reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

reklama
deli pisałaś, że ubranka na 62 masz już skompletowane, powiedz mi Kochana ile masz takich kompletów? czy zestawów właśnie na 62? bo ja np nie wiem ile mam kupić bodów czy pajaców

Ale cudne te wasze łowy. Oj na początku lipca musze się wybrać na shoping.
Ja gdzieś czytałam, że te pierwsze ciuszki 56-62 to w takiej ilości:
3-5 body
5-7 kaftaników
5-7 śpiochów lub półśpochów
3 pajacyki
2 cienkie czapki i 1 grubsza
kilka par skarpetek, 1-2 pary niedrapków

Ale ja chyba ubrań będe mieć więcej. Wiem, że przy Ali miałam mase ubrań, a itak większość raz założyła albo i wcale, bo pranie itak się robi kilka razy w tygodniu więc moim zdaniem kupić lepiej mniej, a jak będzie brakować to dokupić niż wydawać bez sensu kase.

Agniueszkaala ja przy Oliwii też miałam dużo więcej. Teraz tak nie szaleje, bo raz ze chłopak, a dwa przy drugim dziecku wiadomo co się przyda, a co nie.

a ja w sumie to zapomnialm ile czego potrzeba- w zasadzie większość dostałam wiec nawet nie sprawdzam i nie licze- ale bodzikow - na krotki i dlugi rękaw mam sporo- tego chyba nigdy nie za wiele...aczkowleik mzoe się tak zdazyc ze np. niektórych nieuzyje w ogole bo będą za male od razu..

Miałam kiedyś pokazać kombinezoniki, więc poniżej je umieszczam. :) Też mam takie dwa misiowe, jeden zwyczajny. Ten błękitny upolowałam w ciupku, cena była wyliczona - 18 zł, ale babeczka ze sklepu mnie lubi i trochę spuściła. :D Granatowy również z ciupeksu, chyba nawet złotówki za niego nie dałam, bo trafiłam na bonifikatę. :D

IMG_7221.jpg IMG_7223.jpg IMG_7225.jpg

Załączniki

• IMG_7221.jpg
    IMG_7221.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 50
  • IMG_7223.jpg
    IMG_7223.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 51
  • IMG_7225.jpg
    IMG_7225.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 45
Joanna ale ślicznie kombinezony:)

wgl dziewczyny ślicznie zakupy:)

rajani podaj mi linka do sklepu na Allegro gdzie kupiłas polspiochy;) bo bardzo fajne i mówiłas ze gatunkowo dobre :)

Ja zastanawiam sie co mam kupić do szpitala dla małych...

reklama
Natalii to zależy co twój szpital chce dla dziecka, ja ostatnio dawałam wszystko, a teraz do Rybnika tylko pieluszki, chusteczki i maść, bo ciuszki mają swoje.

Do góry