reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

DSC_0107.jpgDSC_0108.jpgDSC_0109.jpg

Czesc zakupkow z allegro, wszystko w rozmiarze 62. Dodatkowo jeszcze kupilam przescieradlo i pieluche flanelowa, a jutro przyjdzie posciel. :-p

Załączniki

• DSC_0107.jpg
    DSC_0107.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 53
  • DSC_0108.jpg
    DSC_0108.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC_0109.jpg
    DSC_0109.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Rajani fajne ubranka :)
Bosmanka pewnie że każde przemyślenia są cenne :) Wszystko wyjdzie w praniu co której najlepiej pasowało.
U Neli np. leżaczek bujaczek wcale się nie sprawdził, a mimo to kupilismy (uzywkę) bo mam nadzieję, że Tomek nie będzie tak rozdarty ;)
Koniecznością wg nas jest przewijak, a znam osoby, które z tego kompletnie nie korzystały.
Z czasem każda będzie wiedziała co jest absolutną koniecznością, a co zbędną rzeczą.
Uważam, że w gazetach i necie robią przyszłym mamom kołowrotek w głowie, bo wszystko jest potrzebne, kupować trzeba te drogie rzeczy itp. Ja byłam zagubiona, ale przy dziecku wychodzi prawda na wierzch.

A temat pieluch wielorazowych został wczoraj na grillu delikatnie wyśmiany przez moją mamę i teściów :/

Bosmanka ja tez słyszałam o ziajce dobre opinie. Matowi kupiłam dopiero krem dla dzieci w tamtym roku. Dla niemowlakow nic nie próbowałam.
Podpisuje sie pod twoimi słowami: Każda ( prawie każda - nie bierzemy pod uwage tych co matkami nigdy być nie powinny) wie co dla swojego najlepsze!.

nula z matem uzywałam do pupy i sudokremu i linomagu i robionej masci ze szpitala. miiałam zawsze w zapasie i zmieniałam. nie chciałam uzywac ciagle tego samego. mlody sie na ogół nie odparzał...

LEŻACZEK - mieliśmy, fajna zabawka.... ale kupiłam chyba gdzies w 2 czy 3 miesiacy zycia Mata.

rajanie fajnie zakupy.

Carla ja nie korzystałam z przwijaka. Kupiłam i lipa. Jakoś wolałam dziecko położyć na kanapie i przebrać.

dzisiejszy "nabytek" a raczej "spadek" P1060911.jpg błękitny z bucikami i rękawiczkami - ocieplany na zime:)

P1060912.jpg puchaty troszkę cieńszy z uszkami i misiaczkiem:) śłicznosci
P1060913.jpg zimowy biały z kaczuszkami- cieplutenki milutenki :)

P1060914.jpg i osatni cieplutki zimowy pikowany z rękawiczkami :)

Załączniki

• P1060911.jpg
    P1060911.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 48
  • P1060912.jpg
    P1060912.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 48
  • P1060913.jpg
    P1060913.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 47
  • P1060914.jpg
    P1060914.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 45
Kupiłam sobie dziś obuwie ślubne w Mark&Spencer, kolor nude, czy jakoś tak to sie pisze i do tego zamawiam klipsy w kolorze mięta, będzie to piękny komplet i P.Młody będzie miał muszkę miętową
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
... do granatowego garnituru, białych conversów to w sam raz kolor....
yes2.gif
(krawcowa i pani od gajerów potwierdziła)
wink2.gif

Dla bobucha kupiłam w H&M 2 pajace za które zapłaciłam 30zł, 3 body z dł rękawem po 10zł z tej bawełny organicznej....i w reserved czapeczkę w paseczki.... za 9,9zł, aaaaa i eMowi w H&M koszule. Fajne sa przecenki, lubie takie ceny...
yes2.gif
biggrin.gif

Wczoraj tez opaskę, kolczyki i bransoletkę -rzeczy ślubne, wiec cały weekend był zakupowy, fajnie,żę juz mam z głowy...
Teraz czas zając sie przyszłym mężem, w końcu pierwszy jego "dzień ojca", z dzidzią w brzuszku
wink2.gif

Dzisiejszy zakup :-) (uwielbiam NEXT)
3323675664.jpg i koniec kupowanie pajacyków na 62

Rajani fajne zakupki
Perle na każdy dzień inny kombinezonik
Carla ja przewijak miałam na komodzie i teraz też chce. Jak da mnie sprawdziło się super.
Pienknaszyszunia z ciekawości się przejdę do H&M :-)

Załączniki

• 3323675664.jpg
    3323675664.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Do góry