reklama
Deli szary polarowy pajac z kangurową kieszenią jest boski! A ten sposób fot. ciuszków jest bardzo wygodny bo nie muszę nad nimi stawać, tylko sobie wygodnie zasiadam na krześle 
Z kosmetyków ja będę używała emolienty, jeszcze nie wiem jakiej firmy nie robiłam rozeznania cenowego. Znam Emolium i Oilatum. Ale idąc za przykładem znajomych najpierw żeby dobrze umyć to żel J&J, a potem kąpiel w emoliencie. Agnieszkaala to widzisz trzeb wypróbować samemu, bo znajomi mają strasznego alergika (w sumie to im nie zazdroszczę!) a kosmetyki J&J go nie uczulają. Ale uczulała go np. mata edukacyjna! O jedzeniu nie wspominając. Oj będą z nim mieli…
Malta bardzo ładny śpiworek!!!
Rajani dokładnie!!! Ja zakładam, że moje nie będzie mieć alergii
Tak samo jak zakładam, że poród będzie szybki i lekki
Innej opcji nie widzę 
Dzisiaj wlazłam do PEPCO i powiem Wam, że nie podobały mi się w dotyku te półśpiochy. Ten materiał był taki szorstki i dość sztywny (jak wykrochmalony) i był dość rzadko utkany (może dlatego celowo w jakiś sposób usztywniony) - no ja bym nie chciała mieć tego przy skórze. Innych rzeczy nie macałam, ale wszystkie wyglądają ładnie
A cena jeszcze dodaje im uroku.
Potem polazłam do Rossmanna i skorzystałam z oferty na Lovelę. U mnie jeszcze trochę było. Kupiłam wda błyny do prania białego i dwa do kolorowego. A dla nas starych mogę polecić Formil z Lidla. Strasznie długo na tym jadę i leję dużo mniej niż trzeba. Ma bardzo ładny zapach
Byłam dzisiaj na warsztatach z wielorazowego/naturalnego pieluchowania i powiem Wam, że chyba się skuszę
Generalnie, wcześniej jak myślałam o wielorazówkach to miałam przed oczami pieluchy tetrowe, ich pranie, suszenie i prasowanie (choć jedni mówią, że nie powinno się jej prasować). A tu się okazuje, że zamiast pieluchy można kupić wkładkę (wiele różnych) i wsunąć ją w kieszonkę w specjalnych majtasach. Można tak już poszykować ich kilka i idzie szybciutko przewijanie
Nie trzeba ich namaczać tylko po zabrudzeniu wrzucić do wiadra, w którym jest kilka kropel olejku herbacianego o właściwościach bakteriobójczych i mogą tam leżeć dwa, trzy dni i czekać do prania. Nie gniją, nie śmierdzą (bo pachnie olejek po otwarciu wiaderka). Schną po praniu dość szybko. Koleżanka od samego początku używa przy swojej Rozalce, zaraz zlecą 4 miesiące i też zachwala. Do pielęgnacji pupy używa samej wody! I tak też zalecała prowadząca. Nie stosuje się żadnych kremów do pupy, bo mogą zatykać strukturę wkładów i upośledzać jej chłonność. Koleżanka nie miała nawet problemu z podrażnioną skórą na pupie i bardzo rzadko się to zdarza. Więc po pierwsze oszczędność na pieluchach, po drugie na chustkach, po trzecie na kremach
Koleżanka jak i kilka innych mam poleca pieluszki one size typu kieszonki firmy Gzooby. Na allegro poniżej 29zł z dwoma wkładami
Jutro stanę się ekspertem od chustonoszenia

Z kosmetyków ja będę używała emolienty, jeszcze nie wiem jakiej firmy nie robiłam rozeznania cenowego. Znam Emolium i Oilatum. Ale idąc za przykładem znajomych najpierw żeby dobrze umyć to żel J&J, a potem kąpiel w emoliencie. Agnieszkaala to widzisz trzeb wypróbować samemu, bo znajomi mają strasznego alergika (w sumie to im nie zazdroszczę!) a kosmetyki J&J go nie uczulają. Ale uczulała go np. mata edukacyjna! O jedzeniu nie wspominając. Oj będą z nim mieli…
Malta bardzo ładny śpiworek!!!
