reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Tak jak napisala Bosmanka każda skóra jest inna i trzeba wypróbować co dla dziecka będzie najodpowiedniejsze. Ja słyszalam o ziajce same dobre opinie,ale dla Ali nie kupowałam. Dla siebie kupuje kremy do rąk i czasem do twarzy i jestem zadowolona. Co do sudocremu to też uważam, że kosmetyk godny polecenia,ale ja osobiście profilaktycznie bym go nie stosowała bo jest silnym kosmetykiem. Jak się nic nie dzieje to stosowałabym zwykły krem na odparzenia np bambino,nivea, a w razie kłopotów skórnych użyła sudocremu. Moja Ala po huggisach dostała uczulenia i odparzeń i wtedy sudocrem okazał się wybawieniem, a tak to stosowaliśmy albo krem bambino albo z nivea.
Ja nie posiadam adaptera do pasów i pewnie nie będe posiadać. Staram się prawidłowo ułożyć, a jak mnie troche ciśnie to kłade niżej i jest ok.

reklama
dziewczyny właśnie też się zastanawiałam czy sudokrem to nie za silny jest i czy jeśli nic się nie dzieje to może profilaktycznie używać coś innego? a powiedzcie mi co sądzicie o linomagu?

ja tez polecam sudocream, ale moja rodzinna kiedys na odparzenia jak olek mial po biegunce, niestety pomimo szybkiego mycia pupy i zmiany pieluchy, zeszla mu skurka z babla:szok: przepisala mi masc robiona, ktora jest najlepszym kosmetykiem do pupy:-) wszystkie moje kolezanki ja stosuja i mowia, ze nie ma nic lepszego.
jak bede u rodzinnej to poprosze o recepte i napisze wam jakie sa skladniki. wiem, ze na pewno wazelina, lanolina i kwas borny, ale nie wiem w jakich proporcjach:-( duze pojemnik kosztuje w mojej aptece ok 7 zl, a wiec i cudowne dzialanie i cudowna cena:-)

sudocrem jest po prostu bardzo rozreklamowany, wszędzie rozdawany w darmowych próbkach i stąd jego popularność. Z tego co wiem to lepiej go stosować jak już są odparzenia...Ja stosowałam cały czas Linomag maść i nie wiemy co to odparzenia...nigdy nie mieliśmy. Próbek sudocremu mieliśmy dużo, ale nie zastosowałam,...Stosowałam u siebie na podrażnienia po depilacji, ale nie za wiele pomagał. Linomag maść jeść sprawdzona jeszcze przez naszych rodziców i kosztuje 7zl:) Tak więc moje zdanie jest takie, że sudocrem to tylko jak jest problem:) Aczkolwiek u nas przy Linomagu nigdy nie było odparzeń.

kwas borny stosuje się u dzieci w przypadku wyższej konieczności.

Ostatnia edycja:
Ja też uważam że sudocrem nie jest taki dobry. Mój M. zna się trochę na odleżynach, odparzeniach z racji pracy i też jest zdania że jest za mocny. U nas totalnie się nie sprawdził. Za to maść Linomag to co innego :) Już mam 2 tubki kupione :) I jeszcze używaliśmy kremu nivea sos w metalowym pojemniczku, też kupiłam.

Krem na chłodne dni i zimę tylko Nivea Baby, na inny chyba nie zamienię. Fajnie się rozsmarowuje, zostawia warstwę ochronną na buzi i jest wydajny.

Co do kosmetyków to mnie np. J&J uczula, kupiłam oliwkę żeby się smarować, a uczulenie mi wyszło. Dla Neli używaliśmy różnych kosmetyków, mąż z pracy przywozi jej Oilatum do smarowania po kąpieli i skórę ma piękną, a do kapieli płynu z Rossmanna- jest super.

Bosmanka pisz pisz o tych pieluchach, mąż jest totalnie na nie, ale ja czasem wracam do tematu.
Jak możesz to powklejaj linki z allegro jakie pieluchy są polecane, ile kupić na początek (o ile nie jest to problem).
Osa ja na Twoim miejscu bym kupiła leżaczek-bujaczek, a nie sam leżaczek.

takhisis o kwasie bornym wiem, pisalam, ze uzywalam go jak olkowi z babla az skurka zeszla od biegunki to uzywalam, a sudocream sobie z tym nie radzil, dwie aplikacje masci i bylo po klopocie, wszystko sie zagoilo:-)
carla, on wlasnie ma opcje kolysania do przodu i tylu:-)

Bosmanka ten szary był za 18 zł podawałam linka do sprzedawcy, bo miał fajne wyprzedaże :-).
Dresik jednoczęściowy w sumie najmniejszy miał od 3-6 mc, ale nie mogłam się oprzeć.

Leżaczka nie miałam i nie wiem czy teraz będę kupować. U jednych dzieciaczków się sprawdza u innych nie.

Osa zapomniałam napisać, że leżaczek super. My dla Ali mieliśmy, ale pożyczony, a teraz też kupie. Super sprawa.
Jaki fotelik kupujecie?? Ja mysle nad maxi cosi CabrioFix ponoć wygodny i bezpieczny. Ja mam Maxi Cosi 9-18 i jestem zadowolona więc myśle, że i gondola powinna być ok.

a od kiedy malca mozna wkladac do lezaczka? bo ja bede miala tylko zastanawiam sie czy kupowac odrazu czy np. w listopadzie gdy bede miala np fundusze z becikowego.

reklama
Agnieszka
ja tez myśle o maxi cosi cabrio fix sporo kolezanek miało może uda mi się odkupić z jakiegoś pewnego źródła. :-)
RAJANI - jeśli chodzi o leżaczek to chyba mozna od początku wg producentów przynajmniej fisher price na wiekszosci pisze od 0 do 9 kg . przynajmniej tak mi się wydaje.

Do góry