reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

Tantum rosa ja też zakupiłam 5 saszetek przy pierwszym porodzie - zużyłam 2. Więc 3 mam na teraz ;-)
Dokłądnie jak dziewczyny napisały - do butelki z dzióbkiem (0,5 l przegotowanej, ale letniej wody) i przy każdej wizycie w toalecie delikatnie się polewałam - aż zużyłam całą zawartość butelki. Teraz będę postępować dokładnie tak samo :tak:

Z termometrem wyżej ktoś pytał, ile czekać -ja też zawsze czekam aż zapiszczy, nie dłużej. I fakt - przy gorączce na ogół piszczy szybciej.

reklama
Oskaa fajna koszula i piżamka :)

ja Tantum Rosa uzywałam kiedyś przy infekcji, byłam średnio zadowolona, ale ze 3 saszetki kupię

własnie dokonałam ostatnich zakupów, zostały mi tylko pampersy i ręcznik :D no i wózek :-D

Hej dziewczynki co wedlug was lepsze chusta czy nosidelko, slyszalam bardzo duzo dobrych opini o chustach ale jakos nie moge sie do nich przekonac i chyba kupie nosidelko

Ja wolałabym kupić nosidełko jak coś, chusta za bardzo skomplikowana jak dla mnie :) Zobaczymy w przyszłym roku, z Nelą nie mieliśmy i jakoś nie żałuję.

Mam pytanie co do waszych wozkow glebokich. Czy oparcie macie centralnie na plasko polozone czy moze jest minimalne tyci nachylenie do gory?chodzi o to jak dzidzia lezy w tym :D jak wam to wytlumaczyc :D wiecie o co mnie chodzi?:p

ja ostatnio byłam na warsztatach z "chusty" i powiem zdecydowanie tak pod warunkiem że chusta elastyczna (można ją najpierw zawiązać a potem wsadzać dziecko) ale zdecydowanie nie dla tkanych bo nie wyobrażam sobie trzymania dziecka i jednocześnie wiązania chusty... a nosidełko później tak ale musi być ergonomiczne

Rajani- my mamy Graco Symbi i u nas w gondoli jest możliwość lekkiego uniesienie (mniej więcej na taką wysokość jak poduszka klin do łóżeczka). Ostatnio testowaliśmy to podnoszenie na córeczce znajomych i w sumie to fajna opcja jest

Ostatnia edycja:
Rajani ja wybrałam taki wózek (Espiro Vector Pro) w którym w gondoli jest możliwość niewielkiej regulacji kąta nachylenia. Nie musi być całkiem płasko. Specjalnie takiego szukałam.

reklama
No wlasnie ja mam wozek 2w1 wiec tez mam regulacje i pytam dlatego, ze na samo plasko nie da sie polozyc jest taki leciutenke podwyzszenie rzedem 2-3 stopni. Ale to chyba dobrze?

Do góry