reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

reklama
Deli szary polarowy pajac z kangurową kieszenią jest boski! A ten sposób fot. ciuszków jest bardzo wygodny bo nie muszę nad nimi stawać, tylko sobie wygodnie zasiadam na krześle :)

Z kosmetyków ja będę używała emolienty, jeszcze nie wiem jakiej firmy nie robiłam rozeznania cenowego. Znam Emolium i Oilatum. Ale idąc za przykładem znajomych najpierw żeby dobrze umyć to żel J&J, a potem kąpiel w emoliencie. Agnieszkaala to widzisz trzeb wypróbować samemu, bo znajomi mają strasznego alergika (w sumie to im nie zazdroszczę!) a kosmetyki J&J go nie uczulają. Ale uczulała go np. mata edukacyjna! O jedzeniu nie wspominając. Oj będą z nim mieli…

Malta bardzo ładny śpiworek!!!

Rajani dokładnie!!! Ja zakładam, że moje nie będzie mieć alergii :) Tak samo jak zakładam, że poród będzie szybki i lekki :) Innej opcji nie widzę :)

Dzisiaj wlazłam do PEPCO i powiem Wam, że nie podobały mi się w dotyku te półśpiochy. Ten materiał był taki szorstki i dość sztywny (jak wykrochmalony) i był dość rzadko utkany (może dlatego celowo w jakiś sposób usztywniony) - no ja bym nie chciała mieć tego przy skórze. Innych rzeczy nie macałam, ale wszystkie wyglądają ładnie :) A cena jeszcze dodaje im uroku.

Potem polazłam do Rossmanna i skorzystałam z oferty na Lovelę. U mnie jeszcze trochę było. Kupiłam wda błyny do prania białego i dwa do kolorowego. A dla nas starych mogę polecić Formil z Lidla. Strasznie długo na tym jadę i leję dużo mniej niż trzeba. Ma bardzo ładny zapach :)

Byłam dzisiaj na warsztatach z wielorazowego/naturalnego pieluchowania i powiem Wam, że chyba się skuszę :) Generalnie, wcześniej jak myślałam o wielorazówkach to miałam przed oczami pieluchy tetrowe, ich pranie, suszenie i prasowanie (choć jedni mówią, że nie powinno się jej prasować). A tu się okazuje, że zamiast pieluchy można kupić wkładkę (wiele różnych) i wsunąć ją w kieszonkę w specjalnych majtasach. Można tak już poszykować ich kilka i idzie szybciutko przewijanie :) Nie trzeba ich namaczać tylko po zabrudzeniu wrzucić do wiadra, w którym jest kilka kropel olejku herbacianego o właściwościach bakteriobójczych i mogą tam leżeć dwa, trzy dni i czekać do prania. Nie gniją, nie śmierdzą (bo pachnie olejek po otwarciu wiaderka). Schną po praniu dość szybko. Koleżanka od samego początku używa przy swojej Rozalce, zaraz zlecą 4 miesiące i też zachwala. Do pielęgnacji pupy używa samej wody! I tak też zalecała prowadząca. Nie stosuje się żadnych kremów do pupy, bo mogą zatykać strukturę wkładów i upośledzać jej chłonność. Koleżanka nie miała nawet problemu z podrażnioną skórą na pupie i bardzo rzadko się to zdarza. Więc po pierwsze oszczędność na pieluchach, po drugie na chustkach, po trzecie na kremach :)
Koleżanka jak i kilka innych mam poleca pieluszki one size typu kieszonki firmy Gzooby. Na allegro poniżej 29zł z dwoma wkładami :)

Jutro stanę się ekspertem od chustonoszenia ;) :)

Ostatnia edycja:
mam pytanie spodobal mi sie taki oto lezaczek, co o nim sadzicie. BRIGHT STARTS LEŻACZEK KACZUSZKA 18kg SKLEP WAWA (3310561261) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a co j&j tego trzy w jednym tip top toe- to ja go uzywalam przy mojej dwojce i moge powiedziec, ze jest bardzo dobry, a dzieciaki moje oboje sa alergikami i nigdy nie mialy po nim uczulenia:tak: a zaczelam go uzywac bo w szpitalu w ktorym rodzilam, uzywali go dla noworodkow:-) oliwka j&j je uczulala, a to cudo nie:-)

A ja w leżaczek chyba nie będę inwestować. Myślę, że wykorzystam do tego celu fotelik samochodowy ;) Zobaczymy... Na pewno na początku sobie na tym zaoszczędzę.

kamcia mi tez wpadl w oko i chyba sie skusze;-) fajnie, ze do 18 kg dzidzius moze w nim przebywac, tzn ze jeszcze i olek i zu w nim moga sie zalogowac;-)
bosmanaka ja przy poprzednich dzieciakach nie mialam, ale teraz stwierdzam, ze to przydatny gadzet, szczegolnie, ze mozna bujanie zalaczyc np. kiedy musisz skorzystac z toalety, a male koniecznie bujania wymaga

Ostatnia edycja:
Dzięki Wam za opinie na temat kosmetyków. A czy zastanawiałyście sie już może nad adapterem do pasów? Tak, żeby wygodnie było jeździć... Ja codzień robię ok. 40 km do pracy i z powrotem i chyba się skuszę, bo zaczęły mnie już pasy uciskać;/

Ja nie mam problemu z pasami, nawet jak coś zacznie mnie uciskać to zawsze można sobie troszkę poluźnić. Możesz też ustawić, żeby układały się pod brzuchem a nie na brzuchu.

ja jeszcze od siebie dodam w kwestii kosmetyków pielęgnacyjnych- krem na oparzenia- polecam SUDOCREM- stosowałam profilaktycznie- i moje dziecko nigdy nie miało nic odparzonego- never ever- uważam ze to najlpeszy kosmetyk antyseptyczny na rynku jaki kiedykolwiek wymyślono!

tutaj można sobie poczytać o kosmetyku http://www.sudocrem.com/poland/o-kremie-sudocrem/o-kremie-sudocrem.php

reklama
Do góry