reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

pannacota to moje odczucie za taka kaskę wole kupić małą huśtawkę w której tez położe dzidzie i bede miała na oku a do tego pożytecznie ja pokołysze , taka miałam z Daria i wydała mi się bardziej funkcjonalna

reklama
Co do bujaczka, to moje Małe będzie miało model Fisher Price'a z wibracjami:

1281629978.jpg

Na Allegro udało mi się upolować wypatrywaną nową karuzelę z pozytywką 2w1. Po prostu jakieś dziecko dostało zbyt dużo prezentów i rodzice sprzedali ich nadmiar na aukcjach. Zapłaciłam tylko 30 zł. :-D W Smyku bym dała z ponad 100 zł.

i-fisher-price-przenosna-karuzela-z-pozytywka-w9913.jpg

A tu filmowa prezentacja:

Discover n Grow Take-Along Musical Mobile from Fisher-Price - YouTube

Załączniki

• 1281629978.jpg
    1281629978.jpg
    39,7 KB · Wyświetleń: 31
  • i-fisher-price-przenosna-karuzela-z-pozytywka-w9913.jpg
    i-fisher-price-przenosna-karuzela-z-pozytywka-w9913.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 29
joanna my tez mielismy taki lezaczek. az do 3.5 roku dobrze sie sprawował. Potem młody powiedział... mama ja juz urosłem . kup mi ślizgawke... ale musiał zrezygnowac z lezaczka i kazał go sprzedac. ta wersja super... nigdy mi sie nie wywaliła. nigdy z niej nie wypadł.

Joanna miałam podobny, super sprawa- ma wibracje, można bujać lub zablokować i np. karmić w takim bujaku. Niestety Nela nie przepadała za nim, w sumie był to zbędny wydatek bo ona non stop się darła i takie wynalazki na nic się nie zdawały... Ale przy drugim też kupię, tylko że używany.

pannacota to moje odczucie za taka kaskę wole kupić małą huśtawkę w której tez położe dzidzie i bede miała na oku a do tego pożytecznie ja pokołysze , taka miałam z Daria i wydała mi się bardziej funkcjonalna

Ale to jest wlasnie lezaczko-bujaczek, w ktorym dziecko moze sie zdrzemnac, moze niej (lub sam jak wieksze) pokolysac, polezec, posadzic, pokarmic i co tam chcesz. Do kosza mojrzeszowego lub kolyski bym nie porownywala.

Ja nie jestem za łóżeczkiem turystycznym na co dzień. Tak jak ja mam porządne łóżko do wyspania się też chce by mojemu dziecku spało się wygodnie. Rozumiem łóżko turystyczne jak gdzieś jedziemy, by miało Maleństwo swoje miejsce do spania, ale w domu tradycyjne łóżeczko z wygodnym materacem.

Dziewczyny a co sądzicie o takich łóżeczkach na stałe dla maluszka?
Łóżeczka turystyczne

O takie identyczne (zamiast klasycznego z drewna) ma synek mojej kuzynki i bardzo chwalą. Można zmieniać poziomy, w razie upadku chroni elastyczna siateczka, łatwo przemieszczać, bo ma kółka, zaopatrzyli łóżeczko w materacyk kokosowy. Była dołączona jeszcze moskitierka. No i mało miejsca zajmuje, dobre do małego pokoiku.

Co do bujaczka, to moje Małe będzie miało model Fisher Price'a z wibracjami:

Zobacz załącznik 555901

Do tego bujaczka dołączam jeszcze dwie prezentacje filmowe na youtube (swoją drogą, jak szukacie wózka, bujaczka, fotelika itp. warto zerknąć, czy ktoś zrobił taki film na youtube :-) - czasem fajniejsza sprawa niż oglądanie nieruchomych zdjęć):

Fisher-price портативное кресло качеля до 18 кг - YouTube

Fisher Price Newborn to Toddler Rocker - Available at Poppies (English) - YouTube

reklama
Ja jestem tego samego zdania co Deli- jak sama nazwa wskazuje to łożeczko turystyczne...ma nieodpowiedni materac a w zasadzie jego totalny brak....zresztą...patrząc na względy praktyczne to materiałowa powierzchnia trudna do czyszczenia...inną sprawa jest tezto ze...no czy któraś z Was spi na codzien na łóżku polowym?? małe , mało miejsca zajmuje mozna zlozyc schowac, jak ktos ma male mieszkanko..super sprawa?? moim zdaniem nie...
Na wyjazdy jak najabrdziej..na co dzien stanowoczo nie..a to z pewnego artyk. na temat łożeczek turystycznych:
[h=2]Wady:[/h]
  1. Brak odpowiedniego materaca, który mógłby służyć do codziennego użytku. Materac z zestawu nadaje się tylko na krótkie wyjazdy, wakacje lub noclegi poza domem. By zapewnić dziecku odpowiedni komfort na co dzień, musimy dokupić dobry materac, idealnie dopasowany do łóżeczka.
  2. Przeciwnicy łóżeczek turystycznych podkreślają ich niestabilność, należy jednak zauważyć, że nie dotyczy to wszystkich modeli. Podczas zakupów musimy zwrócić szczególną uwagę na ten aspekt, odradzamy więc kupowanie przez internet, bez uprzedniego sprawdzenia.
  3. Zastosowany w niektórych modelach materiał jest mało przyjemny w dotyku, a ortalion szeleści i szybko się brudzi. Warto więc zwrócić uwagę również na ten element.

Do góry