reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Antiope ja na wózkach się nie znam, Mutsy znam tylko z nazwy. Powiem tylko, że Bebetto Luca prowadziłam i prowadzi się mega wygodnie, ma skrętne przednie koła (pompowane), ale można zablokować jak się jeździ w miejscu. Co prawda nie jest na paskach, ale da się bujać fajnie na amortyzatorach, a nie skacze na dziurach jak te na paskach. Podobno kolorystyka różni się w rzeczywistości, dlatego lepiej zobaczyć na żywo. Co mi się podoba to rączkę można przełożyć nie tylko w spacerówce ale też w gondoli, co ostatnio przydało się jak świeciło nisko słońce i córeczka przyjaciółki nie mogła zasnąć.

reklama
Pannacota a nie wiesz czy łatwo założyć gondolę na stelaż? Bo dla mnie to ważne. Będę znosić wózek po schodach na raty, najpierw stelaż, a potem gondolę z dzieckiem i ta gondola musi się dać łatwo wpiąć, tak, żeby nie trzeba było za dużo kombinować z dzieckiem w środku. No i czy ten wózek się łatwo składa? Bo np. moja siostra miała taki wózek, którego do tej pory nie umiem opanować, pomimo, że wielokrotnie zajmowałam się dzieckiem i wychodziłam z nim na spacer. Za każdym razem była to dla mnie taka sama męczarnia, żeby ten wózek złożyć i rozłożyć.

Landrynka ten wózek ma tak samo straszne koła jak wózek mojej siostry. Tamten w prowadzeniu to koszmar. Ja już zdecydowałam, że muszę mieć duże, pompowane koła (w Mutsy wprawdzie nie są pompowane, ale są kauczukowe, więc też miękkie i jet ok). Nie piszą tu ile waży stelaż, a to też jest dla mnie ważne. Standard to jakieś 10-11kg, ten Bebetto waży 8,9 kg, a Mutsy 6kg.

Antiope ja miałam Mutsy i jak dla mnie super. Kola są i takie i takie. Oczywiście piankowe są lżejsze.
Składa się szybko i szybko rozkłada. Gondolkę czy fotelik wkłada się też łatwo.
Tym razem też planuje zakup Mutsy, bo moim jeździła najpierw Karolinka, a teraz Kaja. W sumie trzecia dziewczynka, a wózeczek jak nowy. W sumie gondolki nie będę kupować tylko pożyczę ta po Olci :-).

Landrynka ten wózek co pokazałaś miała moja sąsiadka i porażka jeśli chodzi o moją opinię i jej.

Może i porazka. z tego co Pamiętam stelaz wazył ok 4 kg. Ma zajefajną rączke... człowiek na plecy zazucił i biegł po schodach:p
najciezsza czescia była gondola, zostawiałam ja na dole w klatce ( wolałam do piwnicy ja zaniesc pol pietra niz wciągać na 4 piętro)
Na szybkie zakupy brałam fotelik samochodowy. A spacerówka ważyła ok 6 kg.
Na mój schorowany kregosłup był ok.
Z tego co widze ( wizualnie) ten model nie zmienił się niczym od tego co miałam w 2008 r. Kółka rozwaliły się dopiero po 4 latach. A wózek ciągałam wszędzie. ( tyle ze w miescie). Nie miałam wtedy ani prawka ani tego co by mnie gdzies zawiózł.

Ja byłam zadowolona... wiecie nawet cena jest podobna od tamtych czasów.

deli ten Mutsy oglądałam już w sklepie i właśnie wiem, że jest rewelacyjny jeśli chodzi o składanie i zakładanie gondoli czy spacerówki. Na minus jak dla mnie było to, że gondola krótka, no i jest droższy niż zakładałam początkowo. Mama mi się zaoferowała, że mi kupi wózek za około 1000 zł. Z tego co oglądałam, to już wiem, że za tą kwotę nie znajdę wózka, który by mi odpowiadał, ale Mutsy to dwa razy tyle i na dodatek bez fotelika, więc jeśli ten Bebetto też składałby się fajnie i łatwo byłoby założyć go na stelaż, to może to dobra alternatywa.

Ja bardziej mówiłam w porównaniu z Mutsy. No i ja nie musiałam wnosić wózka na 4 piętro, bo miałam windę. Teraz będę musiała na 1 piętro, ale myślę, ze nie będzie problemu.

Antiope często na allegro można kupić taniej Mutsy nowe lub używane koleżanka kupiła za 1300 wszystko.
Ja swój sprzedałam koleżance i tak jak mówię trzecia dziewczynka nim jeździ :-).
Co do gondolki faktycznie nie jest wielka, ale w porównaniu z innymi dużo się nie różniła, a mi ogólnie wózek przypadł do gustu.

Ostatnia edycja:
DSC_0371.jpg no to sie pochwale... taki kosztk wczoraj zakupismy...

Załączniki

• DSC_0371.jpg
    DSC_0371.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Landrynka super ten kosz :) też się zastanawiam nad takim koszem mojżesza jak dzidzia będzie spała na dole, bo łóżeczko będzie na górze, chyba że jednak wózek będzie na dole i tam Niunia będzie spała.

Antiope szczerze mówiąc opinia przyjaciółki nie będzie obiektywna, bo ona też tylko ten jeden używa i nie miała styczności z innym, ale mogę spytać. Mówiła co prawda, że fajne są te adaptery i łatwo się wszystko przepina, ale spytam o tą gondolę i czy dużo sam stelaż waży.

Do góry