późno podany zarodek bo w 21 dc wiec owu by wystąpiła koło 17 dc.A USG liczy jak by owu wystapiła po 14-15 dniach chyba jakoś tak.

Chloe, Ja kierowałam się taką ściąga i wszystko było ok "beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin"
Dr nie chciał nawet wyniku tego z 7 dpt. Wizytę miałam dopiero w 24 dpt wcześniej tylko receptę odbieralam z rejestracji bo na tak wczesnym etapie jeszcze pęcherzyka nie widać.

Mimozama - ja na etapie wyciszania Gonapeptylem też byłam przeziębiona i wtedy brałam i wapno i Sinupret na katar a właściwie na zatoki i ibuprom - same świństwa i potem się przyznałam do tego doktorowi ale powiedział że od momentu rozpoczęcia stymulacji właściwej czyli Gonal, Menopur albo Fostimon KAŻDY lek trzeba z nim najpierw skonsultować i nie wolno nic brać na własną rękę.

Magda - dzięki za info, to pewnie ja usłyszę to samo :tak:

Chloe, zapewne tak. Poproś o receptę na leki nawet w rejestracji one zapisują i dr wystawia receptę i "spokojnie" poczekaj ;) Jedną wizytę po transferze masz darmową każdą kolejną już płatną jakby co ;)

jest ok, to ja mam za małą bete w porównaniu do pęcherzyka i to jest dziwne.Powinnam mieć na taki pęcherzyk gdzieś 3-4 tys. Lekarka powiedziała że pęcherzyk jest odpowiedniej wielkości. USG pokazało 4t6 d a według @ jest 5t 1 d ale ja miałam późno podany zarodek bo w 21 dc wiec owu by wystąpiła koło 17 dc.A USG liczy jak by owu wystapiła po 14-15 dniach chyba jakoś tak.
z tego wszystkiego jestem zielona, więc szacun za Twoją wiedzę :tak: miałam zacząć interesować się po udanym transferze ;-)

reklama
Chloe, Ja kierowałam się taką ściąga i wszystko było ok "beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin"
Dr nie chciał nawet wyniku tego z 7 dpt. Wizytę miałam dopiero w 24 dpt wcześniej tylko receptę odbieralam z rejestracji bo na tak wczesnym etapie jeszcze pęcherzyka nie widać.

a Widzisz Madzia mi urosła beta o 80 % w ciągu 48h a lekarka że za mało bo powinno być bardziej dynamiczniej.... ahhh bądź tu mądrym pisz wiersze....

Smerfeta, ja do piątku też byłam zielona... ale się już podszkoliłam na maksa..... ja z tch co bez wiedzy nie żyją spokojnie.

Ostatnia edycja:
Do góry