reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Mam receptę na clexane :-) Lekarka rodzinna wypisała bez problemu, tylko powiedziała, że nie może na ryczałt dopóki nie przyniosę jej świstka od lekarza o zaleceniach. No ale ważne, że wypisała, przy okazji od razu na kwas foliowy 5 i bromergon (te dwa na ryczałt). Już dzwoniłam do apteki w Elblągu i poprosiłam o odłożenie bo 0,4 podobno jest trudno dostępne. Jak będę wracała jutro z kliniki to odbiorę :tak: A na budynku w pracy znowu siedzą 3 bociany :-) Spróbuję jutro wyperswadować profesorowi podanie 2 zarodków ale nie wiem czy dam radę, w końcu to sam PROFESOR ;-):-D

Kasik ty jednak masz super tego lekarza :) 10 szt clexane czyli 1 opakowanie kosztuje ok 120 zł wiec dasz radę:) a te bociany to znak jak nic, coraz więcej ich jest :) Kasia masz prawo do podania jednego wiec niech profesor sie buja :)

Genna moja pani doktor rodzinna zawsze się nagada ale i tak wypisze. Teraz żeby uniknąć gadania zostawiłam w rejestracji karteczkę z zapotrzebowaniem ;-):-D Pielęgniarka przy odbiorze recepty tylko wytłumaczyła dlaczego na 100%, mimo, że ja nie pytałam. Profesor pewnie będzie argumentował konieczność podania dwóch zarodków możliwością niedotrwania do mrożenia albo nieprzetrwania rozmrożenia. Zobaczymy, może wyjdzie spontanicznie, co ma być to będzie. I tak gdzieś u góry mamy wszystko zapisane więc co ja będę gdybać :tak:

Dziewczyny, chyba skutecznie trzymałyście te kciuki bo wszystko udało sie super. Mało tego blastka była zamrożona jako 3 AA a od rana do 16 juz była 5 AA i już sobie wychodziła ! Normalnie byłam w szoku jak to zobaczyłam ! Transfer robił mi dr Stencel ( niby ma najwyższy procent skuteczności- tak mi na ucho powiedziała piguła i mnie przepisała od Szczyptańskiej z transferu ) Teraz postanowiłam sobie do jutra w łózeczku leżakować. Poniżej wstawiam pierwszą foteczkę mego dzieciątka .Beta 1 sierpnia tak dla formalności :tak:

Załączniki

• blastka 5 AA.jpg
    blastka 5 AA.jpg
    9,5 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Kasik, trzymam kciuki za Twoje maluchy.Widać walczą dzielnie ! Będzie dobrze!
Milena , Ty niedowiarku !! A beta super... marze o takiej !!!

Milena Pecherzykowa juz ok 18 dpt , ok 26 dptbedIe widać juz pikający punkcik, rozumiem ze masz jakiegoś stacjonarnego gina , bo chyba i tak bedziesz musiała isc po leki , wiec zadzwoń i se umów :) ni chyba ze w klinice bedziesz prowadzić alechybaasz daleko .
Kotuska ale piekna ta twoja blastka poprostu mercedes !!!!!! Co tam , to jakies Ferrari :) pierwszy raz widzę jak wychodzi z otoczki :) czyli bete spokojnie możesz robić 6-7dpt :) kciukaski

reklama
Kotuska z takim zarodeczkiem MUSI się udać. Kciukasy, żeby dni do wysokiej bety minęły jak najszybciej. To dzisiaj 2 osoby robiły transfery w Invikcie? Może przez tą ewakuację, chcieli zmniejszyć opóźnienie :confused: Widziałaś się z KasiąMakaronik?

Do góry