reklama
tosienka88
Fanka BB :)
Cześć Dziewuszki po kilku dniach nieobecności zaglądam w wątek "zakupy" - chyba mój ulubiony, bo bardzo wielu rzeczy sie od Was dowiaduję, a tu ROGAL A ja myślałam, że wydziwiam jak na kręgosłup narzekałam (wczoraj to z bólu sobie nawet popłakałam;/) no i przypomniało mi się, że 2 lata temu stwierdzono u mnie przepuklinę w odcinku krzyżowo - lędźwiowym ;/ Zawsze coś.... Dostałam wtedy skierowanie do operacji,ale dla mnie to ostateczność. W każdym razie - Mąż się pewnie ucieszy jak powiem mu :"Wszystkie dziewczyny z forum mają już tego rogala" - mała aluzja, a pewnie też takiego dostanę . Dzięki po raz kolejny ;D
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Rogala mialam w pierwszej ciazy. Pozniej pozyczylam tesciowej jak byla po operacji stawu biodrowego i teraz sie zastanawiam czy ja prosic o oddanie, czy kupic nowy.
A z zakupow to poki co mam pare butelek z nuby, lezaczko-bujaczek i pare rzeczy po pierworodnym. Takie prawdziwe zakupy zaczne jak juz bede znala plec. To rodzaj deadline, bo tak naprawde nie zamierzam kupowac konkretnych kolorow raczej unisex. I tym razem zamierzam wybrac wszystko sama i troche poszalec. Co nie bylo mi dane wczesniej.
A z zakupow to poki co mam pare butelek z nuby, lezaczko-bujaczek i pare rzeczy po pierworodnym. Takie prawdziwe zakupy zaczne jak juz bede znala plec. To rodzaj deadline, bo tak naprawde nie zamierzam kupowac konkretnych kolorow raczej unisex. I tym razem zamierzam wybrac wszystko sama i troche poszalec. Co nie bylo mi dane wczesniej.
Tosieńka, przy problemach krzyżowych na pewno pomoże. Ja mam lekką skoliozę, przez to zwyrodnienie w krzyżu i jak brzuch zaczął rosnąć, rośnie też ból pleców... Po kilku nocach z rogalem polepszyło się. Niestety rogala dałam na kilka dni mojej przyjaciółce, która jutro zawiezie mi do domu rodzinnego. Bo ja nie zabrałabym się z takim bagażem pociągiem. Przy okazji wcisnęłam jej też rożek. Udało mi się odkupić od gostka z Warszawy nowiutki zafoliowany z wkładem kokosowym; sprzedawał, bo ostatecznie się nie przydał. Zaoszczędziłam z 30 zł. U mnie rożek na pewno się przyda, bo jest niezbędny w szpitalu, który wybrałam.
Pieknaszyszunia
Paulinek, ja bym podpytała czy ma go jeszcze, a jak ma czy nadaje sie do uzytku, czy ew juz nie potrzbuje bez krępacji...
U nas to pierwsze dzidzi i czasem sobie jakis unisex kupimy, tak jak dzis 6 roznych bodziakow z krotkim rekawem:-)
U nas to pierwsze dzidzi i czasem sobie jakis unisex kupimy, tak jak dzis 6 roznych bodziakow z krotkim rekawem:-)
tosienka88
W sumie dziewczyny może i Wy macie rację z tymi zakupami. Ja to trochę boję się kupować jeszcze coś dla Dzidzi. To nasze pierwsze Dziecko więc kompletnie nic nie mam, no i od rodziny też raczej nie dostanę, bo nie za bardzo jest od kogo. Płci nie chcę znać do porodu, ale przecież są uniwersalne kolorki, a takie kupowanie po troszkę - tu bodziaki, tam przewijak, w między czasie bujaczek to jednak kieszeń tak tego nie odczuje... Znowu dałyście mi do myślenia ;D
Tosieńko, ja powoli kompletuję wyprawkę. To też moja pierwsza ciąża. Wolę już teraz zacząć, ponieważ ogólnie nie powinnam się forsować przez początkowe problemy z ciążą (z ponad 2 miesiące byłam na zwolnieniu). Potem, gdy będą upały i duży brzuch, mogę mieć problemy zdrowotne - przez astmę i zwyrodnienie w krzyżu. Część rzeczy dostanę po moim bratanku - wózek, łóżeczko, materac, wanienkę, większe ubranka. Teraz tylko pozostaną najważniejsze rzeczy, a rozłożone wydatki pomogą przetrwać nam finansowo. Nie chcę też szaleć, bo przecież będą nas obsypywać rodzina i znajomi podarunkami. Nie znam jeszcze płci. Kolorki wybieram typu unisex - przeważa zieleń i biel.
