reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Ja dostane wozek w spadku wiec darowanemu....itd.
Spacerowke juz kupie jakas wypasna na gondoli mi nie zalezy bo to tak na prawde to tylko na 6 mies.

A jakie lozeczko wybieracie klasyczne drewniane czy turystyczne? Bo ja raczej turystyczne zle wspominam to jak mlody walil w leb o szczebelki a tych ochraniaczy nie lubie..

010igov3fkey3mez.png

reklama
Cena obojętna, czy nowy czy używany co za różnica, chodzi mi o propozycje modeli a nie konkretne oferty ;) ilość kółek obojętne a całość tak jak to określiłam -żeby była kompaktowa, zgrabna, niewielka, a czy to będzie oznaczać kubełkowe czy jakiekolwiek inne-obojętne ;) wyznacznikiem jest lekkość i poręczność dla mnie w tym pytaniu o poradę ;)

Akurat cena ma bardzo duże znaczenie, bo są modele za 1000 zł i są za ponad 4000 zł. Niestety często jest tak, że jakość idzie w parze z ceną. Co do lekkości i poręczności to też nie jest takie oczywiste. Lekkie wózki mają małe piankowe koła, więc automatycznie komfort prowadzenia średni... Niestety zawsze są jakieś plusy i minusy :rolleyes: W miarę ok waga i fantastyczne prowadzenie jest w Bugaboo Cameleon. Nówki drogie, ale używek cała masa. Jeden z lepszych, jakie miałam okazję prowadzić :happy:

Bugaboo cameleon fakt fajny spacerowka bomba ale dlaczego gondola jest tak nisko ze mozna garba sie nabawic wysoka mamusia moze z nim wygladac słabo przynajmniej mnie wlasnie to odstreczylo od niego i padlo na mutsy bo tez targalam.go na 4 pietro a byl jednym z lzejszych, pomimo pomowanych kol byl sztywny.
Maziajka lozeczko turystyczne graco bo faktycznie tez zle wspominam szczebelki

pobrane.jpg
a my mamy ikeowskie łózeczko stuva , całe białe i takie będzie. Bardzo podoba mi się GoodNight bellamy ale dziewczyny bardzo narzekają, na jakość i cena kosmiczna, więc sobie darowałam. Wózek fajny i lekki to np peg perego teraz nowy wyszedł, ja przy synu mialam bebe comfort loola i tez byl swietny .
search

Załączniki

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 1 157
Ostatnia edycja:
Dziewczyny moze nie w temacie ciazowym ale bylam dzis w rossmanie i jest fajna promocja na perfumy i wody perfumowane kupujesz jeden perfum a drugi w tej samej cenie badz tanszy masz gratis.Ale maly wybor byl ludzi multum ja kupilam 4 perfumu

010igov3fkey3mez.png

Tez mysle o bugaboo cameleon (wnoszenie na 2 pietro bez windy) na szczescie jestem niska, ale meza mam wysokiego i pewnie bedzie dziwnie wygladal z tak niskim wozkiem;)
Dla wiekszych juz dzieci jak ktos musi wnosic to baaardzo polecam parasolke mclaren volo, jest super lekka, mozna zawiesic na ramie wchodzac po schodach (tylko nie rozklada sie do spania):)

W Bugaboo ta gondola jest taka nieszczęsna, ale to tylko kilka miesięcy, spacerówka wygląda już normalnie. Rączka jest regulowana, więc prowadzenie przez wysoką osobę jest wygodne.
Volo jest świetnym wózkiem, ale już dla naprawdę dobrze chodzącego dziecka, żeby je podwieźć gdy nóżki się zmęczą. Dla młodszych maluszków lepszy jest Maclaren Quest (rozkładane oparcie prawie na płasko i regulowany podnóżek), ewentualnie Triumph (lekko odchylane oparcie, brak podnóżka).
Osobiście kocham maclareny :tak:

Fajnie że piszecie o wózkach,ja 7 lat temu miałam do córki Polski wózek coneco barracuda,taki sobie,nie byłam zadowolona z spacerówki bo na krótko starczala i nie miała żadnego zaszła,żadnej osłony,ale jakoś posłużył mi jeszcze dla synka,teraz chce kupić nowy,ale mogę wydać Max 1500 zł,myślałam żeby osobno kupić gondole,na tej mi nie zależy,a widziałam nawet za ok.500zł,pytanie czy duże i wygodne,a więcej dac na spacerówke,fajne na allegro były za ok.600,700 zł,ale jestem kompletnie zielona w tym temacie.Podobno jest coś takiego jak przystawka dla wózka dla drugiego dziecka?syn będzie miał 2 latka i na dłuższe spacery czy do miasta też będzie musiał gdzieś siedzieć.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To teraz ja.
Wózek to jak pisalyscie temat rzeka. Miałam chyba z 6. Zostałam przy Cybexie i Nuna. Fotelik tez Cybex cloud q.
Łóżeczko tylko turystyczne. Mamy z jole z wbudowanym przewijakiem etc. Drewnia e sienie sprawdza,
Na początku polecam kolyske. Tez kupuje turystyczna, poprzednio była drewniana ale nie lubię ochraniaczy. Polecam kosz na pieluchy, nianie z kamerą. My mamy monitor oddechu. Miś z szumiacy i serduchem. I krzesełko z wbudowanym lezakiem a potem zmienia się na jadalne, mieliśmy polly ale jest do dupy, ciezko uprac. Do tego bujaczek z babybjorn lub Nuna. I oczywiście chusta.
Ciuchy kuouje głównie z popa i joulesa. Wole rozpinane etc.
Potem przysiade i powrzucam zdjęcia.

Do góry