reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

reklama
Mam pytanie. Kupiłam sobie dziś w aptece Tantum rosa 5 saszetek. Dostałam je w pudełku, ale w związku z tym, że sprzedają na sztuki w środku nie było ulotki (widocznie dali ją komuś kto wcześniej kupował). Czy możecie mi napisać jak to się stosuje? W jakiej wodzie to rozpuścić (ciepłej, zimnej, przegotowanej lub nie)? W jakiej ilości wody? Jak to podawać, czy potrzebny jest do tego jakiś irygator, czy coś (bo gdzieś w necie widziałam taki i teraz nie wiem, czy to w ogóle potrzebne)?

Antiope Rozpuścić zawartość jednej saszetki w 0,5 litra przegotowanej wody. W połogu: zewnętrznie do przemywania krocza od 1 do 2 razy na dobę. :-)

A ja już mam w domu fotelik i materacyk. Uprałam pokrowce, bo to używane-od męża brata. Jadą do mnie już:termometr, pizamka, koszula :-) Czekam jeszcze na potwierdzenie wysyłki z apteki Gemini. A oni wysyłają pocztą czy kurierem?

I z innej beczki - Mój piesio ma na mnie ochcotę od paru dni :-D

Antiope świetnie się nadaje do tego butelka z dzióbkiem. Rozpuszczasz w 0,5l wody saszetkę i przemywasz krocze. Mi położna mówiła, że można tym sobie polać krocze po każdym skorzystaniu z toalety i ja tak chyba będę robić...

Oskaa, Pannacota dzięki. Jak to się rozpuszcza w 0,5 litra przegotowanej wody, to znaczy, że taka jedna saszetka na więcej razy wystarczy? Myślicie, że 5 saszetek, które kupiłam wystarczą na po porodzie?

Do mnie tantum rosa nie przemawia...kiedyś używałam przy infekcji kilka razy i równie dobrze mogłabym nie używać...taki sam efekt. Po pierwszym porodzie pamiętałam tylko o tym, aby nie podcierać się ręcznikiem i używać odpowiedniego płynu, nic się nie działo.

Co do apteki Gemini...to ja jestem na nich wściekła, bo pieniądze mają od czwartku, a paczka nawet nie nadana. Zamówiłam probiotyk dla siebie i dla Patryka, kosmetyki do mojej atopowej skóry i niczego nie mam, a paczka nawet nie idzie...dzisiaj mi powiedzieli, że jak mają dużo zleceń do wysyłka może być do 5 dni roboczych, więc nawrzeszczałam i niby mają wysłać dzisiaj...ale jestem rozczarowana, bo 220zł zapłaciłam i sobie czekam...

Antiope właśnie nie wiem. Bo wydaje mi się, że jeśli będziesz dokładnie płukać dwa razy dziennie to jedna saszetka na dzień. Natomiast jeśli tak jak ja po każdym pobycie w toalecie to pewnie ze dwie. Powinno starczyć 5 saszetek w razie czego w każdej aptece to jest.

Ojć to ja nawet nie wiedziałam, że to się w saszetkach kupuje ;-)
Oskaa a ja kasę na termometr przetraciłam na część kosztów jakie musiałam ponieść w zwiazku z fotelami do Ktosiowego pokoju :zawstydzona/y: Ale już na dniach dostanę kaskę za grupę inwalidzką to też zakupię to cudo:tak: A jaką koszulkę w końcu kupiłaś?
Ja na gemini nie mogę na razie narzekać. A paczkę wysyłają kurierem DPD :-)

reklama
Do góry