reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach!!
Ja się trochę odrodziłam i ruszam do boju więc znowu zacznę się udzielać. Mam nadzieję że mi wybaczycie nieobecność? :sorry:

Wczoraj miałam wizytę to jestem na świeżo w temacie refundacji leków - niby jestem zakwalifikowana i mam dobre AMH ale dostałam pierwszą receptę na leki bez zniżki bo okazało się, że wszystko zależy od tego gdzie robiłyście AMH i jakim aparatem - ja niestety robiłam w Invikcie a tam mają aparat I generacji i niestety musiałam powtórzyć AMH w Gamecie (bo mają aparat II generacji) i za nie zapłacić a jak wynik będzie ok to dopiero następna recepta będzie z refundacją. Także trochę słabo MZ to wymyśliło i niepotrzebnie sprawę skomplikowało bo to oznacza dodatkowe stresy dla i tak już zestresowanych starających się. Eh...

reklama
Chloe jasny gwint to lipa straszna :( Ja tez mam z Invikty wiec bede musiala powtorzyc i to w Gamecie. Mam II generacji z Invicty ale z lutego 2013 r wiec tego pewnie nie beda chcieli przyjac :(

Kasik nie denerwuj się bo pamiętaj że gameta i invicta inaczej interpretują zalecenie NFZ. Na pewno dopiero dziś dowiesz się na czym stoją kobitki z invicta

Ja jestem po. Ale nie mogę jeszcze wstać bo kręci mi się w głowie. Niestety nie wiem jak poszło. Od pani z pokoju wiem tylko że trwało to 25 min.

No strasznie się wściekłam wczoraj. Aż się doktor zaczął bronić że to nie jego wina ale mu wytłumaczyłam że nie wściekam się na niego tylko ogólnie na system.

Kasik jak masz drugiej generacji to ok, chyba nie sprawdzają daty tylko liczy się jakim aparatem zostało zrobione.

Ostatnia edycja:
Smerfeta czekam na dobre wiadomosci od Ciebie :) 25 minut to chyba znaczy, ze szybko sobie poradzili.

Juz szukam w necie gdzie sie Gameta miesci to w razie czego od razu pojade zrobic AMH.

Chloe ale do kwalifikacji chcieli nowe wyniki a te mam I generacji :( W systemie Invicty na pewno jest jeszcze moj stary wynik. Nie ma co gdybac, za 50 minut wizyta i mam nadzieje wszystkiego sie dowiem.

Ostatnia edycja:
Genna jestem z M ale na chwilke mozemy sie spotkac. Stoje w gigantycznym korku i chyba nie zdaze na wizyte ale juz dzwonilam do kliniki, ze sie spoznie. Dam znac po wizycie.

Smerfeta exta wiesci :)

Heiza pisala do mnie, ze idzie dlugim protokolem i ma refundowane leki na 3 stymulacje wiec wychodzi na to, ze refundacja jest nie tylko dla osob z programu rzadowego bo jej juz tylko 1 podejscie zostalo. Nie chcieli od niej nowych badan.

Ostatnia edycja:
Kasik ja tez tak na chwilkę bo czekam na pociąg mam jakoś przed 13 :)
Smerfeta super wieści, najlepsze jakie mogą byc :) tera czekamy na jutrzejszą wizyte :)
Infinity zapomniałam ze dzisiaj wtorek i to twój ważny dzien!!!! Po tym wyjeździe straciłam poczucie dni :p 3mam kciuki za was !!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki. Zawitałam na forum po roku przerwy. Mam pytanie 7.07.2014 idę na wizytę kwalifikacyjną. Czy jeśli spełniamy wszystkie wymagania to lekarz może nam odmówić zakwalifikowania w programie?

Dziękuję za odpowiedź.

No i oczywiście gratuluję Tym, którym się udało zaciążyć i trzymam kciuki za Te, którym zaraz się uda (czyli za Wszystkie :-))

Ostatnia edycja:
Do góry