reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

Tantum rosa ja też zakupiłam 5 saszetek przy pierwszym porodzie - zużyłam 2. Więc 3 mam na teraz ;-)
Dokłądnie jak dziewczyny napisały - do butelki z dzióbkiem (0,5 l przegotowanej, ale letniej wody) i przy każdej wizycie w toalecie delikatnie się polewałam - aż zużyłam całą zawartość butelki. Teraz będę postępować dokładnie tak samo :tak:

Z termometrem wyżej ktoś pytał, ile czekać -ja też zawsze czekam aż zapiszczy, nie dłużej. I fakt - przy gorączce na ogół piszczy szybciej.

reklama
Oskaa fajna koszula i piżamka :)

ja Tantum Rosa uzywałam kiedyś przy infekcji, byłam średnio zadowolona, ale ze 3 saszetki kupię

własnie dokonałam ostatnich zakupów, zostały mi tylko pampersy i ręcznik :D no i wózek :-D

Hej dziewczynki co wedlug was lepsze chusta czy nosidelko, slyszalam bardzo duzo dobrych opini o chustach ale jakos nie moge sie do nich przekonac i chyba kupie nosidelko

Ja wolałabym kupić nosidełko jak coś, chusta za bardzo skomplikowana jak dla mnie :) Zobaczymy w przyszłym roku, z Nelą nie mieliśmy i jakoś nie żałuję.

Mam pytanie co do waszych wozkow glebokich. Czy oparcie macie centralnie na plasko polozone czy moze jest minimalne tyci nachylenie do gory?chodzi o to jak dzidzia lezy w tym :D jak wam to wytlumaczyc :D wiecie o co mnie chodzi?:p

ja ostatnio byłam na warsztatach z "chusty" i powiem zdecydowanie tak pod warunkiem że chusta elastyczna (można ją najpierw zawiązać a potem wsadzać dziecko) ale zdecydowanie nie dla tkanych bo nie wyobrażam sobie trzymania dziecka i jednocześnie wiązania chusty... a nosidełko później tak ale musi być ergonomiczne

Rajani- my mamy Graco Symbi i u nas w gondoli jest możliwość lekkiego uniesienie (mniej więcej na taką wysokość jak poduszka klin do łóżeczka). Ostatnio testowaliśmy to podnoszenie na córeczce znajomych i w sumie to fajna opcja jest

Ostatnia edycja:
Rajani ja wybrałam taki wózek (Espiro Vector Pro) w którym w gondoli jest możliwość niewielkiej regulacji kąta nachylenia. Nie musi być całkiem płasko. Specjalnie takiego szukałam.

reklama
No wlasnie ja mam wozek 2w1 wiec tez mam regulacje i pytam dlatego, ze na samo plasko nie da sie polozyc jest taki leciutenke podwyzszenie rzedem 2-3 stopni. Ale to chyba dobrze?

Do góry