zgodzę się z joanna powoli można już myśleć o zakupach jeżeli nie dostanie się wiele od rodziny czy znajomych, pod koniec wakacji może być ciężko z chodzeniem jeżeli będzie upalnie, ja na razie zaczynam od kocyków, rożków, butelek itp. potem ubrania, na końcu wózek i łóżko
chyba ze się trafi jakaś mega wyprzedaż
chyba ze się trafi jakaś mega wyprzedaż
tosienka88
A to ja akurat do tych należę, które robią zakupy przez Internet - wiem, ze to do kobiety nie podobne, ale ja nienawidzę zakupów!!!
W każdym razie łóżeczko i mebelki mam już wybrane (od 2-óch lat, kiedy zaczęłam starać się o dzidziusia) Pewnie nawinęły się Wam na allegro takie z wyrzeźbioną żyrafką albo misiem - cudeńka jak dla mnie Do tego cały ten zestaw baldachimów, poszewek itd. (Zdaje sobie sprawę, że na początku dziecko będzie spało w koszu mojż. u nas w sypialni, ale pokik chyba zaraz po porodzie zrobie - nie potrafię odmówić sobie tej przyjemności )
Jakbyście trafiły na jakąś fajną okazję w necie - koniecznie dajcie linka ;D
W każdym razie łóżeczko i mebelki mam już wybrane (od 2-óch lat, kiedy zaczęłam starać się o dzidziusia) Pewnie nawinęły się Wam na allegro takie z wyrzeźbioną żyrafką albo misiem - cudeńka jak dla mnie Do tego cały ten zestaw baldachimów, poszewek itd. (Zdaje sobie sprawę, że na początku dziecko będzie spało w koszu mojż. u nas w sypialni, ale pokik chyba zaraz po porodzie zrobie - nie potrafię odmówić sobie tej przyjemności )
Jakbyście trafiły na jakąś fajną okazję w necie - koniecznie dajcie linka ;D
reklama
Witam Was słonecznie a co myślicie o tym leżaczku? całkiem fajna przecena FISHER-PRICE LEŻACZEK CUDA OCEANU T2806 NAJTANIEJ (3236681637) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja już powoli sobie spisuje cenowo co i jak, a póki co to parę ubranek mam kupionych, wolę sobie zakupy na raty rozłożyć mniejsze obciążenie finansowe.
Kurczątka ... znalazlam wczoraj fajnego sprzedajacego na allegro i nie moge go teraz znalezc wrrr:/
Tosieńka- tez mi sie podobaja te łóżeczka i pasuje mi do sypialni. z Baldachimu zrezygnuje ale przybornik na pewno będzie.
Ja już powoli sobie spisuje cenowo co i jak, a póki co to parę ubranek mam kupionych, wolę sobie zakupy na raty rozłożyć mniejsze obciążenie finansowe.
Kurczątka ... znalazlam wczoraj fajnego sprzedajacego na allegro i nie moge go teraz znalezc wrrr:/
Tosieńka- tez mi sie podobaja te łóżeczka i pasuje mi do sypialni. z Baldachimu zrezygnuje ale przybornik na pewno będzie.