reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Ja dla dziecka jeszcze nic nie kupiłam, może w wakacje zacznę albo jak poznamy płeć ;p Za to wczoraj kupiłam sobie 3 bluzeczki, nie koniecznie ciążowe, ale spokojnie do 7 miesiąca powinnam je nosić :)

reklama
Co do listy można stworzyć i na pewno będzie przydatna :-).
Jeśli chodzi o ubranka 56 ja nie kupowałam w ogóle, bo nie wiadomo jakie dzieciątko się urodzi i mogą być niepotrzebne.

Ja jeszcze dla dzidzi nic nie kupuje.

Ja sobie zrobiłam fajną listę w Excelu z filtrowanymi komórkami, by łatwo potem było sprawdzić, co już jest, a co będzie. A u mnie pewnie będzie dużo, bo dostanę wyprawkę po moim bratanku. :)

joanna super pomysł. Chyba go zmałpuję. Do tej pory dużo rzeczy robiłam w ten sposób w exelu, ale na to, żeby tak zrobić wyprawkę, to jeszcze nie wpadłam. Co do ciuszków, to u mnie to też zależy, czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. Już mam obiecane ciuszki od kilku osób, ale część z nich typowo dziewczęca, albo typowo chłopięca, wiec wszystko się okaże jak już płeć poznamy.

Ja się przekonałam do excela, gdy segregowałam materiały do magisterki i odkryłam, że to bardzo przydatny program. :D Teraz wszystko jest czytelne i nic mi nie umknie, więc polecam zrobić tam listę. :)

a ja się przyznam, że kilka rzeczy dla dziecka już kupiłam :) jak byliśmy w ikei to wypatrzyłam extra wanienkę za całe 19,99 :) w ikei też kupiłam ręcznik z kapturkiem i małego misia :) a ostatnio jak byłam w biedronce to były przecenione ciuszki dziecięce i mam kombinezon za 10 zł i body z długim rękawem za 7,99 :) i na razie nie planuję dalszych zakupów bo zobaczę co dostanę od mojej koleżanki bo ona wszystkie ciuszki po swojej córeczce mi odkłada a ma wszystkie w kolorach uniwersalnych bo najpierw im na usg powiedzieli, że będzie chłopiec a jednak urodziła się córeczka :)

Ja kupiłam kilka rzeczy w lumpkach jak tylko dowiedziałam się o ciąży, a teraz czekam z niecierpliwością jak poznam płeć i zacznę zakupowe szaleństwo. Nie liczę mebli, które musieliśmy dokupić bo w naszych meblach mieściły się ledwo ledwo nasze ciuszki i nie byłoby miejsca na ciuchy dla Pisklaka.

Co do wózka to ja wybrałam już Bebetto Luca. Raczej zdania nie zmienię. Podoba mi się też xlander xa, ale za drogi. A Bebetto to polska firma, a ja jestem jednak za tym, żeby kupować polskie. Przyjaciółka ma i sobie chwali, więc nie będę wymyślać. Foteli samochodowy można dobrać albo z maxi cosi albo z ramatti, jakość może nie taka jak w fotelikach za 900zł, ale raczej rzadko będziemy gdzieś dalej z dzidzią podróżować.

Ja też upolowałam kilka ciuszków w lumpkach i muszę powiedzieć, że nawet z metkami. :) Mam jedną taką panią, która zawsze da mi spory rabat, więc w ten sposób udało mi się upolować kilka śpioszków oraz śliczny kombinezonik "miś". :) Wózek już jest - po moim bratanku. Podobnie z łóżeczkiem. Z ciuszkami to póki co uważam, jak coś mi wpadnie w oko, wybieram typu "unisex", bo płci jeszcze nie znam. :)

reklama
Pannacota [FONT=&quot]całkiem fajny ten Bebetto Luca. Ma wszystko to co bym chciała mieć i jest tańszy od Mutsy Evo, który do tej pory u mnie wygrywał. Gondola trochę lepsza niż w Mutsy, bo ma 79cm, a Mutsy ma ten minus, że gondola jest tylko na 75 cm długa i boję się, że jak dziecko podrośnie, to będzie mu ciasno. Ten x-lander widzę jeszcze krótszy, bo 73 cm. No i stelaż cięższy. Może ten Bebetto to dobra alternatywa również dla mnie. Ale ja muszę pojechać do sklepu, podotykać i sama zobaczyć. Muszę sama np. popróbować jak łatwo założyć gondolę na stelaż, bo w Mutsy to jest bardzo proste.[/FONT]

Do góry