Rajani dokładnie!!! Ja zakładam, że moje nie będzie mieć alergii
Dzisiaj wlazłam do PEPCO i powiem Wam, że nie podobały mi się w dotyku te półśpiochy. Ten materiał był taki szorstki i dość sztywny (jak wykrochmalony) i był dość rzadko utkany (może dlatego celowo w jakiś sposób usztywniony) - no ja bym nie chciała mieć tego przy skórze. Innych rzeczy nie macałam, ale wszystkie wyglądają ładnie
Potem polazłam do Rossmanna i skorzystałam z oferty na Lovelę. U mnie jeszcze trochę było. Kupiłam wda błyny do prania białego i dwa do kolorowego. A dla nas starych mogę polecić Formil z Lidla. Strasznie długo na tym jadę i leję dużo mniej niż trzeba. Ma bardzo ładny zapach
Byłam dzisiaj na warsztatach z wielorazowego/naturalnego pieluchowania i powiem Wam, że chyba się skuszę
Koleżanka jak i kilka innych mam poleca pieluszki one size typu kieszonki firmy Gzooby. Na allegro poniżej 29zł z dwoma wkładami
Jutro stanę się ekspertem od chustonoszenia
Ostatnia edycja:
osa_24
Fanka BB :)
mam pytanie spodobal mi sie taki oto lezaczek, co o nim sadzicie. BRIGHT STARTS LEŻACZEK KACZUSZKA 18kg SKLEP WAWA (3310561261) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a co j&j tego trzy w jednym tip top toe- to ja go uzywalam przy mojej dwojce i moge powiedziec, ze jest bardzo dobry, a dzieciaki moje oboje sa alergikami i nigdy nie mialy po nim uczulenia
a zaczelam go uzywac bo w szpitalu w ktorym rodzilam, uzywali go dla noworodkow:-) oliwka j&j je uczulala, a to cudo nie:-)
a co j&j tego trzy w jednym tip top toe- to ja go uzywalam przy mojej dwojce i moge powiedziec, ze jest bardzo dobry, a dzieciaki moje oboje sa alergikami i nigdy nie mialy po nim uczulenia

Kamcia2810
osa mi bardzo podoba się ten leżaczek.
osa_24
kamcia mi tez wpadl w oko i chyba sie skusze;-) fajnie, ze do 18 kg dzidzius moze w nim przebywac, tzn ze jeszcze i olek i zu w nim moga sie zalogowac;-)
bosmanaka ja przy poprzednich dzieciakach nie mialam, ale teraz stwierdzam, ze to przydatny gadzet, szczegolnie, ze mozna bujanie zalaczyc np. kiedy musisz skorzystac z toalety, a male koniecznie bujania wymaga
bosmanaka ja przy poprzednich dzieciakach nie mialam, ale teraz stwierdzam, ze to przydatny gadzet, szczegolnie, ze mozna bujanie zalaczyc np. kiedy musisz skorzystac z toalety, a male koniecznie bujania wymaga
Ostatnia edycja:
tosienka88
Dzięki Wam za opinie na temat kosmetyków. A czy zastanawiałyście sie już może nad adapterem do pasów? Tak, żeby wygodnie było jeździć... Ja codzień robię ok. 40 km do pracy i z powrotem i chyba się skuszę, bo zaczęły mnie już pasy uciskać;/
Kamcia2810
Ja nie mam problemu z pasami, nawet jak coś zacznie mnie uciskać to zawsze można sobie troszkę poluźnić. Możesz też ustawić, żeby układały się pod brzuchem a nie na brzuchu.
die_perle
ja jeszcze od siebie dodam w kwestii kosmetyków pielęgnacyjnych- krem na oparzenia- polecam SUDOCREM- stosowałam profilaktycznie- i moje dziecko nigdy nie miało nic odparzonego- never ever- uważam ze to najlpeszy kosmetyk antyseptyczny na rynku jaki kiedykolwiek wymyślono!
tutaj można sobie poczytać o kosmetyku http://www.sudocrem.com/poland/o-kremie-sudocrem/o-kremie-sudocrem.php
tutaj można sobie poczytać o kosmetyku http://www.sudocrem.com/poland/o-kremie-sudocrem/o-kremie-sudocrem.php
reklama