reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Pumelova - znalazłam na szybko fotki

Wózek 3w1 - jeden stelaż, w który wpinasz zgodnie z potrzeba: gondole, spacerówke i fotelik

Oraz przykład wózka lżejszego, tzw.parasolki. Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie jasne.

Przykłady wózków totalnie przypadkowe (aczkolwiek maclareny są naprawdę świetne (parasolka)) [emoji6]
1484985737623.jpg
1484985746374.jpg

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1484985737623.jpg
    1484985737623.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 562
  • 1484985746374.jpg
    1484985746374.jpg
    49,2 KB · Wyświetleń: 534
reklama
Pumelova - znalazłam na szybko fotki

Wózek 3w1 - jeden stelaż, w który wpinasz zgodnie z potrzeba: gondole, spacerówke i fotelik

Oraz przykład wózka lżejszego, tzw.parasolki. Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie jasne.

Przykłady wózków totalnie przypadkowe (aczkolwiek maclareny są naprawdę świetne (parasolka)) [emoji6] Zobacz załącznik 792419Zobacz załącznik 792420

dziękuję bardzo!!

ogarniam już sens :D ale wybór mnie powala.

z tego co pisałyście [wszystko sobie zanotowałam:D] to najczęsciej padały nazwy - bugaboo cameleon, emmaljunga, mutsy, xlander, mclaner. czytam bloga i ogarniam :D

Wybór jest spory, wózki, które wymienilas też sporo kosztują, ale zawsze można używany kupić - bo wierz mi, ja kupowałam nowe, i po roku wyglądał jak nowy. Także niw warto przepłacać :-)

Przeanalizuj też swoją książeczke zdrowia dziecka i swojego M, bądź podpytaj Waszych mam jacy duzi byliście, w jakim tempie rosliscie - to Ci pomoże też dobrać odpowiednią gondole ;-)

Wybór jest spory, wózki, które wymienilas też sporo kosztują, ale zawsze można używany kupić - bo wierz mi, ja kupowałam nowe, i po roku wyglądał jak nowy. Także niw warto przepłacać :-)

Przeanalizuj też swoją książeczke zdrowia dziecka i swojego M, bądź podpytaj Waszych mam jacy duzi byliście, w jakim tempie rosliscie - to Ci pomoże też dobrać odpowiednią gondole ;-)

to że kupimy używany to jest pewne :) a to się sprawdza, że jak my urodzilismy sie duzi to nasze dziecko tez takie moze byc?

Oczywiście - w końcu to są wasze geny. Dodatkowo zauważono, że w ostatnich latach w ogóle rodzą się większe dzieci.
Ja przy narodzinach miałam 50 cm (ale urodziłam się trochę za szybko), mój M mial 60 cm, a jego brat 61 cm. Dlatego mała gondola nie była brana pod uwagę ;-)

Dla mnie roan jest obecnie faworytem, ew. emmaljunga, no i x-lander (ale jest już mniejszy od roana)

z tymi genami to racja ! mój mąż urodził się 3200 i 52cm , ja 3200 50cm a moja córka 3240 i 52cm więc podobnie :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

U nas z genami zupełnie co innego znowu.
Ja miałam trochę ponad 2,5kg i 50cm a Judyta 3,6kg i 56cm.
Mąż miał ponad 4kg i chyba 58cm a Dex 3,2 i 50cm :)

My nie patrzymy na gondole. Zależy jeszcze jakie jest spacerowe siedzisko. Jak zwykle to można szybciej przełożyć. Bo będzie płasko. Jak jest kubelek to zależy.
Czasem nie ma gondoli a jest taka wkładka do spacerówki usztywniana, służy za gondole.

Nowy nie warto.. Chyba, że będziesz pewna, że to też wymarzony u najleoszy. U nas było 5 wózków nim zostaliśmy przy cebexie. Akurat nowym ale kupowanym od kogoś za dużo mniejsza kwotę. Przyszedł jeszcze w pudle z metkami.

Widziałaś filmik na stronie??
Te kąty? Z maxi mieliśmy ten problem, mąż mierzył domowym kontomierzem. Robisz z kartki. Na stronie podają, że pasuje fotelik ale w rzeczywistości nie.. Był zły kat.. Lepiej mierzyć..

U nas z genami to roznie u mojego mega wysocy ludzie u nas raczej niscy..Jas bardziej po mnie 3280 i 51 cm a jakie male bedzie sie okaze.Maz przy porodzie ponad 4 kg...Ale ja mam wozek w spadku nie musze sie glowic jaki kupic:p

010igov35ye70zfx.png

reklama
U nas z genami zupełnie co innego znowu.
Ja miałam trochę ponad 2,5kg i 50cm a Judyta 3,6kg i 56cm.
Mąż miał ponad 4kg i chyba 58cm a Dex 3,2 i 50cm :)

My nie patrzymy na gondole. Zależy jeszcze jakie jest spacerowe siedzisko. Jak zwykle to można szybciej przełożyć. Bo będzie płasko. Jak jest kubelek to zależy.
Czasem nie ma gondoli a jest taka wkładka do spacerówki usztywniana, służy za gondole.

Nowy nie warto.. Chyba, że będziesz pewna, że to też wymarzony u najleoszy. U nas było 5 wózków nim zostaliśmy przy cebexie. Akurat nowym ale kupowanym od kogoś za dużo mniejsza kwotę. Przyszedł jeszcze w pudle z metkami.

Widziałaś filmik na stronie??
Te kąty? Z maxi mieliśmy ten problem, mąż mierzył domowym kontomierzem. Robisz z kartki. Na stronie podają, że pasuje fotelik ale w rzeczywistości nie.. Był zły kat.. Lepiej mierzyć..
na pewno sprawdzimy czy pasuje chyba że nie znajdziemy sklepu który nam na to pozwoli ;) trochę mnie już głowa boli od tych wózków, chyba odpuszczam :D jeszcze czas :D

Do góry