reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ewelina biedna jesteś :-(z moich spostrzeżeń i relacji dziewczyn z forum wynikałoby że jak 'domowe' sposoby nie pomagają to leki niestety zazwyczaj też za bardzo nie dają rady - życzę więc oby szybko przeszło. Ja miałam 'tylko' mdłości ale minęły ok. 10tc, teraz tylko jak nie zjem o czasie albo mam gorszy dzień.

reklama
Ewelina, współczuję ciągłych wymiotów...
Moja mama mi opowiadała że ze mną w ciąży wymiotowała do samego końca.
Ja jak się pilnuję i jem regularnie to jest dobrze, ale jak tylko zrobię się głodna to robi się tak niedobrze bleee.

Ja dzisiaj byłam u fryzjera, od razu lepiej się czuję bo wyglądam normalniej a nie jak miotła :)

Genna, już pisałam na innym wątku, ale jeszcze raz gratuluję maluszka i spokojnej i nudnej ciąży życzę:-)

oj dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę tych wymiotów:-D:-D:-D a z drugiej strony współczuję, no ale dacie radę, czego się nie robi dla upragnionego szczęścia:-)
Kasik, dobrze, że mówisz, że pod koniec lipca nie ma transferów i punkcji. Szkoda tylko, że lekarze nie informują odpowiednio wcześniej - może dlatego, że ja mam już niedługo transfer, no ale nawet jakbym chciała u nich zrobić weryfikację, to raczej powinnam wiedzieć:sorry2:. Spadły Ci nareszcie NK, ale inne masz wysokie normy, więc może przez te infekcje. Nie znam się, ale skoro najważniejsze, że %NK jest poniżej 15%, to chyba dobrze i wszystko zmierza ku prostej:)

A więc ja już po transferze 1zarodka klasy 4AA :) Pozostałe też są A klasy. Po 10dniach mam zrobić bete i napisać sms-a jaki wynik. Dr stwierdził że na 90% powinno się udać, ale mówił, że od każdej reguły sa i wyjatki

Dziewczyny odebralam mój wynik bety dziś mam 13 dpt i jest 1111mIU/ml :szok:, a w 10dpt mialam 351 mIU/ml. Trochę sie zszokowalam ze taka duza,ale dzwonilam do lekarza i mowil ze pięknie.Mówi zeby juz nie robić bety. Dziękuję za wszystkie kciuki. Kochane jestescie ;).
4.07 jade na 1 wizytę :-). Narazie czuję sie świetnie, brzuszek nieraz zaboli, wczoraj zasypialam na siedząco hihi.
Ewelina biedna ty hihi. ale tak jak Madzi mama tak moja mi opowiadala ze tez wymiotowala calą ciąże, mam nadzieje ze mnie to ominie :-p

CZERWIEC :

23.06.2014 Montana wysoka beta
23.06.2014 Heiza wizyta u immunologa
23.06.2014 Kasik wizyta u immunologa
23.06.2014 Syllkaa transfer

24.06.2014 Anulla28 wizyta przed crio
25.06.2014 Kotuska wizyta przed crio
25.06.2014 Medalikara wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
25.06.2014 Heiza wizyta u profesora
26.06.2014 Anuszka wysoka beta
26.06.2014 KasiaMakaronik crio transfer
27.06.2014 Genna wizyta serduszkowa
28.06.2014 Anulla28 crio transfer
30.06.2014 Magda wizyta

LIPIEC :

01.07.2014 AniaM USG połówkowe
01.07.2014 Kasik wizyta
03.07.2014 Syllkaa wysoka beta
04.07.2014 Montana wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
07.07.2014 Magda badania prenatalne

Ostatnia edycja:
reklama
Montana beta jak marzenie :)

Sylka oby dni do bety minely jak najszybciej.

Ewelina zazdroszcze wymiotow ;)

Ja juz po wizycie u immunologa. Pani doktor dala zielone swiatlo i mozna ruszac z kopyta :) Mam oznaczyc ponownie bialko s w trakcie przyjmowania estrofemu. Na koniec wizyty powiedziala - do zobaczenia w 12 tygodniu ciazy ze swiezymi wynikami subpopulacji :) Bardzo mi sie to spodobalo ;) Niestety z Heiza sie nie widzialysmy bo sprawnie szla kolejka, nawet weszlam przed czasem :)

Do góry